Az isbn vonalkód?

Pontszám: 4,8/5 ( 36 szavazat )

Az ISBN NEM azonos a vonalkóddal. A könyv hátoldalán látható vonalkód ISBN-ből származik, de a kettő nem ugyanaz. Az ISBN csak egy szám . A vonalkód egy vizuális módszer, amellyel az ISBN-t a számítógéphez szkennelési technológiával továbbítják az értékesítési vagy készlettranzakciós folyamat során.

Szükségem van vonalkódra ISBN-nel?

Sok szerző összekeveri az ISBN-számot a vonalkóddal. Az ISBN-szám megadása kötelező (bár előfordulhat, hogy az alábbiak szerint nem kell ilyet vásárolnia). Vonalkód azonban csak akkor szükséges, ha címének fizikai vagy nyomtatott példányát terjeszti. ... Tehát az egyszerű válasz arra, hogy kell-e ISBN – igen.

Milyen vonalkód formátum az ISBN?

Az ISBN-számok (International Standard Book Number) a könyvek nemzetközi rendelési számai. A könyveknél hasonlóak az élelmiszerek EAN-13 vonalkódjához. Az ISBN vonalkód az EAN-13 szimbólumok felhasználásával készül, speciális előtaggal, például a 978 előtaggal. Az ISBN tehát az EAN-13 kód speciális formája.

Mi a könyv vonalkódja?

A vonalkód a könyve ISBN-számának, illetve az Egyesült Államok esetében a kiskereskedelmi árinformációnak grafikusan kódolt ábrázolása . Lehetővé teszi az automatikus szkennelést és az értékesítési pontok tranzakcióit. Amikor a vásárláskor beolvassák az üzletben, a vonalkód lehetővé teszi az eladó számára, hogy fenntartsa a készletet és nyomon kövesse az eladásokat.

Hogyan kaphatok vonalkódot és ISBN számot?

Vonalkód vásárlásához először ISBN-t kell vásárolnia. Megvásárolhatja vonalkódjait a Bowkernél, és még vonalkód-ISBN kombinációt is kínálnak:
 1. 1 vonalkód + 1 ISBN 150 dollár.
 2. 1 vonalkód + 10 ISBN 320 dollár.

Könyv ISBN: Hogyan szerezzük meg a vonalkódot (saját kiadású könyvekhez)

37 kapcsolódó kérdés található

Mennyibe kerül egy ISBN szám?

Egyetlen ISBN ára 125 USD , míg 10 ISBN 295 USD, 100 ISBN 575 USD, 1000 ISBN pedig 1500 USD. Vegye figyelembe, hogy ezek az árak a Bowker árlistáin alapulnak az Egyesült Államokban élők számára.

Mit mond az ISBN szám?

Az ISBN lényegében egy termékazonosító, amelyet a kiadók, könyvkereskedők, könyvtárak, internetes kiskereskedők és más ellátási lánc résztvevői használnak rendelési, listázási, értékesítési nyilvántartási és készletellenőrzési célokra. Az ISBN azonosítja a regisztrálót, valamint a konkrét címet, kiadást és formátumot .

Létrehozhatok saját vonalkódot?

Vonalkód-leolvasókat vásárolhat az Amazonon vagy más speciális online áruházban 50 dollár alatt. A legtöbb vonalkód generátor ingyenes . Valójában használhatja a Microsoft Word Vonalkód betűtípusát saját vonalkódok létrehozására. Ezért 100 dollárnál kevesebbel létrehozhat egy rendszerkészletet saját vonalkódok elkészítéséhez.

Mennyibe kerül egy vonalkód egy könyvhöz?

Ahhoz, hogy a könyvesboltok, könyvtárak és terjesztők szállítsák könyvét, mind az ISBN-t (EAN-13), mind a kiskereskedelmi árat (EAN-5) meg kell adnia a vonalkódban. Vásárolja meg teljes vonalkódját a Bowkeren keresztül 25 dollárért.

Mi a különbség az ISBN és a vonalkód között?

Az ISBN NEM azonos a vonalkóddal . A könyv hátoldalán látható vonalkód ISBN-ből származik, de a kettő nem ugyanaz. Az ISBN csak egy szám. A vonalkód egy vizuális módszer, amellyel az ISBN-t a számítógéphez szkennelési technológiával továbbítják az értékesítési vagy készlettranzakciós folyamat során.

Milyen méretű legyen az ISBN vonalkód?

A legnagyobb használt méret általában egy 100%-os kód, bár 92% szabványos. A szabványos 92%-os szimbólum teljes területe 2,00 x 1,25 hüvelyk . A kisebb ISBN Bookland EAN-szimbólum 80%, aminek teljes területe 1,75" x 1,0".

Az ISBN UPC?

Az ISBN, amely a nemzetközi szabványos könyvszámot jelenti, általában 10-13 számjegyből áll, és vonalkódba van beágyazva. A UPC-től vagy az EAN-tól eltérően az ISBN egy egyedi könyvet vagy könyvszerű terméket azonosít . És ahogy a neve is sugallja, nemzetközi szinten is lehet hivatkozni egy címre.

Létezik ISBN adatbázis?

ISBNdb: A világ legnagyobb könyvadatbázisa™ Az ISBNdb könyvtárak, kiadók, kereskedők és egyéb források százaiból gyűjt adatokat szerte a világon, hogy összeállítson egy hatalmas gyűjteményt egyedi könyvadatokból, amelyek ISBN, cím, szerző vagy kiadó alapján kereshetők.

Egy e-könyvhöz kell vonalkód?

És természetesen nincs szükség vonalkódra az e-könyvekhez . ... A vonalkód nemcsak professzionális megjelenést kölcsönöz könyvének, hanem lehetővé teszi a könyvesboltok számára is, hogy beszkenneljék könyvét a kasszánál.

Lejárnak az ISBN számok?

A könyv minden kiadásához ISBN tartozik, amely lehetővé teszi a kiadók, könyvesboltok, könyvtárak és olvasók számára, hogy megtalálják az egyes címeket. ... Az ISBN-számok azonban soha nem járnak le , és még a csak 10 számjegyű régi számok is 13 számjegyű kódokká alakíthatók a Bowker konvertáló eszközével.

A könyveknek ugyanaz a vonalkódja?

Ellentétben a legtöbb egyesült államokbeli kiskereskedelmi termékkel, amelyek a UPC (Universal Product Code) vonalkódot használják a termék-, gyártó- és árinformációkhoz, a könyvek más szimbólumot használnak, amely Bookland EAN vonalkód néven ismert. Ugyanezt a szimbólumot használják a könyveknél világszerte, az EAN pedig az európai cikkszámot jelenti.

Hogyan szerezhetek szerzői jogot a könyvemnek?

A következő lépésről lépésre egy könyv szerzői jogának védelméhez nyújt útmutatót:
 1. Látogassa meg a hivatalos szerzői jogi webhelyet. ...
 2. Válassza ki a megfelelő kategóriát. ...
 3. Hozzon létre egy online fiókot. ...
 4. Válassza ki a Standard alkalmazást. ...
 5. Töltse ki a megfelelő űrlapokat. ...
 6. Fizesse ki a díjat. ...
 7. Küldje be írásos anyagát.

A KDP biztosít ISBN-t?

A KDP-n nincs szükség ISBN-re egy e-könyv közzétételéhez, de szükség van ISBN-re egy puha vagy keményfedeles könyv közzétételéhez. Puha és keményfedeles könyvek esetén a KDP ingyenes ISBN-t biztosít, vagy megvásárolhat egy ISBN-t több forrásból is az interneten, beleértve a Bowkert is.

Szüksége van vonalkódra könyvek eladásához az Amazonon?

Ha a puhafedelet a KDP-n keresztül teszi közzé , nem kell saját vonalkódot megadnia . Az Amazon megteszi ezt Ön helyett. Gyors, egyszerű, semmi probléma. Ha azonban széles körű forgalmazást szeretne a kiskereskedelemben, akkor vonalkódot kell tartalmaznia a könyvén.

Hogyan szerezhetek ingyenes vonalkódot?

Vonalkód létrehozásához
 1. Válassza ki a vonalkód típusát: EAN-13, UPC-A, Code 39 vagy ITF.
 2. Töltse ki a termékkategória adatait a vonalkód adatmezőbe.
 3. Kattintson a vonalkód címsorára és a vonalkód megjegyzésre, ha hozzá szeretné adni őket a vonalkódhoz.
 4. Adja meg a vonalkód nevét a cím mezőben, és további részleteket a megjegyzés rovatban.

Hogyan generálhatok UPC kódot?

A 12 jegyű UPC-szám megszerzésének tipikus folyamata a következő:
 1. Licencezzen egyedi vállalati előtagot a helyi GS1 irodától.
 2. Rendeljen termékszámo(ka)t az egyedi termékekhez úgy, hogy a szám 11 számjegyből álljon.
 3. A 11 jegyű számmal rendelkező ellenőrző számjegy kalkulátor segítségével állítsa elő az ellenőrző számjegyet.

Jogi követelmény a vonalkód?

Vonalkód regisztráció nem szükséges . Ehelyett a viszonteladókon és a GS1-en kell gondoskodni arról, hogy minden számot csak egyszer értékesítsenek, és a gyártóknak (Önnek) annak biztosítása, hogy minden vonalkód csak egy termékhez legyen hozzárendelve.

Miért nem érvényes az ISBN-em?

Az érvénytelen ISBN-ek okai Az érvénytelen karakterek (stb.) túl hosszúak (de lehet ISBN13 vagy akár ISBN13 is, ahol a „13” számjegyek elöl 15 számjegyet jelentenek, vagy a „10” 12 számjegyet jelenthet). 13 számjegyű számok, amelyek nem 978-tól vagy 979-10-től kezdődnek (2012-től).

Lehet két könyvnek ugyanaz az ISBN száma?

A tankönyvnek minden kiadáshoz külön ISBN lesz . ... Ha egy könyvet ugyanaz a kiadó minden változtatás vagy átdolgozás nélkül újranyomtat, akkor ugyanaz az ISBN marad.

Az ISBN és a DOI ugyanaz?

A DOI és az ISBN két különböző azonosító szám, és nem fordíthatók le egymásra . Egy (digitális) könyvnek nem kell DOI-számmal rendelkeznie, és pl. egy DOI-val rendelkező folyóiratcikknek nem kell ISBN-számmal rendelkeznie.