Miért tiltották be a ranitidint Indiában?

Pontszám: 4,2/5 ( 49 szavazat )

Az indiai orvosok azt tanácsolták a betegeknek, hogy kerüljék a népszerű savlekötő ranitidin vény nélkül történő (OTC) használatát, miután aggodalomra ad okot a rákkeltő anyagokkal való szennyeződés miatt , és a központi gyógyszerszabvány-ellenőrző szervezet (CDSCO) megkezdte az esetleges mellékhatások ellenőrzésének folyamatát. a gyógyszertől.

Betiltották a ranitidint Indiában?

2019 szeptemberében a cég bejelentette, hogy NDMA-t talált egy teljesen független gyógyszerben, a ranitidinben. Végül minden gyártótól, köztük több indiaitól is, lekerült a ranitidin a polcokról .

Miért tiltották be a ranitidint?

Legújabb közleményében az USFDA arra kérte a gyártókat, hogy vonják vissza a Ranitidine összes vényköteles és vény nélkül kapható változatát. A lépés az N-nitrozo-dimetil-amin (NDMA) néven ismert szennyező anyag, egy valószínűleg emberi rákkeltő vagy rákot okozó anyag kivizsgálása után történt – közölte az USFDA.

Miért nem tiltják be a ranitidint Indiában?

"Az NDMA valószínűleg emberi rákkeltő anyagnak minősül (olyan anyag, amely rákot okozhat) a laboratóriumi vizsgálatok eredményei alapján" - áll a közleményben. A ranitidin egy H2 (hisztamin-2) blokkoló, amely csökkenti a gyomor által termelt sav mennyiségét.

Milyen rákot okoz a ranitidin?

Az NDMA-val szennyezett Zantac (ranitidin), amely valószínűleg emberi rákkeltő anyag, összefüggésbe hozható a rákkal. A Zantac által okozott ráktípusok közé tartozik a húgyhólyagrák, a vastagbélrák és a prosztatarák .

Miért tiltották be a ranitidint?

20 kapcsolódó kérdés található

A ranitidin rákot okozhat?

Azt találták, hogy az egészséges férfiak és nők, akik normál adagban szedték a gyomorégés elleni gyógyszert, a ranitidint, amelyet gyakran Zantac márkanéven is ismernek, rendkívül magas szintje volt az NDMA néven ismert vegyi anyagnak, amely egy valószínű rákot okozó anyag .

Abba kell hagynom a ranitidin szedését?

Az FDA azt is tanácsolja az OTC ranitidint szedő fogyasztóknak, hogy hagyják abba a jelenleg birtokukban lévő tabletták vagy folyadékok szedését, megfelelően dobják ki azokat, és ne vásároljanak többet ; azoknak, akik folytatni kívánják állapotuk kezelését, fontolóra kell venniük más engedélyezett OTC-termékek használatát.

Hol van tiltva a ranitidin?

A legutolsó, amely az elmúlt két hétben betiltotta a kábítószert, India szomszédja, Banglades volt. A francia gyógyszerbiztonsági hatóság (Agence Nationale de Securite du Medicament) visszahívta a gyógyszertárakban kapható összes márkanevet és generikus Ranitidine-t, és felkérte a gyártókat, hogy állítsák le a gyártást.

Bármely ranitidin biztonságos?

A fogyasztóknak azt tanácsoljuk, hogy hagyják abba a ranitidin szedését , mivel a gyógyszer általában gyomorégés esetén javasolt. Az FDA megtudta, hogy egy független laboratórium 2019 nyarán NDMA-t talált a ranitidinben.

Milyen mellékhatásai vannak a Rantac 150-nek?

A ranitidin mellékhatásai
 • fejfájás.
 • székrekedés.
 • hasmenés.
 • hányinger és hányás.
 • hasi kellemetlenség vagy fájdalom.

Mi helyettesítheti a Zantacot?

A Zantac biztonságos alternatívájaként használható gyógyszerek a következők:
 • Prilosec (omeprazol)
 • Pepcid (famotidin)
 • Nexium (ezomeprazol)
 • Prevacid (lansoprazol)
 • Tagamet (cimetidin)

Mi a legbiztonságosabb gyógyszer savas reflux kezelésére?

Lehet, hogy csak időnként gyomorégése van – például egy nagy, fűszeres étkezés után. Lehet, hogy ez kellemetlen, de nem komoly. Általában enyhülést kaphat az antacidoktól , például a Rolaidstól vagy a Tumstól, vagy a H2-blokkolótól, például a Pepcid AC-től vagy a Zantac-tól.

Meg tudod még venni a Zantacot?

A visszahívás eredményeként a ranitidin-termékek többé nem lesznek elérhetők vényköteles vagy OTC-használatra az Egyesült Államokban . Az FDA azt is tanácsolja az OTC ranitidint szedő fogyasztóknak, hogy hagyják abba a gyógyszer szedését, beleértve a még otthon lévő fel nem használt ranitidin gyógyszert is.

Biztonságos a ranitidin mindennapi szedése?

Azok, akik alkalmanként savas refluxban vagy gyomorégésben szenvednek, kevésbé valószínű, hogy olyan gyakran szedik a ranitidint, mint azok, akik krónikus gyomorégésben vagy súlyosabb állapotban szenvednek, és napi gyógyszeradagot igényelnek. Azok, akik ranitidint vagy Zantac OTC -t szednek, nem ajánlott két hétnél tovább szedni, kivéve, ha orvosi utasítást ad .

Melyik a legjobb savlekötő Indiában?

 • Eno por citrom. üveg 100 grammos por. ...
 • Digene Acidity & Gas Relief Gel Mint. ...
 • Gelusil MPS eredeti folyékony cukormentes menta. ...
 • Gaviscon anti-reflux antacid borsmenta belsőleges szuszpenzió. ...
 • Dabur Active Antacid szirup. ...
 • Maharishi Amlant Tablet. ...
 • Digene Acidity & Gas Relief Tablet Orange. ...
 • Himalaya Himcocid cukormentes szuszpenziós menta.

Melyik savlekötőt tiltják Indiában?

Az indiai orvosok azt tanácsolták a betegeknek, hogy kerüljék a népszerű savlekötő ranitidin (OTC) használatát, miután aggodalmat keltettek a rákkeltő anyagokkal való szennyeződés miatt, és a központi gyógyszerszabvány-ellenőrző szervezet (CDSCO) megkezdte az esetleges mellékhatások ellenőrzésének folyamatát. a gyógyszertől.

Melyik a biztonságosabb ranitidin vagy omeprazol?

Következtetések: Az omeprazollal (napi egyszeri 20 vagy 10 mg) végzett fenntartó kezelés jobb, mint a ranitidin (150 mg naponta kétszer) az erozív reflux oesophagitisben szenvedő betegek 12 hónapos remissziójának megőrzésében.

Betiltották a ranitidint Kanadában?

A ranitidint vény nélkül kapható termékekben használják a savas emésztési zavarokkal és a savanyú gyomorral összefüggő gyomorégés megelőzésére és kezelésére. 2019 szeptemberében a Health Canada arra utasította a vállalatokat, hogy hagyják abba a ranitidin termékek forgalmazását, mert a tesztek az NDMA-szennyeződés jelenlétét mutatták ki .

A ranitidin savkötő?

Az antacid Zantac – generikus formában ranitidinként ismert – vény nélkül vagy receptre kapható volt az Egyesült Államokban 2020 áprilisáig.

Mennyi ranitidin szedése biztonságos?

A gyomorégés és a savas emésztési zavarok megelőzése érdekében vegye be a ranitidint 30-60 perccel olyan ételek vagy italok fogyasztása előtt, amelyek emésztési zavarokat okozhatnak. Ne vegyen be 2 tablettánál többet 24 órán belül, hacsak orvosa nem utasítja .

Mi a különbség a ranitidin és az omeprazol között?

Bár mindkét kezelés hasonló problémákat kezelhet, eltérő módon működnek. A ranitidin csökkenti a gyomorsavtermelést azáltal, hogy blokkolja a hisztamint , a savszivattyúkhoz szükséges molekulát. Az omeprazol ezzel szemben úgy fejti ki hatását, hogy közvetlenül gátolja ezeket a savpumpákat a gyomorban.

A ranitidin visszatér valaha?

A Zantac akkor kerül újra a piacra , amikor a gyártó, a Sanofi megerősítheti az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóságának (FDA), hogy a gyógyszer NDMA-szintje stabil, és nem jelent veszélyt a fogyasztókra.

Milyen mellékhatásai lehetnek a ranitidin abbahagyásának?

Amikor a betegek abbahagyják a Zantac szedését, arra számíthatnak, hogy egyes eredeti tüneteik, például emésztési zavarok visszatérhetnek. Emésztési zavarok lehetnek olyan tünetek, mint a hasi fájdalom, puffadás, böfögés, hányinger és általános kényelmetlenség.

Hirtelen abbahagyhatja a ranitidin szedését?

Ne hagyja abba a gyógyszer szedését anélkül, hogy orvosával megbeszélné . Ne adja ezt a gyógyszert senki másnak, még akkor sem, ha ugyanazok a tünetek, mint Önnek.

Mennyi ideig marad a 150 mg ranitidin a szervezetében?

Felezési idő: Normál veseműködés mellett a szájon át alkalmazott ranitidin felezési ideje 2,5-3,0 óra . Intravénás beadás esetén a felezési idő általában 2,0-2,5 óra normál kreatinin-clearance mellett.