Komoly a lágyéki fájdalom?

Pontszám: 4,4/5 ( 65 szavazat )

Az ágyéki fájdalom legtöbb esetben nem igényel orvosi ellátást . Mindazonáltal orvoshoz kell fordulnia, ha súlyos, hosszan tartó fájdalmat tapasztal, amelyet láz vagy duzzanat kísér. Ezek a tünetek súlyosabb állapotot jelezhetnek. Kezelőorvosa értékelni fogja az Ön tüneteit, és megkérdezi a közelmúltbeli fizikai aktivitásról.

Honnan tudhatom, hogy az ágyékfájdalmam komoly?

Azonnal forduljon orvoshoz, ha:
  1. Hát-, has- vagy mellkasi fájdalommal járó lágyékfájdalom.
  2. Hirtelen, erős herefájdalom.
  3. Hányinger, hányás, láz, hidegrázás vagy véres vizelet kíséretében jelentkező herék fájdalma és duzzanata.

Életveszélyes a lágyéki fájdalom?

Mi az ágyéki fájdalom? Mivel az ágyéki fájdalom súlyos vagy életveszélyes állapot tünete lehet , azonnal forduljon orvoshoz, és beszéljen orvosával a tüneteiről.

Komoly a bal ágyéki fájdalom?

A bal oldalon jelentkező lágyéki fájdalom gyakran nem ad okot aggodalomra . A gyakori okok közé tartozik az izomfeszülés, a medencecsont törése vagy a vesekő. Egyéb okok lehetnek a húgyúti fertőzések, a petefészek-ciszták, a megnagyobbodott nyirokcsomók és a terhesség. A fájdalom oka határozza meg a kezelési lehetőségeket.

Normális az ágyéki fájdalom?

A lágyéki fájdalom leggyakrabban izom-, szalag- vagy ínhúzódás eredménye. Ez sok sportoló férfival megtörténik. A fájdalom azonnal jelentkezhet, vagy idővel fokozódhat. A sport vagy tevékenység folytatása súlyosbíthatja a sérülést.

Lágyékfájdalom, tünetek, típusok, megelőzés, kezelések és visszatérés a játékhoz - Dr. Adam Weir

45 kapcsolódó kérdés található

Miért fáj az ágyékom járás közben?

A járás közben jelentkező lágyéki fájdalmat gyakran az alsó hasi területen lévő izmok, szalagok vagy inak feszülése okozza. A porcszakadás, a csípőízület, a lágyéksérv és az osteoarthritis szintén gyakori bűnösök. Ha lágyékfájdalmát izomhúzódás okozza, a pihenés és a jégterápia segítheti a sérülés gyógyulását.

Hogyan lehet megszabadulni a lágyéki fájdalomtól?

Mi az ágyékhúzás kezelése?
  1. A fájdalom és a duzzanat csökkentése érdekében jegelje be a comb belsejét. A szakértők azt javasolják, hogy 3-4 óránként 20-30 percig végezze el 2-3 napon keresztül, vagy amíg a fájdalom el nem múlik.
  2. Szorítsa össze a combját rugalmas kötéssel vagy szalaggal.
  3. Szedjen gyulladáscsökkentő fájdalomcsillapítót.

Mi okoz tompa fájdalmat az ágyékban?

1 Míg felnőtteknél az izomhúzódás a leggyakoribb oka a lágyékfájdalmaknak, számos egyéb körülmény is okolható, beleértve a lágyéksérvet, a vesekőképződést vagy a csípőízületben vagy környékén, a herezacskóban (férfiaknál) ), vagy specifikus idegekkel.

Hol van az ágyék egy nőnél?

Az ágyéka a csípőjének az a területe, amely a hasa és a combja között helyezkedik el . Ez az a hely, ahol a hasad megáll, és a lábaid kezdődnek. Ha Ön nő, akinek fájdalma van az ágyékában a jobb oldalon, ez a kellemetlen érzés számos lehetséges probléma jele lehet.

Mit jelent a lágyéki fájdalom egy nőnél?

A lágyékfájdalmak leggyakoribb oka a nőknél Az „ágyéki húzódás” általában a comb belső részén található, elszakadt vagy túlfeszült adductor izmokra vonatkozik. Az ilyen típusú ágyéksérülések általában túlzott igénybevétel vagy túlerőltetés eredménye, és gyakoriak a fizikailag aktív emberek körében.

Melyik testrész az ágyék?

Az ágyék az a testrész, ahol a felső combok találkoznak a has alsó részével . Normális esetben a hasat és az ágyékot izomból és szövetből álló fal tartja külön. A fal egyetlen nyílása kis alagutak, amelyeket inguinális és femorális csatornáknak neveznek.

A szívproblémák okozhatnak lágyéki fájdalmat?

A claudiációt okozó artéria elzáródások lehetnek a hasban, a medencében, az ágyékban, a combban és/vagy a vádliban. A PAD a szívroham és a stroke kockázati tényezője. A kezelés fő célja ezeknek a súlyos szövődményeknek a megelőzése.

A vakbélgyulladás okoz ágyéki fájdalmat?

A vakbélgyulladás a vakbél gyulladására és fertőzésére utal. Egy személy először a köldök közelében érez fájdalmat. A fájdalom később kiterjed a has jobb alsó részére, közvetlenül a csípő és az ágyék fölé. A fájdalom hirtelen kezdődhet, és súlyosbodhat, amikor a személy mozog, mély levegőt vesz vagy tüsszent.

Az isiász lágyéki fájdalmat okoz?

Az isiász legnyilvánvalóbb jele a fájdalom, amely a láb hátsó részén fut végig. Sokan összekeverik az isiász tüneteit más rendellenességekkel. Ha olyan fájdalmai vannak, amelyek a lábába, de az ágyékba, az oldalára vagy a láb elülső részébe lépnek, akkor valószínű, hogy idegirritáció van, de nem az ülőidegtől .

Melyik ideg okoz ágyéki fájdalmat?

Az ilioinguinális idegek becsípődésének tünetei közé tartozhat a inguinális ínszalag mentén jelentkező bőr hiperesthesia vagy hypoesthesia. Az érzés kisugározhat az alsó hasba. A fájdalom a középső lágyékra, a nagyajkakra vagy a herezacskóra és a belső combra lokalizálható.

Mikor kell aggódnom a férfi lágyéki fájdalom miatt?

Az ágyéki fájdalom legtöbb esetben nem igényel orvosi ellátást. Mindazonáltal orvoshoz kell fordulnia, ha súlyos, hosszan tartó fájdalmat tapasztal, amelyet láz vagy duzzanat kísér . Ezek a tünetek súlyosabb állapotot jelezhetnek. Kezelőorvosa értékelni fogja az Ön tüneteit, és megkérdezi a közelmúltbeli fizikai aktivitásról.

Fájhatnak a nők lágyéki fájdalmai?

A nők lágyéki fájdalma krónikusabb lehet , és idővel súlyosbodhat, például túlzott igénybevétel esetén, amikor ugyanaz a tevékenység nap mint nap megismétlődik. Vagy lehet akut, és azonnal bekövetkezhet sérülés, például közvetlen ütés vagy esés, vagy a láb rendellenes helyzetbe állítása után.

Mi az a fájdalom az ágyékban?

Az ágyéki fájdalom leggyakoribb oka az izom-, ín- vagy szalagfeszülés , különösen olyan sportolóknál, akik olyan sportokat űznek, mint a jégkorong, a foci és a futball. A lágyéki fájdalom közvetlenül a sérülés után jelentkezhet, vagy fokozatosan, hetek vagy akár hónapok alatt jelentkezhet.

A túlsúly okozhat ágyéki fájdalmat?

Ez olyan tüneteket eredményezhet, mint a fájdalom, bizsergés vagy zsibbadás, amelyek csak az ágyéki területet érintik, vagy lelövik a lábát. A becsípődött lágyékidegnek számos oka lehet, az ágyéksérülésektől a túlsúlyig.

Miért okoz a csípőízületi gyulladás lágyéki fájdalmat?

Ez akkor fordul elő, amikor a csípőízületben lévő porc idővel elhasználódik – magyarázza az Amerikai Ortopéd Sebészek Akadémia. A csontok fokozatosan dörzsölni kezdenek. A csípőízületi ízületi gyulladás tünetei a következők: fájdalom, amely a csípőtől az ágyékig terjed, ahol intenzív és tartós lehet .

Mi az a Pubitis?

Az osteotis pubis egy fájdalmas állapot, amely gyulladást okoz a medence közepén . Általában sportsérülésként fordul elő a csípő- és lábizmok túlterhelése miatt. Különösen gyakori azoknál a sportolóknál, akik olyan sportokat űznek, mint a foci vagy a jégkorong, amelyek irányváltással, rúgással vagy elfordulással járnak.

Honnan tudhatom, hogy sérvem vagy lágyékhúzódásom van?

Az izomhúzódás és a sérv esetén is gyakori a tompa fájdalom és fájdalom az ágyék területén. A sérv előfordulásának kulcsfontosságú jele azonban, ha az ágyék egyik oldalán kis dudor vagy csomó van . Ez annak az eredménye, hogy egy szövet vagy szerv területe átnyomja az ágyékot vagy a hasizmot.

Jót tesz a séta az ágyék megerőltetésére?

Ehelyett a pihenés arról szól, hogy elkerüljük az ágyék szükségtelen megterhelését, ezért kerülje a rugdosást, az intenzív gyakorlatokat, például a futást és a nehéz emelést. Ha a fájdalom erős, kerülje a sétát vagy bármilyen fizikai tevékenységet a sérülés után egy-két napig.

A hő vagy a jég jobb az ágyéki feszültség ellen?

Egyszerre 10-20 percre tegyen jeget vagy hideg pakolást az ágyékára. Próbálja meg ezt 1-2 óránként megtenni a következő 3 napon keresztül (amikor ébren van), vagy amíg a duzzanat le nem csökken. Tegyen egy vékony kendőt a jég és a bőre közé. 2-3 nap elteltével, ha a duzzanata elmúlt, melegítse fel.

Meddig tarthat a lágyéki húzódás?

Pihenéssel és megfelelő kezeléssel a legtöbb lágyéki húzódás körülbelül 4-8 hét alatt magától meggyógyul. A súlyosabb lágyéki húzódások tovább tarthatnak.