Miért érdemes isbn számot venni?

Pontszám: 4,9/5 ( 67 szavazat )

Az ISBN egyedileg azonosítja könyvét, és megkönnyíti könyvének (fizikai és digitális) könyvesboltokban és könyvtárakban történő értékesítését . Az ISBN-számok használatával jobban kezelheti könyve metaadatait, és biztosíthatja könyve maximális felfedezhetőségét.

Miért van szüksége ISBN-számra?

Az ISBN segít az ügyfeleknek azonosítani és megrendelni a megvásárolni kívánt könyvet . A könyvtárak, könyvesboltok, online kiskereskedők, terjesztők és nagykereskedők ezt az egyedi azonosítót használják a vásárlások és eladások nyomon követéséhez, és ISBN-t kell kérniük, ha értékesíteni kívánnak nekik.

Számít az ISBN?

Ha egy könyvhöz egy bizonyos kiadásra vagy formátumra van szüksége, az ISBN-nek garantálnia kell, hogy a várt könyvet kapja meg . Ez különösen fontos a tankönyvek és más frissített könyvek esetében. A puhakötésű kiadások és a keménytáblás kiadások saját ISBN-vel rendelkeznek.

Szükségem van ISBN-re és vonalkódra?

Sok szerző összekeveri az ISBN-számot a vonalkóddal. Az ISBN-szám megadása kötelező (bár előfordulhat, hogy az alábbiak szerint nem kell ilyet vásárolnia). Vonalkód azonban csak akkor szükséges, ha címének fizikai vagy nyomtatott példányát terjeszti. ... Tehát az egyszerű válasz arra, hogy kell-e ISBN – igen.

Hogyan szerezhetek ingyenes ISBN számot?

Ha az Egyesült Államokban él, ingyenesen megszerezheti könyve ISBN-számát önkiadói platformján, például az Amazonon és a Draft2Digitalon keresztül , amely ingyenes ISBN-t biztosít Önnek.

Mi az ISBN? Miért érdemes ISBN-t venni? (Self-Publishing 101)

15 kapcsolódó kérdés található

Mi a különbség az ISBN és a vonalkód között?

Az ISBN NEM azonos a vonalkóddal . A könyv hátoldalán látható vonalkód ISBN-ből származik, de a kettő nem ugyanaz. Az ISBN csak egy szám. A vonalkód egy vizuális módszer, amellyel az ISBN-t a számítógéphez szkennelési technológiával továbbítják az értékesítési vagy készlettranzakciós folyamat során.

Lehet 2 könyvnek ugyanaz az ISBN száma?

A tankönyvnek minden kiadáshoz külön ISBN lesz . ... Ha egy könyvet ugyanaz a kiadó minden változtatás vagy átdolgozás nélkül újranyomtat, akkor ugyanaz az ISBN marad.

Eladhatok könyveket ISBN nélkül?

Ans. Nem , ha nincs olyan szöveg-, formátum- vagy kötésmódosítás, amely indokolná az új ISBN-számot. Azonban külön ISBN is hozzárendelhető, ha az ellátási lánc megköveteli.

Használjak KDP ISBN-t?

Az ISBN vagy nemzetközi szabványos könyvszám egy egyedi szám, amely minden megjelent könyvhöz hozzá van rendelve. A KDP-n nincs szükség ISBN-re egy e-könyv közzétételéhez , de szükség van ISBN-re egy puha vagy keményfedeles könyv közzétételéhez. ...

Hogyan vásárolhatok ISBN-t?

ISBN-t is vásárolhat közvetlenül a Bowkertől a myidentifiers.com webhelyen . Ne feledje, hogy a Bowker egyetlen ISBN-je 125 dollárba, 10 ISBN pedig 250 dollárba kerül. Nincs különbség a BookBabytől vásárolt ISBN és a Bowkertől vásárolt ISBN között. A BookBaby ISBN-blokkokat vásárol a Bowkertől, hogy eljusson szerzőinkhez.

Ad az Amazon ISBN számot?

Az Amazon automatikusan generál egy ISBN-számot a nyomtatott könyvéhez és egy ASIN-számot a digitális könyvéhez, regisztrálja a Bowkernél és a www.booksinprint.com oldalon, és még a megfelelő EAN-vonalkódot is létrehozza a nyomtatott könyv hátuljához.

Mit mond az ISBN szám?

Az ISBN lényegében egy termékazonosító, amelyet a kiadók, könyvkereskedők, könyvtárak, internetes kiskereskedők és más ellátási lánc résztvevői használnak rendelési, listázási, értékesítési nyilvántartási és készletellenőrzési célokra. Az ISBN azonosítja a regisztrálót, valamint a konkrét címet, kiadást és formátumot .

Mi a teendő, ha egy könyvnek nincs ISBN-száma?

Ha könyvének nincs ISBN-je, minden egyes üzletet külön kell felkeresnie, és meg kell kérnie őket, hogy tüntesse fel a címét . Az ISBN-számok a könyv hivatalos kiadóját jelölik. ... Ha hivatalosan szerepel könyve kiadójaként, saját ISBN-előtagjával, azt jelenti, hogy több kiskereskedelmi és könyvtári üzletbe is beléphet.

Az ISBN és a DOI ugyanaz?

A DOI és az ISBN két különböző azonosító szám, és nem fordíthatók le egymásra . Egy (digitális) könyvnek nem kell DOI-számmal rendelkeznie, és pl. egy DOI-val rendelkező folyóiratcikknek nem kell ISBN-számmal rendelkeznie.

Eltérhetnek az ISBN számok?

A kiadvány minden egyes kiadásához és változatához (kivéve az újranyomtatást) ISBN tartozik . Például ugyanannak a könyvnek egy e-könyve, egy puhakötésű és egy keményfedeles kiadása eltérő ISBN-vel rendelkezik. ... A Nemzetközi ISBN Ügynökség időnként saját kezdeményezésére ad ki ilyen könyveknek ISBN-t.

Honnan tudhatom, hogy a könyvem megér-e pénzt?

Az állapot nagyon fontos , és nagyban befolyásolja az értéket. Egy összevert régi könyvnek, amely szétesik, kevés lesz az értéke. Az első kiadások keresettek a könyvgyűjtők körében, és az első kiadás általában értékesebb, mint egy későbbi nyomtatás. A szerző által aláírt első kiadásnak még nagyobb értéke lesz.

Honnan tudod, hogy egy könyv megér-e pénzt?

Könyvei értékének ellenőrzéséhez keresse fel az abebooks.com vagy a bookfinder.com oldalt . Ezeken a webhelyeken vagy az eBay-en is értékesíthet. A kereskedők azonnal fizetnek, általában a kiskereskedelmi ár egyharmadát.

Hogyan szerezhetek szerzői jogot a könyvemnek?

A következő lépésről lépésre egy könyv szerzői jogának védelméhez nyújt útmutatót:
  1. Látogassa meg a hivatalos szerzői jogi webhelyet. ...
  2. Válassza ki a megfelelő kategóriát. ...
  3. Hozzon létre egy online fiókot. ...
  4. Válassza ki a Standard alkalmazást. ...
  5. Töltse ki a megfelelő űrlapokat. ...
  6. Fizesse ki a díjat. ...
  7. Küldje be írásos anyagát.

Minden könyvnél egyedi az ISBN?

Az ISBN a nemzetközi szabványos könyvszám rövidítése. Ez egy egyedi számsor, amely a világon minden megjelent könyvhöz van hozzárendelve . Ugyanannak a könyvnek minden egyes kiadásának saját ISBN-je van. ... Minden alkalommal, amikor egy könyvet újra kiadnak, új ISBN-t kap.

Egy könyv minden példányának más az ISBN száma?

Minden megjelent könyvhez egyedi szám tartozik – egy nemzetközi szabványos könyvszám (ISBN). ... Az ISBN-számok azonban minden formátumú könyvet azonosíthatnak – például hangos és digitális, valamint nyomtatott könyveket is.

Mit jelent az ISBN 10?

Az ISBN a nemzetközi szabványos könyvszám rövidítése. Ez a 10 vagy 13 jegyű szám egy adott könyvet, könyvkiadást vagy könyvszerű terméket (például hangoskönyvet) azonosít. 1970 óta minden megjelent könyvnek egyedi ISBN-je van. 2007-ben a hozzárendelt ISBN-számok 10 számjegyről 13-ra változtak.

Létrehozhatok saját vonalkódot?

Vonalkód létrehozása Válassza ki a vonalkód típusát: EAN-13 , UPC-A, Code 39 vagy ITF. Töltse ki a termékkategória adatait a vonalkód adatmezőbe. Kattintson a vonalkód címsorára és a vonalkód megjegyzésre, ha hozzá szeretné adni őket a vonalkódhoz. Adja meg a vonalkód nevét a cím mezőben, és további részleteket a megjegyzés rovatban.

Az ISBN vonalkóddal jár?

A vonalkód nem ISBN . Ez a könyv ISBN-számának és árának grafikus ábrázolása. Vonalkód használatához szüksége lesz könyve ISBN-számára és árinformációira. Vonalkódot vásárolhat és tölthet le, miután létrehozott egy fiókot a MyIdentifiers.com oldalon.

A könyveknek ugyanaz a vonalkódja?

Ellentétben a legtöbb egyesült államokbeli kiskereskedelmi termékkel, amelyek a UPC (Universal Product Code) vonalkódot használják a termék-, gyártó- és árinformációkhoz, a könyvek más szimbólumot használnak, amely Bookland EAN vonalkód néven ismert. Ugyanezt a szimbólumot használják a könyveknél világszerte, az EAN pedig az európai cikkszámot jelenti.