Mi az a ltc készpénzes utalványrendszer?

Pontszám: 5/5 ( 38 szavazat )

Az LTC készpénzes utalványrendszer helyettesíti az alkalmazottak egy éven belüli eredeti szabadságát és utazási kedvezményét . Két részből áll – szabadságbeváltásból és utazási költségtérítésből. ... A program lehetővé teszi a munkavállalók számára, hogy egyéb feltételek teljesítése esetén adómentességet igényeljenek a szabadság beváltása és az utazási támogatás után.

Hogyan működik az LTC készpénzes utalvány?

Az LTC készpénzes utalványrendszer az indiai kormány új kezdeményezése a fogyasztás ösztönzésére. Ebben a rendszerben az alkalmazottak jogosult LTC-viteldíjuk egyenértékű összegét kapják készpénzes kifizetésként, amely adómentes. Az, hogy minden alkalmazott mennyit kap, az egyéni megengedett LTA-korláttól függ.

Igénybe vehetek LTC készpénzes utalványt?

2020 októberében a kormány a covid-19 világjárvány miatt bejelentett egy LTC készpénzutalvány-programot, amely lehetővé tette, hogy az LTC/LTA-ra jogosult fizetett adózók utazás nélkül igényelhessék a kedvezményt, áruk és szolgáltatások vásárlásával a rendszer feltételei szerint.

Mi az LTC készpénzutalvány rendszer a magánszektor számára?

A magánszektorbeli alkalmazottak LTC-programjának iránymutatásai személyenként legfeljebb 36 000 Rs juttatást írnak elő. Abban az esetben, ha az elköltött összeg nem éri el a támogatható összeg 3-szorosát, a mentesség arányosan engedélyezhető.

Hogyan vehetem igénybe az LTC készpénzes utalványrendszert?

A konstrukcióban érvényesíthetők a legalább 12 százalékos ÁFA-kulcsos igénybevett áruk és szolgáltatások számlái is. Az árukat vagy szolgáltatásokat a regisztrált GST eladótól digitális módban kell fizetni. > A csomag igénybevételéhez az alkalmazottnak a szabadság beváltását és az LTC viteldíjat is választania kell.

LTC készpénzes utalványrendszer. El kéne menni érte? : Pankaj Mathpal

45 kapcsolódó kérdés található

Ki veheti igénybe az LTC készpénzes utalványt?

A kedvezmény igénybevételéhez a munkavállalóknak október 12. és március 31. között vásárlásaikról számlát kell benyújtaniuk. Az elköltendő összeg a feltételezett LTC viteldíj háromszorosának felel meg. A konstrukció keretében 12%-os vagy annál magasabb GST-t tartalmazó áru- és szolgáltatásszámlák igényelhetők.

Meghosszabbítják az LTC készpénzutalvány rendszerét?

Ismét meghosszabbították az LTC Special Cash csomagprogram keretében a számlák vagy ellátási igények benyújtásának határidejét. ... A vásárlások kifizetését azonban az LTC készpénzes utalványrendszer 2020. október 12-i megrendelés kiállításának dátumától 2021. március 31- ig kellett volna teljesíteni.

Hogyan számítják ki az LTC készpénzes utalványt?

Hogyan kell kiszámítani az LTC készpénzes utalvány összegét?
 1. Befizetés elhagyása (1 38 500 x 1,17) x 10/30 = Rs. ...
 2. Viteldíj: Rs. ...
 3. Teljes érték: = Rs. ...
 4. A teljes pénzbeli juttatásra fordítandó összeg = Rs. ...
 5. (a) A szabadság beváltásának aránya összesen = 54 015 x 100 / 2 94 015 = 18%
 6. (b) A viteldíj részesedése összesen = 80 000 X 100 / 2 94 015 = 27%

Mi az LTC fizetése?

A Leave Travel Concession (LTC) nem más, mint egyfajta fizetési komponens, amelyben a munkáltatója éves juttatást biztosít a családjával való utazáshoz. Általában éves komponensként említik, de havonta fizetik. Ezt a lehetőséget csak a „Család” tagok vehetik igénybe.

Előnyös-e az LTC készpénzutalvány rendszer a magánszektor alkalmazottai számára?

Adómentesség az LTC készpénzutalvány-rendszer alapján Az LTC-rendszert először a központi kormányzat alkalmazottai számára dolgozták ki; ezt követően kiterjesztették a magánszektor alkalmazottainak javára. Most, az irányelvek szerint, a magánszektorban dolgozó alkalmazottak maximális juttatásban részesülhetnek Rs. 36 000 .

Mik azok a készpénzes utalványok?

A készpénzes utalvány egy szabványos formanyomtatvány, amelyet a kisebb készpénzes fizetés dokumentálására használnak . Ha valaki készpénzt kíván felvenni a kispénzalapból, az a készpénz-utalványt kitöltve jelzi a pénzfelvétel okát, és cserébe készpénzt kap a kispénztártól.

Az LTC most engedélyezett?

Shalini Jain, adópartner – People Advisory Services, EY India azt mondja: "A fogyasztói kiadások növelésére 2020 októberében bevezetett LTC készpénzutalvány rendszert a jövedelemadóról szóló törvény részeként ratifikálták. ... ii) A vásárlásokat a következő időszakban kell végrehajtani. 2020. október 12. és 2021. március 31. közötti időszak.

Kaphatok évi 2 LTC-t?

(ii) Egy naptári évben két LTC megengedett . Ha a 2014-15-ös időszak Hometown LTC-jét 2016-ban türelmi időn keresztül igénybe veszik, akkor ugyanabban az évben a 2016-17-es kétéves blokk Any Place in India LTC vagy Home Town LTC-je igénybe vehető.

Használhatjuk az LTC-t 2020-ban?

2020, és rendelkeznie kell számlával. Azok a tisztviselők, akik három szülővárosi és egy indiai LTC-vel rendelkeznek, igénybe vehetik-e a 2020-as évre szóló speciális készpénzcsomagot 2021-ben ( 03.31 -ig... Egy tisztviselő 2021-ben is igénybe veheti a 2021-es LTC-t, feltéve, hogy ugyanezt nem mondták le helyette az említett rendszer előnyeiből.

Megengedhető a Tatkal jegy az LTC-re?

Prémium vonatokkal/ Premium Tatkal vonatokkal/Suvidha vonatokkal most már engedélyezett az LTC . Továbbá a tatkal díjak vagy a prémium tatkal díjak visszatérítése is elfogadható az LTC céljára.

Az LTC adómentes?

Az LTC, amelyet nem lehetett elkölteni, adóköteles a munkavállaló kezében. [...] Így a Kormány az utazási engedmény helyett az érték alapján jövedelemadó-mentességet írt elő, amelynek értelmében a munkavállaló csak bizonyos áruk vagy szolgáltatások munkavállaló vagy családtagjai által történő vásárlása esetén igényelhet adómentességet.

Az LTC része a fizetésnek?

Példa Ha a munkáltató által biztosított LTA 50 000 Rs, és a munkavállaló tényleges elszámolható utazási költsége 30 000 Rs, a mentesség csak 20 000 Rs erejéig vehető igénybe, és a fennmaradó 20 000 Rs szerepelne az adóköteles bérbevételben . Az LTC igénylésének eljárása általában szervezetspecifikus.

Hány nappal azelőtt igényelhetünk LTC előleget?

LTC-előleget 60 nappal a kiutazás javasolt időpontja előtt lehet felvenni: - A központi kormányzat szabályai szerint a kormánytisztviselő az utazási engedményrendszer keretében saját maga és/vagy tagjai által teljesíteni javasolt utazásra előleget vehet fel. családja 60 nappal a javasolt időpont előtt...

Hogyan történik a blokkév kiszámítása az LTC-hez?

Az LTC szempontjából a blokkévek két évre vonatkoznak, páros év január 1-jétől (pl. 2006) páratlan év december 31-ig. Így a jelenlegi blokkév 2006-07 .

Hogyan számítják ki az LTC szabadságának beszámítását?

7. CPC-szabadság befizetés számítási képlete
 • Megszerzett szabadság = [(alapfizetés + DA) / 30] x napok száma.
 • Hal fizetési szabadság = [(Fél fizetési szabadság + DA) / 30] x Napok száma.

Hogyan igényelhetek LTC-t Port Blairben?

Port Blair és más andamáni szigetek LTC- jét a kitöltött LTC űrlap és az utazási igazolás benyújtásával lehet igényelni a HR-es vagy számviteli osztályán. A követelésnek érvényes utazásra kell vonatkoznia a repülőjegyében feltüntetett úti célhoz.

Mit jelent az utazási engedmény Indiában?

Leave Travel Concession (LTC) Az LTC értelmében csak a legrövidebb út viteldíját térítik meg a megengedett módban és osztályban a munkavállaló és családja számára . Az ellátás igénybevételéhez a munkavállalónak szabadságot kell kivennie az utazás idejére.

Mi az LTC teljes formája?

A Leave Travel Concession (LTC) a központi kormányzat alkalmazottai számára jár az ország különböző részeibe és otthonába történő utazáshoz. A hazautazás megengedett száma kettő.

Mennyi LTC-t igényelhetek?

Az LTC készpénzes utalványrendszer keretében személyenként legfeljebb 36 000 ₹ összegű utazási költséget lehet levonni. Kormányzati alkalmazottak esetében a munkavállaló jogosultságától függően további két födémdíj érvényes: 20 000 és 6 000 ₹.

Mit igényelhet az LTC?

Meghatározott feltételek a kormány LTC készpénzutalvány rendszerében
 • Vásároljon árut/szolgáltatást a kapott viteldíj/LTA háromszoros értékében;
 • Az árukra/szolgáltatásokra fordított pénzt 2021. március 31-ig kell elkölteni;
 • A pénzt olyan árukra kell költeni, amelyek legalább 12 százalékos GST-t vonzanak egy GST-bejegyzett eladótól;