Mi a denise név jelentése?

Pontszám: 4,1/5 ( 49 szavazat )

Denise női keresztnév. A Denise név állítólag francia eredetű. Dionüszosz a bor görög istene, és a Denise név azt jelenti , hogy "odaadónak kell lenni Bacchusnak".

Mi a Denise név meghatározása a Bibliában?

Denise görög eredetű, jelentése "Istennek szentelt" .

Mit jelent a Denise név latinul?

Angol babanevek jelentése: Az angol Baby Namesben a Denise név jelentése: A latin Dionysos vagy Dionüszosz szóból származik, ami a bor görög istenére utal.

Mi a Keveon név jelentése?

Az ír babanevekben a Keveon név jelentése: Jóképű gyerek .

Denise szent név?

Szent Denise (Dionysia, Dionisia, Denyse) utalhat: Szent Péter, András, Pál és Denise, akik Lampsacusban haltak mártírhalált (3. század) Szent Denise, Dativa, Leontia, Tercius, Emilianus, Bonifác, Majoricus és Servus, akik mártírhalált haltak Afrika (5. század)

DENISE – A NÉV JELENTÉSE

33 kapcsolódó kérdés található

Mik Denise becenevei?

Denise becenevei Denny, D, neecee, neisey, Nisey, Nini, Dino, Dee, DD , Nis A Denise név jelentése és története francia eredetű, jelentése "Dionysius (a görög boristen) követője".

Mit jelent görögül, hogy Bacchus?

: a bor görög istene . — Dionüszosznak is nevezték.

Melyik évben volt a legnépszerűbb Denise név?

Denise dicsőségének virágkora az 1950-es és 60 -as években volt, ezért a század közepén kedvencének neveznénk. Átlagosan 30. helyen végzett a név népszerűsége tekintetében 20 egymást követő éven keresztül, leverve a versenyt. Az 1970-es évekre ez a gyors kedvenc egyértelműen visszatért az árnyékba, ahonnan származott.

Mit jelent a Dionüszosz név?

A görög babanevekben a Dionüszosz név jelentése: a bor istene .

Ki volt a legrondább isten?

Tények Héphaisztoszról Héphaisztosz volt az egyetlen csúnya isten a tökéletesen szép halhatatlanok között. Héphaisztosz torz alakban született, és egyik vagy mindkét szülője kiűzte a mennyből, amikor észrevették, hogy tökéletlen. Ő volt a halhatatlanok munkása: ő készítette a lakásaikat, berendezéseiket és fegyvereiket.

Dionüszosz jó volt vagy gonosz?

Egocentrikus szemlélete uralja racionális elméjét, és határozottan gonosz viselkedésre készteti, de végül még Dionüszosz is felmentést kaphat. Fiatal isten, aki csak most érkezett Thébába, és hatalmának szavát akarja terjeszteni ebből, Görögország első városából, amelyik megkapta a szertartásait.

Dionüszosz fiú vagy lány?

Nagyon fiatal ember volt, talán csak húsz-huszonegy éves volt, amikor Théba királya lett. Dionüszosz Thébába érkezett, hogy bevezesse hazájába az imádatát, de Pentheus megtiltotta a thébai nőknek, hogy imádják őt.

Melyek a legkülönlegesebb lánynevek?

Klasszikusan egyedi kislánynevek
 • Arya.
 • Brielle.
 • Chantria.
 • Dionne.
 • Everleigh.
 • Eloise.
 • Tündér.
 • Genevieve.

Mit jelent a Marie név?

Franciaországban a Marie a latin "stella maris" szóból származik, ami azt jelenti, hogy " a tenger csillaga ". Ugyanakkor ez is bibliai név, mert ez a Mária, Jézus szent szűz anyja nevének francia változata. ... Nem: A Marie történelmileg női név volt.

Mi a Renee név jelentése?

A Renée név a késő római Renatus név francia formája, jelentése : újjászületik vagy újjászületik . A középkorban a jelentést a keresztség által szellemi újjászületés keresztény felfogásával társították.

Mit jelent a Bacious?

/ (ˈbækəs) / főnév. (az ókori Görögországban és Rómában) a bor istene és az eksztázis adója , Dionüszosszal azonosítva.

Honnan származik a Bacchus név?

A Bacchus név az ősi angolszász kultúrában gyökerezik . Ez annak a neve, aki a pékségben dolgozott. A pékség az volt, ahol egy falu összes embere közös kemencében sütötte kenyerét.

Ritka név az Ayana?

Bár az Ayana nem túl gyakori név , növekedését valószínűleg hátráltatja a versenytársa: Aiyana, Aiyanna és Ayanna. Az Ayana egy gyönyörűen hangzó név, kultúrák közötti vonzerővel.

Hogyan írják olaszul Denise szót?

"Denise" olaszul
 1. Denise.
 2. Dionisia.

Melyik a 10 legszebb indiai lánynév?

A 100 legnépszerűbb lánynév Indiában 2017-ben
 • Saanvi+20.
 • Aadya-1.
 • Kiara+38.
 • Diya+13.
 • Pihu+21.
 • Prisha+24.
 • Ananya-5.
 • Fatima-4.

Milyen lánynevek jelentenek félelmet?

Casey, Mel, Valerie és Tyra azok a rosszindulatú lánynevek, amelyek azt jelentik, hogy rettenthetetlen. Heves és gyönyörű nevek, tökéletesek az erős kislányoknak.

Ki a tűz istene?

Például a görög mitológiában Héphaisztosz a fémmegmunkálás, a kézművesek, a tűz és a vulkánok istene. A római vallásban Vulkán a tűz istene, és a görög Héphaisztosz összes tulajdonságával rendelkezik.