Mi az isbn teljes jelentése?

Pontszám: 4,8/5 ( 19 szavazat )

Az ISBN egy nemzetközi szabványos könyvszám . ... Az ISBN-számok kiszámítása egy adott matematikai képlet alapján történik, és egy ellenőrző számjegyet tartalmaznak a szám érvényesítésére. Minden ISBN 5 elemből áll, amelyek mindegyike szóközzel vagy kötőjellel van elválasztva.

Mit jelent az ISBN?

10 dolog, amit tudnia kell az ISBN-ről Az ISBN a nemzetközi szabványos könyvszámot jelenti, és egy 13 jegyű szám, amely a kiadott könyveket azonosítja.

Miért fontos az ISBN?

Az ISBN megszerzésével megteheti a szükséges lépéseket annak biztosítására, hogy könyve széles körben ismert legyen, és maximalizálja értékesítési potenciálját. Ha Ön kiadó vagy könyvkereskedő, érdeke, hogy az ISBN-t használja, mivel ez valószínűleg segít a könyvek értékesítésében. ... Az ISBN fontos a könyvek katalógusaiban .

Hogyan működnek az ISBN számok?

Nemzetközi szabványos könyvszám (ISBN), a bibliográfiában, egy könyvhez vagy kiadásához a megjelenés előtt rendelt 10 vagy 13 jegyű szám , amely azonosítja a mű nemzeti, földrajzi, nyelvi vagy más alkalmas csoportját és kiadóját, címét, kiadását, és kötetszám.

Mi az ISBN a könyvtárban?

Az International Standard Book Number (ISBN) egy nemzeti és nemzetközi szabványos azonosító szám, amely egyedileg azonosítja a könyveket, azaz azokat a kiadványokat, amelyeket nem szándékoznak korlátlan ideig folytatni.

Mi az ISBN szám?

38 kapcsolódó kérdés található

Mennyibe kerül egy ISBN?

Egyetlen ISBN ára 125 USD , míg 10 ISBN 295 USD, 100 ISBN 575 USD, 1000 ISBN pedig 1500 USD. Vegye figyelembe, hogy ezek az árak a Bowker árlistáin alapulnak az Egyesült Államokban élők számára. A nemzetközileg vásárolt ISBN-ek árai változnak (és gyakran olcsóbbak).

Mire szolgál egy könyv ISBN-je?

Mire használható az ISBN? Az ISBN alapvetően egy termékazonosító, amelyet a kiadók, könyvkereskedők, könyvtárak, internetes kiskereskedők és más ellátási lánc résztvevői használnak rendelési, listázási, értékesítési nyilvántartási és készletellenőrzési célokra . Az ISBN azonosítja a regisztrálót, valamint a konkrét címet, kiadást és formátumot.

Hogyan szerezhetek ISBN-t?

A legtöbb könyvnél az ISBN szám a hátlapon, a vonalkód mellett található . Ha egy könyv hátsó borítóján nem szerepel az ISBN, akkor nézze meg a szerzői jogi és kiadói információkat tartalmazó oldalt, és ott megtalálja az ISBN-t.

Lehet két könyvnek ugyanaz az ISBN száma?

A tankönyvnek minden kiadáshoz külön ISBN lesz . ... Ha egy könyvet ugyanaz a kiadó minden változtatás vagy átdolgozás nélkül újranyomtat, akkor ugyanaz az ISBN marad.

Az ISBN és a DOI ugyanaz?

A DOI és az ISBN két különböző azonosító szám, és nem fordíthatók le egymásra . Egy (digitális) könyvnek nem kell DOI-számmal rendelkeznie, és pl. egy DOI-val rendelkező folyóiratcikknek nem kell ISBN-számmal rendelkeznie.

Mi a különbség az ISBN és az ISSN között?

Mi a különbség az ISBN és az ISSN között? Az ISBN a könyvek kiadásait azonosítja . Az ISSN-t sorozatok (például folyóiratok, magazinok és újságok) esetében használják. ... Az ISSN azonosítja a sorozat címét, és kiadásról kiadásra változatlan marad, hacsak a cím nem változik, ekkor új ISSN-t kell kijelölni.

Változik az ISBN a kiadással együtt?

Ha a második kiadásnak ugyanaz a címe, mint az elsőnek, ugyanaz az ISBN? Nem. Az új kiadás más terméknek minősül, és saját ISBN-t kap .

Számít az ISBN szám?

Az ISBN egy könyv meghatározott kiadására utal . Ha egy könyvhöz egy bizonyos kiadásra vagy formátumra van szüksége, az ISBN-nek garantálnia kell, hogy a várt könyvet kapja meg. Ez különösen fontos a tankönyvek és más frissített könyvek esetében. A puhakötésű kiadások és a keménytáblás kiadások saját ISBN-vel rendelkeznek.

KI adja ki az ISBN-t?

A nemzetközi szabványos könyvszám (ISBN) egy numerikus kereskedelmi könyvazonosító, amelynek célja, hogy egyedi legyen. A kiadók az ISBN-eket a Nemzetközi ISBN Ügynökség egyik leányvállalatától vásárolják meg. A kiadvány minden egyes kiadásához és változatához (az utánnyomások kivételével) ISBN tartozik.

Az első nyomtatás ugyanaz, mint az első kiadás?

Mit és miért első kiadások. Az első kiadás egy könyv első nyomtatása . Igaz, hogy az első kiadás egy vagy több nyomtatást tartalmazhat, és a második kiadást általában csak akkor jegyezzük fel, ha tényleges, általában jelentős változások történtek a szövegben. De egy gyűjtő számára az első nyomat az egyetlen igazi első kiadás.

Ki adja ki az ISBN-t?

Jelenleg az Egyesült Államok ISBN-ügynöksége 978-0-val vagy 978-1-gyel kezdődő ISBN-számokat rendel hozzá. A 0 és 1 egy angol nyelvű régióban lévő ISBN-ügynökség általi hozzárendelést jelöli.

Lehet két könyvnek ugyanaz a címe?

Legyen könyve címe Az eredeti címeket nem védik szerzői jogok az Egyesült Államokban. Ezért két vagy több könyvnek lehet ugyanaz a címe . Ha azonban olyan címet használ, amely megegyezik vagy nagyon hasonlít egy másik könyvhöz, megnehezíti a cím kiemelését.

Egy könyv minden példányának más az ISBN száma?

Van egy könyvcímnek állandó ISBN-je? Nem. Minden verzióhoz (e-könyv, keménytáblás, puhakötésű vagy hangoskönyv) külön ISBN szükséges .

Egy könyv minden példányának más az ISBN száma?

Minden megjelent könyvhez egyedi szám tartozik – egy nemzetközi szabványos könyvszám (ISBN). ... Minden ISBN 13 számjegyből áll, és egy adott kiadványt azonosít, egy adott kiadó meghatározott formátumában.

Mennyi ideig tart az ISBN megszerzése?

Mennyi ideig tart az ISBN megszerzése? A nem elsőbbségi feldolgozásra 5 munkanapot kell hagyni attól az időponttól számítva, amikor az ISBN-igénylés az ügynökséghez beérkezik (nem a kiadó által elküldött dátumtól számítva). Az elsőbbségi feldolgozás két munkanap a kérelem ügynökséghez történő beérkezésétől számítva.

Hogyan szerezhetek online ISBN-t?

Az ISBN online jelentkezési folyamata
  1. Az ISBN számok igényléséhez a Jelentkezőnek először regisztrálnia kell az ISBN portálon.
  2. A regisztrációs űrlap elküldését követően a rendszer az online rendszer Jelszót tartalmazó ajánlott levélazonosítóra küldi el a levelet, és a Felhasználónév lesz az Ön e-mail azonosítója.

Ad az Amazon ISBN-t?

Az Amazon automatikusan generál egy ISBN-számot a nyomtatott könyvéhez és egy ASIN-számot a digitális könyvéhez, regisztrálja a Bowkernél és a www.booksinprint.com oldalon, és még a megfelelő EAN-vonalkódot is létrehozza a nyomtatott könyv hátuljához.

Hogyan szerezhetek szerzői jogot a könyvemnek?

A következő lépésről lépésre egy könyv szerzői jogának védelméhez nyújt útmutatót:
  1. Látogassa meg a hivatalos szerzői jogi webhelyet. ...
  2. Válassza ki a megfelelő kategóriát. ...
  3. Hozzon létre egy online fiókot. ...
  4. Válassza ki a Standard alkalmazást. ...
  5. Töltse ki a megfelelő űrlapokat. ...
  6. Fizesse ki a díjat. ...
  7. Küldje be írásos anyagát.

Szükségem van ISBN-re és vonalkódra?

Sok szerző összekeveri az ISBN-számot a vonalkóddal. Az ISBN-szám megadása kötelező (bár előfordulhat, hogy az alábbiak szerint nem kell ilyet vásárolnia). Vonalkód azonban csak akkor szükséges, ha címének fizikai vagy nyomtatott példányát terjeszti. ... Tehát az egyszerű válasz arra, hogy kell-e ISBN – igen.

Mi van, ha egy könyvnek nincs ISBN-je?

Ha könyvének nincs ISBN-je, minden egyes üzletet külön kell felkeresnie, és meg kell kérnie őket, hogy tüntesse fel a címét . Az ISBN-számok a könyv hivatalos kiadóját jelölik. ... Ha hivatalosan szerepel könyve kiadójaként, saját ISBN-előtagjával, azt jelenti, hogy több kiskereskedelmi és könyvtári üzletbe is beléphet.