Vegyek petidint?

Pontszám: 4,2/5 ( 47 szavazat )

Az előnyök
A petidint szülésznők is beadhatják, így gyorsan elérhető, ellentétben az epidurális kezeléssel, amelyet aneszteziológusnak kell felhelyeznie. A feszültség és a szorongás időnként visszatarthatja a vajúdást, és egy kis adag is elegendő lehet az ellazuláshoz. Egyes nők számára ez a fájdalomcsillapítás igazán hatékony formája.

Mikor kell petidint szedni?

A petidint a szülés első szakaszában adják be , amikor a méhnyak szorosan zárt állapotából teljesen kitágult. Ez az az időszak, mielőtt elkezdesz nyomni. A szülésznő javasolhat hüvelyi vizsgálatot, hogy megtudja, mennyire tágul a méhnyak, mielőtt petidint adna be Önnek.

A petidin jó?

Egy szülési fájdalomcsillapításról szóló felmérésben (Chamberlain, 1993) a szülésznők 84%-a értékelte a petidint nagyon jónak vagy jónak , míg a nők mindössze 71%-a és a partnerek 72%-a.

Mennyire biztonságos a petidin?

A petidin intramuszkuláris vagy intravénás adagolása vajúdás közben alacsony, legfeljebb 50 mg -os dózisban biztonságos a fogantatás számára. Az 50 mg feletti adagokat kerülni kell, mivel ezek további vizsgálatok szükségesek a végleges bizonyíték megszerzéséhez.

Mikor nem szabad petidint adni?

A petidin injekciót nem szabad súlyos depresszió kezelésére használt gyógyszerekkel, például razagilinnel vagy moklobemiddel együtt alkalmazni, vagy ha a kezelés abbahagyásától számított 2 héten belül van . Számos gyógyszer kölcsönhatásba léphet a Petidine injekcióval, ami jelentősen megváltoztathatja azok hatását.

Uitleg petidin

41 kapcsolódó kérdés található

Mi az erősebb petidin vagy morfium?

A petidin egy szintetikus opioid, amely körülbelül egytizede olyan erős, mint a morfium . Az intravénás morfin és petidin egyenértékű dózisára vonatkozó publikált tanulmányok 1:7,5 és 1:12,5 közötti ekvivalenciaarányt adnak.

Milyen gyakran szedhet petidint?

A petidin szokásos adagja egy és három tabletta között van. Az adagot nem szabad négy óránál gyakrabban megismételni . Ha elfelejtett bevenni egy adagot, vegye be, amint eszébe jut, majd ettől kezdve folytassa az adagok szedését négyóránként.

Milyen gyógyszerosztályba tartozik a petidin?

A meperidin az opioid (narkotikus) fájdalomcsillapítóként ismert gyógyszerek csoportjába tartozik, és hasonló a morfiumhoz. Az agyban úgy működik, hogy megváltoztatja a test érzéseit és a fájdalomra adott válaszait.

A petidin végzetes lehet?

A DBL Petidine Hydrochloride Injection BP életveszélyes vagy végzetes légzési problémákat okozhat (lassú, sekély, szokatlan vagy nem lélegzik). még akkor is, ha az ajánlott módon használják.

A petidin okozhat magzati szorongást?

Az aktív vajúdás során 75 mg petidin (meperidin) és 25 mg prometazin intravénás beadása után méh hypertoniából eredő magzati bradycardiát figyeltek meg.

Mi a legerősebb fájdalomcsillapító?

morfium . A morfium és a morfiumszerű gyógyszerek (például oxikodon, fentanil és buprenorfin) a létező legerősebb fájdalomcsillapítók. Egyéni körülményeitől függően az ilyen típusú fájdalomcsillapítók felírhatók tapaszként, injekcióként vagy néha olyan pumpában, amelyet Ön irányít.

Milyen káros hatásai vannak a metoklopramidnak?

A gyakori mellékhatások a következők lehetnek:
  • nyugtalanság érzése;
  • álmosság vagy fáradtság érzése;
  • energiahiány;
  • hányinger, hányás;
  • fejfájás, zavartság; vagy.
  • alvási problémák (álmatlanság).

Miért nem ajánlott a petidin?

A petidin nem ajánlott krónikus fájdalomban szenvedő betegek számára . A petidin magas lipidoldékonysággal rendelkezik, ezért gyorsan kezdődik és rövid ideig hat, ami a betegek gyógyszerfüggőségéhez vezethet.

A petidin erős fájdalomcsillapító?

A petidin erős fájdalomcsillapító . Ez a morfiumhoz hasonló gyógyszer és egyfajta opioid. Ezt az injekciót a lábába vagy a fenekébe kell beadni. Segíthet csökkenteni a fájdalmat, különösen, ha más módszerekkel együtt alkalmazzák.

Milyen mellékhatásai vannak a petidinnek?

A fájdalomcsillapításon túlmenően a petidin – más opioidokhoz hasonlóan – légzésdepressziót, álmosságot, szedációt, hangulati változásokat, eufóriát, dysphoriát, mentális homályosodást, hányingert, hányást és elektroencefalográfiás elváltozásokat okoz . A petidin nagy dózisai izgatottságot és görcsöket okozhatnak.

A morfium és a petidin ugyanaz?

A morfium a standard ópium alapú fájdalomcsillapító, amely jól ismert fájdalomcsillapító hatással és mellékhatásokkal rendelkezik. A meperidin (petidin) egy másik opioid, de a meperidin alkalmazása nem túl népszerű olyan országokban, mint az Egyesült Államok és Kanada, Iránban azonban még mindig használják fájdalomcsillapításra az ED-ben.

Mit tesz a metoklopramid a szervezetben?

Úgy fejti ki hatását, hogy fokozza a gyomor és a belek mozgását vagy összehúzódását . Enyhíti az olyan tüneteket, mint a hányinger, hányás, gyomorégés, étkezés utáni teltségérzet és étvágytalanság. A metoklopramidot gyomorégés kezelésére is használják gastrooesophagealis reflux betegségben (GERD) szenvedő betegeknél.

Miért rossz a Reglan?

A Reglan-kezelés mellékhatásokat okozhat, beleértve egy nagyon súlyos állapotot, az úgynevezett tardív diszkinéziát (TD). A TD egy olyan rendellenesség, amely a test bizonyos izmait érinti, és önkéntelen, ismétlődő testmozgásokat eredményez, beleértve a grimaszolást, a nyelv kinyújtását vagy az ajkak ütődését.

Kakil a metoklopramid?

Nem erősítették meg, hogy a metoklopramid székrekedést okoz-e . Ennek a gyógyszernek a gyakoribb mellékhatása a hasmenés vagy más olyan tünetek, amelyek a bevétele után gyomorrontást okozhatnak.

Mi a legerősebb gyulladáscsökkentő?

„Számos bizonyítékot szolgáltatunk arra, hogy a 150 mg/nap dózisú diklofenak a jelenleg elérhető leghatékonyabb NSAID mind a fájdalom, mind a funkció javítása szempontjából” – írja Dr. da Costa.

Melyik fájdalomcsillapító a legjobb hosszú távú használatra?

A legtöbb idős felnőtt számára a legbiztonságosabb orális OTC fájdalomcsillapító napi vagy gyakori használatra az acetaminofen (Tylenol márkanév) , feltéve, hogy ügyel arra, hogy ne lépje túl a napi 3000 mg-ot. Az acetaminofent általában paracetamolnak nevezik az Egyesült Államokon kívül

Milyen fájdalomcsillapítók gyulladásgátlók?

Gyulladáscsökkentő fájdalomcsillapítók a következők: aceclofenac, acemetacin, aszpirin (lásd még alább), celekoxib, dexibuprofen, dexketoprofen, diklofenak, etodolac, etorikoxib, fenoprofen, flurbiprofen, ibuprofen, indometacin, ketoprofen, melbuoxicam, naprocam sav, mefenamic sav tenoxikám és tiaprofénsav.

Hány cm tágulás már késő az epidurálishoz?

„Az epidurális kezelést nem lehet beadni addig, amíg egy nő meg nem szült, amikor a nőknél rendszeres, fájdalmas összehúzódások jelentkeznek, amelyek gyakran a méhnyak 4 cm -es tágulásával járnak” – mondja Walton.

Érzi, hogy a baba kijön epidurálisan?

Gyakori a második szakaszban (bár határozottan sokkal kevesebbet fog érezni – és lehet, hogy semmit sem fog érezni – ha epidurális volt): Fájdalom az összehúzódásokkal együtt, bár valószínűleg nem annyira. Elsöprő késztetés a lökésre (bár nem minden nő érzi ezt, különösen, ha epidurálisan kapott)

Mikor késő az epidurális kezelés?

Soha nem késő bevenni az epidurált, hacsak nem koronázik a baba feje. Mindössze 10-15 percet vesz igénybe a katéter elhelyezése és a megkönnyebbülés, és további 20 perc a teljes hatás eléréséhez.