Mikor súlyos a lágyéki fájdalom?

Pontszám: 4,8/5 ( 64 szavazat )

Az ágyéki fájdalom legtöbb esetben nem igényel orvosi ellátást. Mindazonáltal orvoshoz kell fordulnia, ha súlyos, hosszan tartó fájdalmat tapasztal, amelyet láz vagy duzzanat kísér . Ezek a tünetek súlyosabb állapotot jelezhetnek. Kezelőorvosa értékelni fogja az Ön tüneteit, és megkérdezi a közelmúltbeli fizikai aktivitásról.

Komoly lehet a lágyéki fájdalom?

Azonnal forduljon orvoshoz, ha: - Hát-, has- vagy mellkasi fájdalommal járó lágyéki fájdalom. Hirtelen, erős herefájdalom. Hányinger, hányás, láz, hidegrázás vagy véres vizelet kíséretében jelentkező herék fájdalma és duzzanata.

Mit tehetek erős ágyéki fájdalom esetén?

Pihentesse a területet, és kerülje a fájdalmat okozó tevékenységeket. Az első egy-két napon naponta 3-4 alkalommal 15 percre tegyen jégcsomagot a területre . Tegyen egy törülközőt a jég és a bőr közé, hogy megvédje a hidegtől. Használjon rugalmas pakolást az ágyék megtámasztására és a duzzanat csökkentésére.

Menjek el a sürgősségire ágyéki fájdalom miatt?

Forduljon a sürgősségi osztályhoz, ha a bélelzáródásra vagy a bebörtönzött vagy megfojtott lágyéksérvre utaló alábbi figyelmeztető jelek bármelyikét észleli: Súlyos hasi vagy lágyéki fájdalom, amely súlyosbodik – nem javul.

Komoly a bal ágyéki fájdalom?

A bal oldalon jelentkező lágyéki fájdalom gyakran nem ad okot aggodalomra . A gyakori okok közé tartozik az izomfeszülés, a medencecsont törése vagy a vesekő. Egyéb okok lehetnek a húgyúti fertőzések, a petefészek-ciszták, a megnagyobbodott nyirokcsomók és a terhesség. A fájdalom oka határozza meg a kezelési lehetőségeket.

Lágyékfájdalom, tünetek, típusok, megelőzés, kezelések és visszatérés a játékhoz - Dr. Adam Weir

43 kapcsolódó kérdés található

Mikor forduljak orvoshoz ágyéki fájdalom miatt?

Az ágyéki fájdalom legtöbb esetben nem igényel orvosi ellátást. Mindazonáltal orvoshoz kell fordulnia, ha súlyos, hosszan tartó fájdalmat tapasztal, amelyet láz vagy duzzanat kísér . Ezek a tünetek súlyosabb állapotot jelezhetnek. Kezelőorvosa értékelni fogja az Ön tüneteit, és megkérdezi a közelmúltbeli fizikai aktivitásról.

Miért fáj az ágyékom járás közben?

A járás közben jelentkező lágyéki fájdalmat gyakran az alsó hasi területen lévő izmok, szalagok vagy inak feszülése okozza. A porcszakadás, a csípőízület, a lágyéksérv és az osteoarthritis szintén gyakori bűnösök. Ha lágyékfájdalmát izomhúzódás okozza, a pihenés és a jégterápia segítheti a sérülés gyógyulását.

Mikor kell aggódnom az ágyéki fájdalom miatt?

Az ágyéki fájdalom legtöbb esetben nem igényel orvosi ellátást. Mindazonáltal orvoshoz kell fordulnia, ha súlyos, hosszan tartó fájdalmat tapasztal, amelyet láz vagy duzzanat kísér . Ezek a tünetek súlyosabb állapotot jelezhetnek. Kezelőorvosa értékelni fogja az Ön tüneteit, és megkérdezi a közelmúltbeli fizikai aktivitásról.

Miért fáj az ágyékom?

A lágyéki fájdalom leggyakrabban izom-, szalag- vagy ínhúzódás eredménye . Ez sok sportoló férfival megtörténik. A fájdalom azonnal jelentkezhet, vagy idővel fokozódhat. A sport vagy tevékenység folytatása súlyosbíthatja a sérülést.

Milyen tünetei vannak a lágyéksérvnek?

Tünetek
 • Kidudorodás a szeméremcsont mindkét oldalán, ami nyilvánvalóbbá válik, ha függőlegesen áll, különösen akkor, ha köhög vagy megfeszül.
 • Égő vagy fájó érzés a dudorban.
 • Fájdalom vagy kellemetlen érzés az ágyékban, különösen hajlításkor, köhögéskor vagy emeléskor.
 • Nehéz vagy húzó érzés az ágyékában.

Jót tesz a séta az ágyék megerőltetésére?

Ehelyett a pihenés arról szól, hogy elkerüljük az ágyék szükségtelen megterhelését, ezért kerülje a rugdosást, az intenzív gyakorlatokat, például a futást és a nehéz emelést. Ha a fájdalom erős, kerülje a sétát vagy bármilyen fizikai tevékenységet a sérülés után egy-két napig.

A hő vagy a jég jobb az ágyéki feszültség ellen?

Egyszerre 10-20 percre tegyen jeget vagy hideg pakolást az ágyékára. Próbálja meg ezt 1-2 óránként megtenni a következő 3 napon keresztül (amikor ébren van), vagy amíg a duzzanat le nem csökken. Tegyen egy vékony kendőt a jég és a bőre közé. 2-3 nap elteltével, ha a duzzanata elmúlt, melegítse fel.

Mi a legjobb gyakorlat az ágyékizom húzódására?

1. Csípő adduktor nyújtása
 • Feküdj a hátadra hajlított térddel.
 • Nyomja a lábát a padlóba.
 • Hagyja, hogy a térd oldalra nyíljon.
 • Nyomja össze a talpait.
 • Tartsa ezt a pozíciót legfeljebb 30 másodpercig.
 • Térd vissza a kiinduló helyzetbe.
 • Ismételje meg 3-szor.

A szívproblémák okozhatnak lágyéki fájdalmat?

A claudiációt okozó artéria elzáródások lehetnek a hasban, a medencében, az ágyékban, a combban és/vagy a vádliban. A PAD a szívroham és a stroke kockázati tényezője. A kezelés fő célja ezeknek a súlyos szövődményeknek a megelőzése.

Kihez forduljak ágyékfájdalmak miatt?

Sürgősen kérjen időpontot háziorvosához vagy urológusához . A megfelelő gyógyszeres kezeléssel néhány napon belül sokkal jobban érzi magát. Ha a tünetek nem enyhülnek, vagy visszatérnek, azonnal keresse fel orvosát. Van néhány más, kevésbé gyakori oka a herék fájdalmának vagy duzzanatának.

Hogyan diagnosztizálható a lágyéki fájdalom?

Képalkotás. Míg a lágyéki húzódás önmagában fizikális vizsgálattal diagnosztizálható, az ágyékfájdalom egyéb okai általában képalkotó vizsgálatot igényelnek. A lágyékfájdalmak kimutatására leggyakrabban végzett képalkotó vizsgálat a röntgen , amely hasznos lehet a csípőízület csontos anatómiájának és szerkezetének bemutatásában.

Mi a tompa fájdalom az ágyékomban?

Az ágyéki fájdalom leggyakoribb oka az izom-, ín- vagy szalagfeszülés , különösen olyan sportolóknál, akik olyan sportokat űznek, mint a jégkorong, a foci és a futball. A lágyéki fájdalom közvetlenül a sérülés után jelentkezhet, vagy fokozatosan, hetek vagy akár hónapok alatt jelentkezhet.

A vakbélgyulladás okozhat lágyéki fájdalmat?

A vakbélgyulladás a vakbél gyulladására és fertőzésére utal. Egy személy először a köldök közelében érez fájdalmat. A fájdalom később kiterjed a has jobb alsó részére, közvetlenül a csípő és az ágyék fölé. A fájdalom hirtelen kezdődhet, és súlyosbodhat, amikor a személy mozog, mély levegőt vesz vagy tüsszent.

Az ízületi gyulladás okozhat fájdalmat az ágyékban?

Ízületi gyulladás. Az ízületi gyulladás a hát- és csípőfájdalmak gyakori felelőse. A comb elülső részén és az ágyék területén is érezhető . Az ízületi gyulladás gyakran az öregedés és a test fokozatos elhasználódása eredményeként egy vagy több ízület gyulladása.

Honnan tudhatom, hogy van-e vérrög az ágyékomban?

Az ágyékban kialakuló vérrög tünetei Duzzanat, amely az egész lábat érinti . Gyengédség követi az ér útját . Rendellenes duzzanat, amely puffadt vagy duzzadt marad, amikor ujjal tapintja vagy finoman megnyomja. Alacsony fokú láz.

Okozhat ágyéki fájdalmat a sok ülés?

Így érezheti a csípőjét, miközben otthoni irodai asztalánál ül. És ha egyszerre 2-3 órát ül, ez egy kis merevséghez vezethet, amikor végül feláll és sétálni megy, vagy akár az ágyék vagy a csípő becsípődéséhez is vezethet, amikor kimegy a szabadba. hosszabb sétára.

Milyen érzés egy beszorult ideg az ágyékban?

A becsípett lágyékideg gyakori tünetei a következők: az ideg által ellátott területek érzékenységének elvesztése olyan, mintha „alvó” gyengeség vagy izomerő veszteség az érintett területen, különösen, ha sétál vagy medence- és lágyékizmokat használ. szúró érzés (paresztézia)

Milyen gyógyszer jó az ágyéki fájdalomra?

Az egy vagy több lágyéksérülést szenvedő sportolók gyakran jól reagálnak az olyan vény nélkül kapható gyógyszerekre, mint az ibuprofén (például Advil vagy Motrin), amelyek egyaránt enyhítik a fájdalmat és csökkentik a gyulladást a sérülés helyén. Az acetaminofen (Tylenol) fájdalomcsillapítást is nyújthat. Súlyos sérülések esetén vényköteles fájdalomcsillapítókra lehet szükség.

A lágyéki fájdalmat okozhatja csípőprobléma?

Az ágyéki fájdalom gyakran a csípőízületen belüli problémák jele. A csípőízületen belüli fájdalom leggyakrabban, de nem mindig, az ágyékban jelentkezik. A csípő külső részén jelentkező fájdalmat általában nem csípőízületi probléma okozza, és gyakrabban kapcsolódik a csípő bursitiséhez vagy a hátsó ideg becsípődéséhez.

Hol található a lágyékizom egy nőnél?

Az ágyék területe az a hely, ahol a has átmenet az alsó testbe és a lábakba. A csípő közelében, a felső combok felett és a has alatt található . A lágyéki területen jelentkező fájdalom vagy kellemetlen érzés leggyakrabban a lágyékizom- vagy szalagcsoportok valamelyikének megerőltetéséből, húzásából vagy szakadásából ered.