Mi az ad és a c?

Pontszám: 4,4/5 ( 71 szavazat )

A tágítási és küretálási eljárás , amelyet D&C-nek is neveznek, olyan sebészeti beavatkozás, amelynek során a méhnyakot (a méh alsó, keskeny részét) kitágítják (kitágítják), így a méhnyálkahártyát (endometriumot) egy kürettel (kanállal) le lehet kaparni. alakú műszer) a kóros szövetek eltávolítására.

Fájdalmas a D és a C?

Az eljárás nem lehet fájdalmas . Az eljárás során azonban görcsöket tapasztalhat. Előfordulhat, hogy orvosa valamilyen nyugtatót rendelhet Önnek, hogy vegyen be korábban, hogy nyugodtabb legyen.

A D&C abortusz?

A tágítás és küretálás (D&C) egy sebészeti eljárás, amellyel a vetélés vagy abortusz után eltávolítják a méhből a megmaradt szöveteket . Az eljárás során egy kanál alakú eszközt használnak, amelyet küretnek neveznek, hogy finoman kaparják a méhfal nyálkahártyáját. Szívás is használható a folyamat elősegítésére.

Mi a felépülés az AD-ből és a C-ből?

A felépülése Valószínűleg hátfájása van, vagy a menstruációs görcsökhöz hasonló görcsei vannak, és az első napokban kis vérrögök távoznak a hüvelyből. A beavatkozás után néhány hétig enyhe hüvelyi vérzés léphet fel. Valószínűleg 1 vagy 2 napon belül visszatérhet a legtöbb szokásos tevékenységéhez .

Az AD és a C rossz?

A D és C eljárásnál alacsony a súlyos szövődmények kockázata . Normális, ha hüvelyi vérzést és/vagy kismedencei görcsöket tapasztalunk (hasonlóan a menstruációs görcsökhöz) néhány napig a D és C után. Általában a vény nélkül kapható fájdalomcsillapítók elegendőek a fájdalom csillapítására.

Mire számíthatok D&C (tágítás és küretálás) után?

40 kapcsolódó kérdés található

Elaltatnak egy D&C miatt?

Ébren vagy D&C közben? A legtöbb D&C általános érzéstelenítésben történik. Az eljárás jellemzően nagyon rövid, és az általános érzéstelenítés gyorsan visszafordítható, a beteg még aznap hazamegy.

Az AD és a C befolyásolhatja a jövőbeli terhességeket?

Bár vannak ritka (és kezelhető) szövődmények, amelyek meddőséghez vezethetnek, a D&C általában biztonságos eljárásnak tekinthető, amely nem befolyásolja a jövőbeni termékenységet .

Tedd és mit ne a D&C után?

Előfordulhat, hogy a D&C után két-három napig, illetve az orvosa által javasolt ideig ne zuhanyozzon, ne használjon tampont, és ne éljen közösüléssel . Előfordulhat, hogy más korlátozások is vonatkoznak a tevékenységére, beleértve a megerőltető tevékenység vagy a nehéz emelés tilalmát.

Normális a vérzés a D&C után 4 nappal?

Néha a nők erős vérzést és görcsöket tapasztalnak 4-6 nappal a D&C után . Ha ez megtörténik, feküdjön le és pihenjen. Az ibuprofen (Advil, Motrin stb.) vagy a Tylenol, a pihenés és a meleg vizes palack vagy melegítőpárna a hasra segít a görcsök enyhítésében.

Hízol a D&C után?

Az orvos válasza Egy nő biztosan elfáradhat az eljárás miatti vérveszteségtől. A fájdalmas mellek, a fáradtság és a súlygyarapodás mind a terhesség következtében fellépő hormonális változások jellemzői.

Hány napot pihen a D&C után?

Miután megvan a D&C, pihenned kell, amikor hazaérsz. 1-2 nap múlva visszatérhet a szokásos tevékenységeihez (bár az érzéstelenítő hatása miatt fáradtnak érezheti magát). Normális, ha görcsöket vagy enyhe hasi kényelmetlenséget tapasztal a D&C után.

D&C után nehéz teherbe esni?

A vetélés utáni terhesség esélye hasonlóan pozitívnak tűnik, ha már volt D&C. Egy tanulmány szerint a D&C eljáráson átesett nők csaknem 90 százaléka terhes volt egy éven belül az újbóli próbálkozás megkezdése után.

Mennyi idő alatt záródik be a méhszája a D&C után?

Általában 2-3 napig tarthat a teljes gyógyulás.

Mit ne tegyen D&C előtt?

A D&C során eltávolított szövetek és minták a laboratóriumba küldhetők értékelésre. Mit kell tennem a műtét előtt? A műtét előtti este éjfél után ne egyen vagy igyon semmit . Kérjük, ne rágjon rágógumit.

Mennyi egy D&C átlagos költsége?

A Healthcare Bluebook orvosi költségoldal becslése szerint a biztosítás előtt a tágítás és küretálás (D&C) nevű eljárás költsége – amely műtéti úton tisztítja meg a méhnyálkahártyát az első trimeszter vetélése után – 2400 dollártól 7500 dollárig terjedhet.

Mennyi ideig vérzik D és C után?

A vérzés általában körülbelül 2-4 hétig tart. Előfordulhat, hogy közvetlenül a beavatkozás után néhány napig nem vérzik, majd a 3.-5. nap körül elkezdődhet a vérzés (olyan erős, mint a menstruáció).

Mik a fertőzés jelei D&C után?

Fertőzés.
  • Elég erős a vérzés ahhoz, hogy óránként cserélje ki a párnát.
  • Láz.
  • 48 óránál tovább tartó görcsök.
  • Fájdalom, amely fokozódik ahelyett, hogy javulna.
  • Bűzös folyás a hüvelyből.

Milyen az első időszakod a D&C után?

Menstruációja D&C után A D&C után egy személy következő menstruációs ciklusa korai vagy késői lehet. A D&C utáni első egy vagy két ciklusban észreveheti, hogy a vérzés a szokásosnál erősebb , valamivel több alvadással. Nehéz megjósolni, hogy az egyénnek mikor jön meg a menstruációja.

Normális, hogy vérrögök képződnek D&C után?

A D&C után nem szokatlan, hogy néhány negyed méretű vérrög is áthalad . Hívjon minket, ha nagy mennyiségű vagy fél dollárnál nagyobb vérrögök kezdenek megjelenni. Nem ritka, hogy görcsök jelentkeznek a D&C utáni első héten, különösen, ha vérrögök is elhaladnak.

Honnan tudhatom, hogy szükségem van-e D&C-re vetélés után?

Rendellenes méhvérzés diagnosztizálása vagy kezelése . A vetélő nők körülbelül 50%-a nem esik át D&C eljáráson. A 10 hét előtt véget érő terhességek során a nők biztonságosan elvehetnek, kevés probléma nélkül. 10 hét elteltével a vetélés nagyobb valószínűséggel lesz teljes, és D&C eljárást igényel.

Normális, hogy hányingerem van egy D&C után?

A D&C után hányingere, hányása, szédülése vagy fejfájása lehet. Hegszövet képződhet a méhében. Szüksége lehet egy másik D&C-re, hogy több szövetet távolítson el a méhéből. Ha a rák kóros hüvelyi vérzést okozott, előfordulhat, hogy a laboratóriumi vizsgálatok nem találják meg a rákot a méhében.

Vehetek D&C után?

A tágítási és küretálási (D&C) eljárás után gondoskodjon arról, hogy egy barátja, partnere vagy rokona hazavigye és veled maradjon 24 órán keresztül, mert továbbra is zavartnak érzi magát az általános érzéstelenítő hatása miatt. Az eljárás után 24 óráig ne vezessen gépjárművet és ne kezeljen nehézgépeket .

Mikor szükséges az AD és a C?

Több okból is szüksége lehet D&C-re. Ennek célja: Szövet eltávolítása a méhből vetélés vagy abortusz alatt vagy után, vagy kis méhlepénydarabok eltávolítása szülés után. Ez segít megelőzni a fertőzést vagy az erős vérzést.

Mi történik, ha nem kapsz D&C-t?

A vetélő nők körülbelül felének nincs szüksége D&C eljárásra. Ha a vetélés a terhesség 10 hete előtt következik be, akkor nagy valószínűséggel magától megtörténik, és nem okoz gondot. A terhesség 10. hetét követően nagyobb a kockázata a nem teljes vetélésnek.

A D és C növeli a termékenységet?

Sok nő aggódik a méhében bekövetkezett károsodás miatt, miután D&C-t kaptak. Lehetséges, hogy az eljárás negatívan befolyásolja jövőbeli termékenységüket? Dr. Diana Chavkin, a HRC West Los Angeles munkatársa szerint, ha az eljárást helyesen végzik el, nem lehet hatással a jövőbeli terhességekre vagy a fogantatásra .