Mi a probenecid általános neve?

Pontszám: 5/5 ( 69 szavazat )

ÁLTALÁNOS NÉV: KOLCHICIN /PROBENECID – ORÁLIS (COAL-cheh-seen/pro-BEN-uh-sid)

Mi a probenecid másik neve?

A Probenecid, amelyet Probalan márkanéven is árulnak, egy olyan gyógyszer, amely fokozza a húgysav kiválasztását a vizelettel. Elsősorban köszvény és hiperurikémia kezelésére használják.

A kolhicin ugyanaz, mint a probenecid?

Mi az a kolhicin és probenecid? A kolhicin megváltoztatja a szervezet reakcióját a húgysavkristályokra. A túl sok húgysav a szervezetben az, ami a köszvény tüneteihez (duzzanat és fájdalom) vezet. A probenecid csökkenti a húgysav mennyiségét a szervezetben azáltal, hogy a vizelettel távozik.

Mire használható a probenecid gyógyszer?

A probenecidet krónikus köszvény és köszvényes ízületi gyulladás kezelésére használják. A köszvényhez kapcsolódó rohamok megelőzésére szolgál, nem pedig azok kezelésére. A vesére hat, hogy segítse a szervezetet a húgysav eltávolításában.

Milyen típusú gyógyszer a probenecid?

A probenecid az urikozurikák néven ismert gyógyszerek csoportjába tartozik. Csökkenti a húgysav magas szintjét a szervezetben azáltal, hogy segít a veséknek megszabadulni a húgysavtól. Ha a húgysavszint túl magas, kristályok képződhetnek az ízületekben, ami köszvényt okozhat.

Hogyan növeli a probenecid a penicillinek hatástartamát

17 kapcsolódó kérdés található

Miért tilos a probenecid?

A probenecid már nem használható fegyverként csalásra. Amint a tiltott kábítószer-listán szereplő anyag lett (állítólag 1987-ben), a sportolók már nem használták csalásra, mivel nagyon könnyen észlelhető .

Bepisil a probenecid?

A probenecid és a kolhicin gyakori mellékhatásai közé tartozik az émelygés, hányás, gyomorfájdalom, görcsök, hasmenés, étvágytalanság, fejfájás, szédülés, hajhullás, kipirulás (melegség vagy bizsergő érzés), fejfájás és gyakori vizelés .

Ki ne szedje a probenecidet?

Ne alkalmazza a probenecidet, ha allergiás rá, vagy ha: húgysav vesekő ; már elkezdődött köszvényes roham; vagy. vérsejt rendellenesség, például vérszegénység vagy alacsony fehérvérsejtszám.

Mindig megemelkedik az urát köszvényben?

A köszvény olyan betegség, amely az urátkristályok lerakódásának következménye, amelyet a húgysav túltermelése vagy alulkiválasztása okoz. A betegség gyakran, de nem mindig , emelkedett szérum húgysavszinttel jár.

Hogyan csökkenthetem a húgysav mennyiségét a szervezetemben?

Természetes módszerek a húgysav csökkentésére a szervezetben
 1. Korlátozza a purinban gazdag ételek fogyasztását.
 2. Kerülje a cukrot.
 3. Kerülje az alkoholt.
 4. Sújt veszteni.
 5. Az inzulin egyensúlya.
 6. Adjunk hozzá rostot.
 7. Csökkentse a stresszt.
 8. Ellenőrizze a gyógyszereket és a kiegészítőket.

A kolhicin uricosuric szer?

A kolhicin egy uricosuricus szer , amelyet számos szisztémás és bőrgyógyászati ​​állapot kezelésére használnak.

Milyen mellékhatásai vannak a probenecid kolhicinnek?

GYAKORI mellékhatások
 • köszvényes roham következtében fellépő akut ízületi gyulladás.
 • csökkent étvágy.
 • fejfájás.
 • hányinger.
 • hányás.
 • torokfájás.
 • hasmenés.
 • gyomorgörcsök.

Létezik generikus gyógyszer a kolhicinre?

A Mitigare® (kolchicin) 0,6 mg-os kapszula és engedélyezett generikus, 0,6 mg-os kolhicin-kapszula jellegzetes kéttónusú kék színű. Ez a színpompás segíthet a felnőtt betegeknek megkülönböztetni ezeket a kapszulákat az általuk szedett egyéb gyógyszerektől.

Kapható még a probenecid?

probenecid (A Benemid márka már nem elérhető ) Mellékhatások, adagolás.

Melyik a jobb allopurinol vs probenecid?

Következtetések: Egy 38 888 köszvényben szenvedő idős Medicare-beteg bevonásával végzett nagy kohorsz-vizsgálatban a probenecid alkalmazása az allopurinolhoz képest az MI, a stroke és a szívelégtelenség súlyosbodása miatti befogadás mérsékelt csökkenésével jár.

Mi az allopurinol általános neve?

Az allopurinol orális tabletta generikus gyógyszerként és márkanevű gyógyszerként is kapható. Márkanevek: Zyloprim és Lopurin. Az allopurinolt injekció formájában is beadja egy egészségügyi szakember a kórházban. Az allopurinol orális tablettát köszvény, emelkedett szérum húgysavszint és visszatérő vesekő kezelésére használják.

Mi a leggyorsabb módja a húgysavkristályok eltávolításának?

Igyon meg legalább 10-12 pohár alkoholmentes folyadékot naponta , különösen, ha vesekövei voltak. Ez segít kiüríteni a húgysavkristályokat a szervezetből.

Mi a legjobb ital, ha köszvényes?

Igyál sok vizet, tejet és fanyar cseresznyelevet . Úgy tűnik, a kávézás is segít. Mindenképpen beszéljen kezelőorvosával, mielőtt bármilyen étrendi változtatást végrehajtana.

El lehet masszírozni a köszvényt?

A KÖSZVÉNY KEZELÉSE ÉS Fájdalomcsillapítás MASSZÁZZSAL A WebMD elmagyarázza, hogy bár a köszvény nem gyógyítható , kezeléssel kontrollálható. A gyulladáscsökkentő gyógyszerek az egyik módszer, de a köszvényes rohamok között hasznos lehet masszázsterápia.

Veseelégtelenséget okoz a probenecid?

Amikor először kezdi el szedni a probenecidet, a húgysav mennyisége a vesékben jelentősen megnő. Ez egyes embereknél veseköveket vagy más veseproblémákat okozhat .

Lehet alkoholt inni probeneciddel?

Ezenkívül a túl sok alkoholfogyasztás növelheti a húgysav mennyiségét a vérben, és csökkentheti a gyógyszer hatásait. Ezért a gyógyszer szedése közben ne szedjen aszpirint vagy más szalicilátokat, és ne igyon alkoholtartalmú italokat, hacsak nem konzultált orvosával.

Mik a probenecid ellenjavallatai?

Ki ne szedje a PROBENECID-et?
 • megnövekedett húgysav a szervezetben, ami vesebetegséghez vezet.
 • vérzavar.
 • fekély a túl sok gyomorsav miatt.
 • húgysav vesekő.
 • súlyos vesekárosodás.
 • enyhe-közepes vesekárosodás.
 • piruvát-kináz és G6PD-hiány okozta vérszegénység.

Mennyibe kerül a Probenecid biztosítás nélkül?

Mennyibe kerül a Probenecid biztosítás nélkül? A legtöbb gyógyszertárban a Probenecid teljes költsége 89,29 USD lesz.

A Probenecid okozhat ízületi fájdalmat?

A Probenecid leggyakoribb mellékhatásai a májproblémák, hányinger, köszvény fellángolása, ízületi fájdalom és bőrkiütés.

Van oltás a köszvény gyógyítására?

A Pegloticase injekciót a fennálló köszvény (egy vagy több ízületben fellépő, a húgysavnak nevezett anyag kórosan magas szintje miatt fellépő hirtelen, súlyos fájdalom, duzzanat) kezelésére használják olyan felnőtteknél, akik nem szedhetnek más gyógyszereket, vagy nem reagáltak azokra. .