Lehet petidin otthon szülni?

Pontszám: 4,9/5 ( 52 szavazat )

A petidint vagy diamorfint injekció formájában adják be a fenékbe vagy a combba. A fájdalomcsillapítás körülbelül két-négy óráig tart. A szülésznőd petidint vagy diamorfint hozhat magával az otthonszülésedre.

Milyen fájdalomcsillapítást kaphat otthon szülés közben?

Az otthonszülésnél elérhető fájdalomcsillapítás a következő:
 • TENS – elektromos idegstimulációval járó fájdalomcsillapítási módszer – bérelhet vagy vásárolhat TENS gépet személyes használatra.
 • hidroterápia (vízben szülés) – ellazíthatja Önt, és kevésbé fájdalmasnak tűnhet összehúzódásai.
 • gáz és levegő (entonox).

Kaphatok fájdalomcsillapítót otthonszülésnél?

Ha otthon vagy egy szabadon álló szülészeti központban tervez szülést, beszélje meg szülésznőjével, hogy mi áll rendelkezésre az adott környezetben. Általában vannak fájdalomcsillapítók , amelyek enyhítik a fájdalmat, de nem szüntetik meg, és érzéstelenítők, amelyek megszüntetik a fájdalmat.

Lehet kapni gyógyszereket otthonszüléshez?

A kaliforniai szülésznők törvényes engedéllyel rendelkeznek olyan felszerelések és gyógyszerek szállítására, amelyekkel biztonságosan kezelhetik a normál otthoni szülést. Az általunk hozott felszerelések egy része: Újraélesztő felszerelés babának és anyának: táska és maszk újraélesztő készülék és oxigén. Vérzésgátló gyógyszerek a túlzott szülés utáni vérzés megállítására.

A vajúdás melyik szakaszában kaphat petidint?

A petidint a szülés első szakaszában adják be, amikor a méhnyak szorosan zárt állapotából teljesen kitágult. Ez az az időszak, mielőtt elkezdesz nyomni. A szülésznő javasolhat hüvelyi vizsgálatot, hogy megtudja, mennyire tágul a méhnyak, mielőtt petidint adna be Önnek.

Megfontolnom kell az otthonszülést?

24 kapcsolódó kérdés található

Érzi, hogy a baba kijön epidurálisan?

Gyakori a második szakaszban (bár határozottan sokkal kevesebbet fog érezni – és lehet, hogy semmit sem fog érezni – ha epidurális volt): Fájdalom az összehúzódásokkal együtt, bár valószínűleg nem annyira. Elsöprő késztetés a lökésre (bár nem minden nő érzi ezt, különösen, ha epidurálisan kapott)

Hány cm tágulás már késő az epidurálishoz?

„Az epidurális kezelést nem lehet beadni addig, amíg egy nő meg nem szült, amikor a nőknél rendszeres, fájdalmas összehúzódások jelentkeznek, amelyek gyakran a méhnyak 4 cm -es tágulásával járnak” – mondja Walton.

A segítség nélküli otthonszülés illegális?

Az Egyesült Államokban nincsenek kifejezetten a nem segített szülést tiltó törvények , bár vannak olyan államok, ahol törvények szabályozzák az otthonszülést és az otthonszülést szülésznőket. ... Például egyes államok megkövetelik, hogy a babát születése után orvoshoz vagy szülésznőhöz vigyék, hogy születési anyakönyvi kivonatot kapjanak.

Milyen hátrányai vannak az otthonszülésnek?

Az otthonszülés hátrányai
 • A biztosítás nem fedezheti a kapcsolódó költségeket.
 • Vészhelyzet esetén továbbra is kórházba szállíthatják.
 • Az otthonszülés zűrzavaros lehet, ezért a legjobb, ha műanyag lepedővel és tiszta törölközővel készülünk fel.

Kevésbé fájdalmas az otthonszülés?

De ez a döntés kockázatokkal is jár. Ha orvosi vagy sebészeti beavatkozásra van szükség, a nőt kórházba kell szállítani. És mivel otthon nincs epidurális lehetőség, az otthonszülést választó nők a természetes szülést választják, gyakran egy csepp fájdalomcsillapítás nélkül.

Mennyire zűrös az otthonszülés?

Nincs akkora rendetlenség az otthonszülésben , mint gondolná. Néhány várandós anyát elriaszthat attól a lehetőségtől, hogy a szülőmedence vagy az orvosi felszerelések érkezésével tönkreteszik otthonukat.

Mi történik a méhlepénnyel otthonszülés után?

Placenta szülés hüvelyi szülés után Hüvelyi szülésnél, miután egy nő megszületett, a méh továbbra is összehúzódik . Ezek az összehúzódások előremozdítják a méhlepényt a szállításhoz. Általában nem olyan erősek, mint a szülés-összehúzódások.

Mit csinálsz otthon szülés közben?

Tippek otthonszüléshez
 • Állítson össze egy egészségügyi csapatot, amely szülésznőből és szülésznőből áll.
 • Készítsen interjút több szülésznővel a születési filozófiájáról. ...
 • Írjon B tervet arra az esetre, ha kórházi áthelyezésre van szükség.
 • Bérelj fel egy dúlát.
 • Tudja meg, hogy a szülésznője dolgozik-e tartalék szülészeti/nőgyógyászati ​​rendszerrel.

Kórházba jársz otthonszülés után?

A tervezett otthonszülés során előfordulhat, hogy kórházba kell szállítani megfigyelésre vagy kezelésre, ha szövődmények lépnek fel . Egészségügyi szolgáltatója javasolhatja a kórházba szállítást, ha: A szülés nem halad előre. A baba a szorongás jeleit mutatja.

Ki léphet be a szülőszobába a Covid 2021 idején?

Mik a jelenlegi látogatási irányelvek? 2021. augusztus 9-től a kismama betegeknek két (2) engedélyezett látogatója lehet (házastárs, másfél más, stb.) tartózkodásuk idejére, ebből egy (1) a hét minden napján, 24 órában. A második látogató (ugyanaznak kell lennie) a szokásos látogatási időben látogathatja.

Mi kell az otthonszüléshez?

Milyen dolgokat kell beszereznem az otthonszüléshez?
 • Szülőmedence és kiegészítők, ha otthoni vízi szülést szeretnél.
 • Melegvizes palack korai szüléshez.
 • A TENS gép segít megbirkózni a fájdalommal.
 • Bármely hipnoterápiás megerősítő kártya, amelyre összpontosítani szeretne.
 • Zene, amely segít megőrizni a nyugalmat és a koncentrációt.

Milyen hátrányai vannak a vízi szülésnek?

Vízben való születés kockázatai
 • Ön vagy babája fertőzést kaphat.
 • A köldökzsinór elszakadhat, mielőtt a baba kijönne a vízből.
 • A baba testhőmérséklete túl magas vagy túl alacsony lehet.
 • A baba fürdővízben lélegezhet.
 • A baba görcsrohamokat kaphat, vagy nem tud lélegezni.

Mennyibe kerül az otthonszülés?

Magánszülésznő végezhet terhesgondozást, otthon is részt vehet a baba születésénél, ha minden a tervek szerint halad, és a szülés utáni ellátást is. Egy otthonszülés magánszülésznél körülbelül 3500-5500 dollárba kerül.

Melyik államban illegális az otthonszülés?

7 állam nem engedélyezi, de illegálissá teszi az otthonszülési bábát – Alabama, Illinois, Iowa, Kentucky (1975 óta nem adtak ki engedélyt), Nebraska, Észak-Karolina és Dél-Dakota. Michigan csak most kapott engedélyt, és a szabályokat és előírásokat még nem írták meg.

A Freebirthing illegális?

A szabadszületés teljesen legális , és minden érintett szakmai testületnek egyértelmű útmutatása van a kezeléshez való hozzájárulásról és az egyén abszolút jogáról, hogy elutasítsa. ... Minden embernek, akár terhes, akár nem, joga van saját maga dönteni a testéről. Ez az autonómia elveként ismert.

Mit kezdesz egy nem tervezett otthonszüléssel?

Mit tegyek először?
 • Hívja a 911-et....
 • Nyissa ki az ajtót, hogy az orvosi személyzet kinyithassa. ...
 • Ha a partnered nincs ott veled, hívd fel a szomszédot vagy a közeli barátot.
 • Hívja fel orvosát vagy szülésznőjét. ...
 • Fogjon törölközőt, lepedőt vagy takarót. ...
 • Vedd le a nadrágot és a fehérneműt.
 • Feküdj le vagy ülj megtámasztva.

Mikor késő az epidurális kezelés?

Soha nem késő bevenni az epidurált, hacsak nem a baba feje koronázik . Mindössze 10-15 percet vesz igénybe a katéter elhelyezése és a megkönnyebbülés, és további 20 perc a teljes hatás eléréséhez.

Hány CM-et kell epidurálisan beadni?

Jellemzően már 4-5 centiméternyire tágulva és aktív vajúdásban kaphat epidurált. Normális esetben körülbelül 15 percet vesz igénybe az epidurális katéter behelyezése, és a fájdalom enyhülése, valamint további 20 perc a teljes hatás eléréséhez.

Mennyire fájdalmas az epidurális szülés?

Az epidurál az egyik leghatékonyabb módszer a szülés és a szülés alatti fájdalomcsillapításra, és minimális mellékhatása van az anyára és a babára nézve egyaránt. Gyorsan hat, és 10-20 percen belül elkezdi csillapítani a fájdalmat. A legtöbb epidurális nő alig vagy egyáltalán nem érez fájdalmat a szülés és a szülés során .