Okoz-e herék fájdalmat a lágyékizom?

Pontszám: 4,6/5 ( 8 szavazat )

Néha a herefájdalmat olyan probléma okozza, amely az ágyékban, a hasban vagy valahol máshol kezdődik – például a vesekövek és egyes sérvek herefájdalmat okozhatnak.

Az ágyéki fájdalom olyan, mint a herék fájdalma?

Az ágyéki fájdalom olyan kellemetlen érzés, amely akkor fordul elő, amikor a comb felső része és a hasa összeér. Ez nem ugyanaz, mint a herék fájdalma , bár ez néha fájdalmat okozhat, amely átterjedhet az ágyékára.

Meg tudod húzni vagy megfeszíteni a herét?

Szakadás vagy törés. A sérülés felszakíthatja vagy elszakíthatja a herét körülvevő kemény, védőburkolatot, és károsíthatja a herét. Ezt hererepedésnek vagy törésnek nevezik.

Milyen érzés a feszült lágyék?

Fájdalom és érzékenység az ágyékban és a comb belsejében. Fájdalom, amikor összehozza a lábait. Fájdalom, amikor felemeli a térdét. Pattanó vagy csattanó érzés a sérülés során, amit erős fájdalom követ.

A feszes izmok okozhatnak herefájdalmat?

Az izmok több módon is hozzájárulhatnak a herék fájdalmához. Mint fentebb említettük, számos izom nyomást gyakorolhat a különböző idegekre a herékhez vagy a herezacskóhoz vezető út mentén , ami fájdalmat okoz. Ezenkívül a feszes vagy túlterhelt izmokban triggerpontok alakulhatnak ki, amelyek fájdalmat sugározhatnak vagy „utalhatnak” a herezacskóra vagy annak tartalmára.

7 jele, hogy lágyéksérülést szenvedhet, és hogyan kell becsomagolni

44 kapcsolódó kérdés található

A becsípett ideg okozhat herefájdalmat?

Ha az L1 gerincvelői ideg összenyomódik, fájdalmat és/vagy bizsergést sugározhat az ugyanazon az oldalon lévő herékbe. Hasonló tünetek jelentkezhetnek a gerincvelői ideg kompressziója esetén a mellkasi gerinc aljától az ágyéki gerinc felső részéig (T10 lefelé az L2-ig).

Melyek a feszülő psoas izom tünetei?

Ha feszültség van a területen, ezek az idegek összenyomhatók, miközben áthaladnak az izmokon. Emiatt a szoros psoas látszólag független tüneteket okozhat, beleértve a hátfájást, a lábfájdalmat, a csípőfájdalmat, a hólyagfájdalmat, a medencefájdalmat és az emésztési problémákat . Ez is hozzájárulhat a PMS tüneteihez.

Mikor kell aggódnom az ágyéki fájdalom miatt?

Az ágyéki fájdalom legtöbb esetben nem igényel orvosi ellátást. Mindazonáltal orvoshoz kell fordulnia, ha súlyos, hosszan tartó fájdalmat tapasztal, amelyet láz vagy duzzanat kísér . Ezek a tünetek súlyosabb állapotot jelezhetnek. Kezelőorvosa értékelni fogja az Ön tüneteit, és megkérdezi a közelmúltbeli fizikai aktivitásról.

Jót tesz a séta az ágyék megerőltetésére?

Ehelyett a pihenés arról szól, hogy elkerüljük az ágyék szükségtelen megterhelését, ezért kerülje a rugdosást, az intenzív gyakorlatokat, például a futást és a nehéz emelést. Ha a fájdalom erős, kerülje a sétát vagy bármilyen fizikai tevékenységet a sérülés után egy-két napig.

A spermiumok felhalmozódása okozhat fájdalmat?

Fertőzés : A herék és a mellékhere, a here azon része, amely a spermiumokat tárolja, néha megfertőződhet, fájdalmat és duzzanatot okozva, amely gyorsan kezdődik és súlyosbodik. Folyadék felhalmozódása: Egy sérülés vagy fertőzés folyadék felhalmozódását okozhatja a herék körül, ami fájdalmas duzzanatot okozhat. Ezt hidrocelének nevezik.

Hogyan ellenőrizhetem magam, hogy nincs-e herecsavarodás?

Kezdje úgy, hogy finoman fogja meg a herezacskó tetejét úgy, hogy a hüvelykujja legyen felül, az ujjai pedig alatta . Finoman csípje meg, hogy a here a helyén maradjon, és ne mozduljon el a vizsgálat alatt. Az ujjai között éreznie kell a spermiumzsinórt. Ez összeköti a herét a test többi részével.

Meg tudja-e oldani a herecsavarodást?

A herecsavarodás kijavítása szinte mindig műtétet igényel . Ritka esetekben az orvos ki tudja csavarni a spermiumzsinórt a herezacskó megnyomásával, de a legtöbb srácnak továbbra is műtétre lesz szüksége, hogy mindkét herét a herezacskóhoz rögzítse, hogy megakadályozza a csavarodást a jövőben.

Honnan tudhatom, hogy az ágyékfájdalmam komoly?

Azonnal forduljon orvoshoz, ha:
  1. Hát-, has- vagy mellkasi fájdalommal járó lágyékfájdalom.
  2. Hirtelen, erős herefájdalom.
  3. Hányinger, hányás, láz, hidegrázás vagy véres vizelet kíséretében jelentkező herék fájdalma és duzzanata.

Honnan tudhatom, hogy sérvem vagy lágyékhúzódásom van?

Az izomhúzódás és a sérv esetén is gyakori a tompa fájdalom és fájdalom az ágyék területén. A sérv előfordulásának kulcsfontosságú jele azonban, ha az ágyék egyik oldalán kis dudor vagy csomó van . Ez annak az eredménye, hogy egy szövet vagy szerv területe átnyomja az ágyékot vagy a hasizmot.

A túl sok ülés okozhat ágyéki fájdalmat?

Így érezheti a csípőjét, miközben otthoni irodai asztalánál ül. És ha egyszerre 2-3 órát ül, ez egy kis merevséghez vezethet, amikor végül feláll és sétálni megy, vagy akár az ágyék vagy a csípő becsípődéséhez is vezethet, amikor kimegy a szabadba. hosszabb sétára.

Honnan tudhatom, hogy van-e vérrög az ágyékomban?

Az ágyékban kialakuló vérrög tünetei Duzzanat, amely az egész lábat érinti . Gyengédség követi az ér útját . Rendellenes duzzanat, amely puffadt vagy duzzadt marad, amikor ujjal tapintja vagy finoman megnyomja. Alacsony fokú láz.

A prosztata okozhat lágyéki fájdalmat?

A prosztata mirigy közvetlenül a hólyag alatt található, és körülveszi a húgycsövet. A prosztatagyulladás a prosztata olyan betegsége, amely lágyéki fájdalmat, fájdalmas vizelést, vizelési nehézséget és egyéb tüneteket okoz. Az akut bakteriális prosztatagyulladást gyakran gyakori baktériumtörzsek okozzák.

Mi a legjobb gyakorlat az ágyékizom húzódására?

1. Csípő adduktor nyújtása
  • Feküdj a hátadra hajlított térddel.
  • Nyomja a lábát a padlóba.
  • Hagyja, hogy a térd oldalra nyíljon.
  • Nyomja össze a talpait.
  • Tartsa ezt a pozíciót legfeljebb 30 másodpercig.
  • Térd vissza a kiinduló helyzetbe.
  • Ismételje meg 3-szor.

Mennyi idő alatt gyógyul meg a feszült lágyék?

Pihenéssel és megfelelő kezeléssel a legtöbb lágyéki húzódás körülbelül 4-8 hét alatt magától meggyógyul. A súlyosabb lágyéki húzódások tovább tarthatnak. Nagyon fontos, hogy hagyja, hogy a törzs teljesen meggyógyuljon, és orvoshoz jusson, mielőtt visszatérne a tevékenységhez.

Kihúzott lágyékizmot kell masszírozni?

A sérülés akut stádiuma után kezelőorvosa javasolhatja, hogy kezdje el finoman nyújtani a területet (lásd alább néhány példát a nyújtásokra), alkalmazzon hőt a feszes izmok ellazítására, és javasolhatja a masszázst is.

Milyen érzelmek tárolódnak a psoas-ban?

Az érzelmi testben a psoas nagymértékben meghatározza az ellazulási képességet, és befolyásolja a jólét és a stabilitás érzését . A felébredt, ellazult és lédús psoas lehetővé teszi a finom energia szabad áramlását, és elősegíti az egész test fokozott érzékenységét.

Hogyan szabadítja fel a feszes psoas izmot?

Mozgassa az ágyéki gerincet a test hátsó része felé (ahelyett, hogy hagyná, hogy a szűk psoas előre és lefelé húzza). Emelje fel a bordaívet függőlegesen felfelé, ki a hát alsó részéből. Összességében meghosszabbítja a psoast, és enyhíti a kompressziót és a kényelmetlenséget a deréktájban.

Hogyan ellazíthatom a psoasomat?

Feküdj hanyatt, térddel behajlítva, a lábak csípőszélességben legyenek egymástól. Nyomja le a lábával, hogy megemelje a csípőjét, és tegyen egy tömböt, támaszt vagy egy 4-6 hüvelyk vastag köteg takarót a csípője alá . Hagyja, hogy a csípője ellazuljon. Ha homokzsákot helyez a csípő ráncaira, segít a csípőhajlítók elengedésében.

A kompressziós rövidnadrág okozhat herefájdalmat?

A túl sok kompresszió problémás lehet Noha bizonyos támogatások kényelmesebbé tehetik a futást, a túl szűk kompressziós nadrágok vagy leggingsek korlátozhatják a véráramlást az ágyékban , ami herefájdalmat okozhat, mondja Thill.