Mire használható a petidin?

Pontszám: 4,9/5 ( 5 szavazat )

A rövid hatástartamú petidint (meperidint) széles körben és rutinszerűen írják fel közepestől súlyosig terjedő fájdalmak kezelésére orvosi és sebészeti betegeknél (1,2). A petidin egy szintetikus opioid, amelyet 1939-ben vezettek be klinikai használatra antikolinergként, amikor felfedezték fájdalomcsillapító tulajdonságait.

Milyen mellékhatásai vannak a petidinnek?

A fájdalomcsillapításon túlmenően a petidin – más opioidokhoz hasonlóan – légzésdepressziót, álmosságot, szedációt, hangulati változásokat, eufóriát, dysphoriát, mentális homályosodást, hányingert, hányást és elektroencefalográfiás elváltozásokat okoz . A petidin nagy dózisai izgatottságot és görcsöket okozhatnak.

Mire használható a petidin gyógyszer?

A fájdalomcsillapító olyan gyógyszer, amely fájdalomcsillapításra használható. A petidin injekciót közepes vagy súlyos fájdalom enyhítésére használják. Beleértve a szüléssel, érzéstelenítés alatti vagy műtétet követő fájdalmat. A fájdalomcsillapítás mellett a petidinnek más hatásai is vannak, beleértve a nyugtató (nyugtató) hatást.

A petidin erős fájdalomcsillapító?

A petidin erős fájdalomcsillapító . Ez a morfiumhoz hasonló gyógyszer és egyfajta opioid. Ezt az injekciót a lábába vagy a fenekébe kell beadni. Segíthet csökkenteni a fájdalmat, különösen, ha más módszerekkel együtt alkalmazzák.

Használják a petidint krónikus fájdalom kezelésére?

Összegzés. A petidin hatékony fájdalomcsillapító akut fájdalom esetén, de nincs szerepe a krónikus fájdalomban .

36 kapcsolódó kérdés található

Mi az erősebb petidin vagy morfium?

A petidin egy szintetikus opioid, amely körülbelül egytizede olyan erős, mint a morfium . Az intravénás morfin és petidin egyenértékű dózisára vonatkozó publikált tanulmányok 1:7,5 és 1:12,5 közötti ekvivalenciaarányt adnak.

Milyen gyorsan hat a petidin?

Körülbelül 20 percet vesz igénybe a hatás, és egy Petidine injekció 2-4 óráig tarthat. Segít ellazulni, és néhány nő úgy találja, hogy ez csökkenti a fájdalmat.

Mikor kaphat petidint?

A petidint a szülés első szakaszában adják be , amikor a méhnyak szorosan zárt állapotából teljesen kitágult. Ez az az időszak, mielőtt elkezdesz nyomni. A szülésznő javasolhat hüvelyi vizsgálatot, hogy megtudja, mennyire tágul a méhnyak, mielőtt petidint adna be Önnek.