Ki kell nyújtani egy fájó ágyékot?

Pontszám: 4,8/5 ( 61 szavazat )

Azonnal elkezdheti nyújtani az ágyék izmait. Finoman nyújtózkodjon, és kerülje a fájdalmat. Ha fájdalmat érez ezen gyakorlatok végzése közben, ne végezze el őket. Álló ágyékfeszítés: Hajoljon le, és csúsztassa ki a sérült lábát az oldalára.

Hogyan nyújtod a fájó ágyékot?

Döntött szögben kötött póz
 1. Feküdj a hátadra.
 2. Hajlítsa be a térdét, és mozgassa befelé a talpát úgy, hogy érintkezzen.
 3. Hajtsa le a térdét a padló felé, hogy érezze, hogy az ágyék izmai megnyúlnak.
 4. Lélegezz mélyeket, és tartsd ezt a pozíciót 20-30 másodpercig.
 5. Ismételje meg 3-szor.

Hogyan kezeli az ágyéki fájdalmat?

Mi az ágyékhúzás kezelése?
 1. A fájdalom és a duzzanat csökkentése érdekében jegelje be a comb belsejét. A szakértők azt javasolják, hogy 3-4 óránként 20-30 percig végezze el 2-3 napon keresztül, vagy amíg a fájdalom el nem múlik.
 2. Szorítsa össze a combját rugalmas kötéssel vagy szalaggal.
 3. Szedjen gyulladáscsökkentő fájdalomcsillapítót.

Miért fáj, ha nyújtom az ágyékomat?

Az ágyéki feszültségek megnehezítik és fájdalmassá teszik a gyaloglást, a térd felemelését vagy a láb elmozdítását a testtől vagy a test felé. A lágyéki húzódások az izmok túlzott igénybevétele vagy az izmok hirtelen összehúzódása miatt jelentkezhetnek. Sérülés akkor következik be, ha az izmok túl erősen összehúzódnak, vagy túl erősen túlfeszítettek.

Jót tesz a séta az ágyék megerőltetésére?

Ehelyett a pihenés arról szól, hogy elkerüljük az ágyék szükségtelen megterhelését, ezért kerülje a rugdosást, az intenzív gyakorlatokat, például a futást és a nehéz emelést. Ha a fájdalom erős, kerülje a sétát vagy bármilyen fizikai tevékenységet a sérülés után egy-két napig.

7 lágyékfeszítés és gyakorlat – kérdezze meg Jo doktort

34 kapcsolódó kérdés található

A hő vagy a jég jobb az ágyéki feszültség ellen?

Egyszerre 10-20 percre tegyen jeget vagy hideg pakolást az ágyékára. Próbálja meg ezt 1-2 óránként megtenni a következő 3 napon keresztül (amikor ébren van), vagy amíg a duzzanat le nem csökken. Tegyen egy vékony kendőt a jég és a bőre közé. 2-3 nap elteltével, ha a duzzanata elmúlt, melegítse fel.

Mikor kell aggódnom az ágyéki fájdalom miatt?

Az ágyéki fájdalom legtöbb esetben nem igényel orvosi ellátást. Mindazonáltal orvoshoz kell fordulnia, ha súlyos, hosszan tartó fájdalmat tapasztal, amelyet láz vagy duzzanat kísér . Ezek a tünetek súlyosabb állapotot jelezhetnek. Kezelőorvosa értékelni fogja az Ön tüneteit, és megkérdezi a közelmúltbeli fizikai aktivitásról.

Mi a legjobb gyakorlat az ágyékizom húzódására?

1. Csípő adduktor nyújtása
 • Feküdj a hátadra hajlított térddel.
 • Nyomja a lábát a padlóba.
 • Hagyja, hogy a térd oldalra nyíljon.
 • Nyomja össze a talpait.
 • Tartsa ezt a pozíciót legfeljebb 30 másodpercig.
 • Térd vissza a kiinduló helyzetbe.
 • Ismételje meg 3-szor.

Mennyi idő alatt gyógyul meg a feszült lágyék?

Pihenéssel és megfelelő kezeléssel a legtöbb lágyéki húzódás körülbelül 4-8 hét alatt magától meggyógyul. A súlyosabb lágyéki húzódások tovább tarthatnak. Nagyon fontos, hogy hagyja, hogy a törzs teljesen meggyógyuljon, és orvoshoz jusson, mielőtt visszatérne a tevékenységhez.

Egy nő húzhatja az ágyékizmot?

A lágyékfájdalmak leggyakoribb oka a nőknél Az „ágyéki húzódás” általában a comb belső oldalán található, elszakadt vagy túlfeszült adductor izmokra vonatkozik. Az ilyen típusú ágyéksérülések általában túlzott igénybevétel vagy túlerőltetés eredménye, és gyakoriak a fizikailag aktív emberek körében.

Hol található a lágyékizom egy nőnél?

Az ágyék területe az a hely, ahol a has átmenet az alsó testbe és a lábakba. A csípő közelében, a felső combok felett és a has alatt található . A lágyéki területen jelentkező fájdalom vagy kellemetlen érzés leggyakrabban a lágyékizom- vagy szalagcsoportok valamelyikének megerőltetéséből, húzásából vagy szakadásából ered.

Hogyan tesztelik az ágyékhúzódást?

Vizsgálat. 1) Az adductor izomzattal összefüggő fájdalom és erő kétoldalú értékelése: tapintás a szeméremcsont adduktor behelyezésénél, ellenállás elleni addukció (0°-ban és 45°-ban préselési tesztek), valamint az adduktor izmainak passzív nyújtása.

Sérv vagy húzott lágyék?

A lágyéki húzódás gyakran hirtelen fellépő fájdalomként érezhető gyors oldalirányú mozgás közben, míg a sérvfájdalom gyakrabban alakul ki idővel. A sérv okozta fájdalom általában fokozódik, ha mosdóba megy, ellentétben az ágyéki húzódással. A sérv általában kis dudorként érezhető a belső comb felső részén.

Kihúzott lágyékizmot kell masszírozni?

A sérülés akut stádiuma után kezelőorvosa javasolhatja, hogy kezdje el finoman nyújtani a területet (lásd alább néhány példát a nyújtásokra), alkalmazzon hőt a feszes izmok ellazítására, és javasolhatja a masszázst is.

Mi az 1-es fokozatú lágyéki húzódás?

1. fokozat. 1. fokozatú lágyékhúzódás akkor fordul elő , ha az izom túlfeszül vagy elszakad, és az izomrostok akár 5 százalékát is károsítja . Lehet, hogy fájdalom nélkül tud járni, de a futás, ugrás, rúgás vagy nyújtás fájdalmas lehet.

Mennyi idő alatt gyógyul meg az 1. fokozatú lágyéki húzódás?

Az 1. fokozatú megerőltetéseknél 1-2 hét pihenő szükséges, mielőtt egy személy visszatérhet az edzéshez. A normál mozgás, például a séta néhány napon belül lehetséges. A 2. fokozatú törzsek teljes gyógyulása 3-6 hétig tarthat.

Honnan tudod, hogy elszakadt az ágyékod?

A szakadt lágyéksérülést szenvedő egyének fájdalmat érezhetnek a test más területein, beleértve a csípőt, a medencét és a hát alsó részét ...
 1. „Puttogás” hallása az ágyékban a sérülés után.
 2. Éles fájdalom.
 3. Duzzanat.
 4. Zúzódás.
 5. Tömörség.
 6. A láb gyengesége.
 7. Sánta.

A nyújtás segít a húzott lágyékon?

Gyakorlatok húzott ágyék kezelésére. Néhány nap pihenés után, amikor a fájdalom enyhülni kezdett, nyújtó és erősítő gyakorlatok elvégzésével elősegítheti a folyamat előrehaladását.

Honnan tudhatom, hogy az ágyékfájdalmam komoly?

Azonnal forduljon orvoshoz, ha:
 1. Hát-, has- vagy mellkasi fájdalommal járó lágyékfájdalom.
 2. Hirtelen, erős herefájdalom.
 3. Hányinger, hányás, láz, hidegrázás vagy véres vizelet kíséretében jelentkező herék fájdalma és duzzanata.

Milyen érzés egy beszorult ideg az ágyékban?

A becsípett lágyékideg gyakori tünetei a következők: az ideg által ellátott területek érzékenységének elvesztése olyan, mintha „alvó” gyengeség vagy izomerő veszteség az érintett területen, különösen, ha sétál vagy medence- és lágyékizmokat használ. szúró érzés (paresztézia)

A túl sok ülés okozhat ágyéki fájdalmat?

Így érezheti a csípőjét, miközben otthoni irodai asztalánál ül. És ha egyszerre 2-3 órát ül, ez egy kis merevséghez vezethet, amikor végül feláll és sétálni megy, vagy akár az ágyék vagy a csípő becsípődéséhez is vezethet, amikor kimegy a szabadba. hosszabb sétára.

Miért fáj az ágyéka?

Az ágyéki fájdalom leggyakoribb oka az izom-, ín- vagy szalagfeszülés , különösen olyan sportolóknál, akik olyan sportokat űznek, mint a jégkorong, a foci és a futball. A lágyéki fájdalom közvetlenül a sérülés után jelentkezhet, vagy fokozatosan, hetek vagy akár hónapok alatt jelentkezhet.

A lágyéksérülések maguktól gyógyulnak?

Pihenéssel és megfelelő kezeléssel a legtöbb lágyéki húzódás körülbelül 4-8 hét alatt magától meggyógyul. A súlyosabb lágyéki húzódások tovább tarthatnak. Nagyon fontos, hogy hagyja, hogy a törzs teljesen meggyógyuljon, és orvoshoz jusson, mielőtt visszatérne a tevékenységhez.

Mi Gilmore ágyéka?

A Gilmore-ágyék, az atlétikai pubalgia (AP), a sportsérv és a szeméremágyéki fájdalom szindróma mind olyan sérülések leírására használt kifejezések , amelyek az izmokat, inakat és szalagokat érintik, amelyek a szeméremcsontot és a lágyéki régiót rögzítő, sűrű kötőszöveti fasciát alkotnak. (a has alsó része, amely...