Mikor kell petidint fogyasztani?

Pontszám: 4,2/5 ( 14 szavazat )

A petidint a fájdalom kezelésére használják, különösen a szülés során . Általában injekcióban adják be, és legfeljebb négy órán keresztül csillapítja a fájdalmat. A leggyakoribb mellékhatások a szédülés vagy álmosság, izzadás és rosszullét (hányinger).

Vegyek petidint?

Az előnyök. A petidint szülésznők is beadhatják, így gyorsan elérhető, ellentétben az epidurális kezeléssel, amelyet aneszteziológusnak kell felhelyeznie. A feszültség és a szorongás időnként visszatarthatja a vajúdást, és egy kis adag is elegendő lehet az ellazuláshoz. Egyes nők számára ez a fájdalomcsillapítás igazán hatékony formája.

Mikor adnak petidint szülés közben?

Nincs korlátozva, hogy a petidin mennyi ideig adható késői szülésnél . Ha a betegnek fájdalomcsillapításra van szüksége, a megfelelő adagot kell adni. Ha azonban a szülés után 6 órán belül petidint kap, a csecsemő születéskor légzésdepressziót szenvedhet. Szükség esetén a petidint a szülés késői szakaszában is be lehet adni.

Hogyan szeded a petidint?

A petidin injekció beadható izomba (intramuszkulárisan) vagy közvetlenül a bőr alatti szövetbe (szubkután) vagy lassú injekcióval a vénába (intravénás). Kezelőorvosa választja ki a legmegfelelőbb adagot az életkorától és az Ön állapotától függően.

Használják a petidint krónikus fájdalom kezelésére?

Összegzés. A petidin hatékony fájdalomcsillapító akut fájdalom esetén, de nincs szerepe a krónikus fájdalomban .

Uitleg petidin

40 kapcsolódó kérdés található

Mi az erősebb petidin vagy morfium?

A petidin egy szintetikus opioid, amely körülbelül egytizede olyan erős, mint a morfium . Az intravénás morfin és petidin egyenértékű dózisára vonatkozó publikált tanulmányok 1:7,5 és 1:12,5 közötti ekvivalenciaarányt adnak.

Milyen gyakran adható petidin?

A petidin szokásos adagja egy és három tabletta között van. Az adagot nem szabad négy óránál gyakrabban megismételni. Ha elfelejtett bevenni egy adagot, vegye be, amint eszébe jut, majd ettől kezdve folytassa az adagok szedését négyóránként.

Mikor nem szabad petidint adni?

A petidin injekciót nem szabad súlyos depresszió kezelésére használt gyógyszerekkel, például razagilinnel vagy moklobemiddel együtt alkalmazni, vagy ha a kezelés abbahagyásától számított 2 héten belül van . Számos gyógyszer kölcsönhatásba léphet a Petidine injekcióval, ami jelentősen megváltoztathatja azok hatását.

Mennyire biztonságos a petidin?

A petidin intramuszkuláris vagy intravénás adagolása vajúdás közben alacsony, legfeljebb 50 mg -os dózisban biztonságos a fogantatás számára. Az 50 mg feletti adagokat kerülni kell, mivel ezek további vizsgálatok szükségesek a végleges bizonyíték megszerzéséhez.

Fáraszt a petidin?

Minden harmadik ember kellemetlennek tartja az opioid gyógyszereket, például a petidint, és a mellékhatások megnehezíthetik a szülést. Álmosságot okozhat, és lelassíthatja a légzést is, így oxigénre van szüksége az arcmaszkon keresztül.

A petidin végzetes lehet?

A DBL Petidine Hydrochloride Injection BP életveszélyes vagy végzetes légzési problémákat okozhat (lassú, sekély, szokatlan vagy nem lélegzik). még akkor is, ha az ajánlott módon használják.

Mik a petidin ellenjavallatai?

Ellenjavallatok: A készítmény hatóanyagával vagy a 6.1 pontban felsorolt ​​bármely segédanyagával szembeni túlérzékenység Súlyos légzésdepresszió, súlyos légúti obstruktív betegség vagy akut asztma. Nem adható súlyos vesekárosodásban vagy súlyos májkárosodásban szenvedő betegeknek.

A petidin erős fájdalomcsillapító?

A petidin erős fájdalomcsillapító . Ez a morfiumhoz hasonló gyógyszer és egyfajta opioid. Ezt az injekciót a lábába vagy a fenekébe kell beadni. Segíthet csökkenteni a fájdalmat, különösen, ha más módszerekkel együtt alkalmazzák.

Milyen káros hatásai vannak a metoklopramidnak?

A gyakori mellékhatások a következők lehetnek:
  • nyugtalanság érzése;
  • álmosság vagy fáradtság érzése;
  • energiahiány;
  • hányinger, hányás;
  • fejfájás, zavartság; vagy.
  • alvási problémák (álmatlanság).

Mit tesz a metoklopramid a szervezetben?

Úgy fejti ki hatását, hogy fokozza a gyomor és a belek mozgását vagy összehúzódását . Enyhíti az olyan tüneteket, mint a hányinger, hányás, gyomorégés, étkezés utáni teltségérzet és étvágytalanság. A metoklopramidot gyomorégés kezelésére is használják gastrooesophagealis reflux betegségben (GERD) szenvedő betegeknél.

Mire jó a metoklopramid?

A metoklopramid egy betegség elleni gyógyszer (hányáscsillapítóként ismert). A rosszullét vagy hányinger (hányinger vagy hányás) megszüntetésére használják, beleértve: sugárkezelést vagy kemoterápiát (rákkezelés) követően migrénes betegséget.

Abbahagyhatja a metoklopramid szedését?

Folytassa a metoklopramid szedését, még akkor is, ha jól érzi magát. Ne hagyja abba a metoklopramid szedését anélkül, hogy beszélne orvosával . Ha abbahagyja a metoklopramid szedését, elvonási tüneteket tapasztalhat, mint például szédülés, idegesség és fejfájás.