Számít az isbn szám?

Pontszám: 4,2/5 ( 69 szavazat )

Ha egy könyvhöz egy bizonyos kiadásra vagy formátumra van szüksége, az ISBN-nek garantálnia kell, hogy a várt könyvet kapja meg . Ez különösen fontos a tankönyvek és más frissített könyvek esetében. A puhakötésű kiadások és a keménytáblás kiadások saját ISBN-vel rendelkeznek.

Lehet-e egy könyv ugyanaz, ha eltérő ISBN-számmal rendelkezik?

A kiadók az ISBN-számokat a Nemzetközi ISBN Ügynökség leányvállalatától vásárolják meg. A kiadvány minden egyes kiadásához és változatához (kivéve az újranyomtatást) ISBN tartozik . Például ugyanannak a könyvnek egy e-könyve, egy puhakötésű és egy keményfedeles kiadása eltérő ISBN-vel rendelkezik.

Miért fontos az ISBN szám?

Az ISBN segít az ügyfeleknek azonosítani és megrendelni a megvásárolni kívánt könyvet . A könyvtárak, könyvesboltok, online kiskereskedők, terjesztők és nagykereskedők ezt az egyedi azonosítót használják a vásárlások és eladások nyomon követéséhez, és ISBN-t kell kérniük, ha értékesíteni kívánnak nekik.

Mit mond az ISBN szám?

Az ISBN lényegében egy termékazonosító, amelyet a kiadók, könyvkereskedők, könyvtárak, internetes kiskereskedők és más ellátási lánc résztvevői használnak rendelési, listázási, értékesítési nyilvántartási és készletellenőrzési célokra. Az ISBN azonosítja a regisztrálót, valamint a konkrét címet, kiadást és formátumot .

Szükséges az ISBN szám?

Az ISBN nemzetközileg használatos, és a könyv minden verziójához más-más szám szükséges. Az ISBN-számok szükségesek a kiskereskedelmi könyvesboltokban, könyvtárakban és nagykereskedelmi vállalatokban terjesztett nyomtatott könyvekhez . Nem szükséges ISBN-szám megadni az e-könyvekhez, valamint az olyan könyvekhez, amelyek nem lesznek elérhetők az üzletekben vagy könyvtárakban.

Mi az ISBN? Miért érdemes ISBN-t venni? (Self-Publishing 101)

42 kapcsolódó kérdés található

Eladhatok könyveket ISBN nélkül?

Ans. Nem , ha nincs olyan szöveg-, formátum- vagy kötésmódosítás, amely indokolná az új ISBN-számot. Azonban külön ISBN is hozzárendelhető, ha az ellátási lánc megköveteli.

Mi a teendő, ha a könyvemnek nincs ISBN-száma?

Ha könyvének nincs ISBN-je, minden egyes üzletet külön kell felkeresnie, és meg kell kérnie őket, hogy tüntesse fel a címét . Az ISBN-számok a könyv hivatalos kiadóját jelölik. ... Ha hivatalosan szerepel könyve kiadójaként, saját ISBN-előtagjával, azt jelenti, hogy több kiskereskedelmi és könyvtári üzletbe is beléphet.

Honnan lehet tudni, hogy az ISBN szám valódi-e?

A legtöbb könyvnél az ISBN szám a hátlapon, a vonalkód mellett található . Ha egy könyv hátsó borítóján nem szerepel az ISBN, akkor nézze meg a szerzői jogi és kiadói információkat tartalmazó oldalt, és ott megtalálja az ISBN-t.

Hogyan szerezhetek ISBN-t?

Saját ISBN megadása Megvásárolhatja saját ISBN -jét a Bowkertől vagy a helyi ISBN-ügynökségen keresztül . Ha újranyomtatja a könyvet, a címnek, a szerző nevének és a kötéstípusnak változatlannak kell maradnia. Az új kiadáshoz új ISBN szükséges. A könyv lenyomatának meg kell egyeznie az ISBN-számmal ellátott fájllal.

Változik az ISBN a kiadással együtt?

Ha a második kiadásnak ugyanaz a címe, mint az elsőnek, ugyanaz az ISBN? Nem. Az új kiadás más terméknek minősül, és saját ISBN-t kap .

Lejárnak az ISBN számok?

A könyv minden kiadásához ISBN tartozik, amely lehetővé teszi a kiadók, könyvesboltok, könyvtárak és olvasók számára, hogy megtalálják az egyes címeket. ... Az ISBN-számok azonban soha nem járnak le , és még a csak 10 számjegyű régi számok is 13 számjegyű kódokká alakíthatók a Bowker konvertáló eszközével.

Ki ad ki ISBN számokat?

Jelenleg az Egyesült Államok ISBN-ügynöksége 978-0-val vagy 978-1-gyel kezdődő ISBN-számokat rendel hozzá. A 0 és 1 egy angol nyelvű régióban lévő ISBN-ügynökség általi hozzárendelést jelöli.

Lehet két könyvnek ugyanaz a címe?

Legyen könyve címe Az eredeti címeket nem védik szerzői jogok az Egyesült Államokban. Ezért két vagy több könyvnek lehet ugyanaz a címe . Ha azonban olyan címet használ, amely megegyezik vagy nagyon hasonlít egy másik könyvhöz, megnehezíti a cím kiemelését.

Mi a különbség az ISBN számok között?

Az ISBN 10 és az ISBN 13 két különböző rendszer, amelyet a könyvek szisztematikus számozására használnak, és amelyek között bizonyos különbségek azonosíthatók. Az ISBN a nemzetközi szabványos könyvszámot jelenti. Az ISBN 10 volt a korábban használt rendszer, míg az ISBN 13 az új rendszer. Ez a fő különbség a két rendszer között.

Mennyi ideig tart az ISBN megszerzése?

Mennyi ideig tart az ISBN megszerzése? A nem elsőbbségi feldolgozásra 5 munkanapot kell hagyni attól az időponttól számítva, amikor az ISBN-igénylés az ügynökséghez beérkezik (nem a kiadó által elküldött dátumtól számítva). Az elsőbbségi feldolgozás két munkanap a kérelem ügynökséghez történő beérkezésétől számítva.

Szükségem van vonalkódra az ISBN számmal?

Ha nem tervezi eladni könyvét hagyományos könyvesboltokban, nincs szüksége vonalkódra . Ha azt szeretné, hogy az üzletek beolvashassák ISBN-számát, szüksége lesz rá. A vonalkód az ISBN-en kívül további információkat is tartalmaz, például a könyv ára.

Ad az Amazon ISBN számot?

Az Amazon automatikusan generál egy ISBN-számot a nyomtatott könyvéhez és egy ASIN-számot a digitális könyvéhez, regisztrálja a Bowkernél és a www.booksinprint.com oldalon, és még a megfelelő EAN-vonalkódot is létrehozza a nyomtatott könyv hátuljához.

A 084930149X érvényes ISBN 10?

Ezért x10 = 2. b. 1,0 + 2,8 + 3,4 + 4,9 + 5,3 + 6,0 + 7,1 + 8,4 + 9,9 + 10,10 = 0 + 16 + 12 + 36 + 15 + 0 + 7 + 32 + 81 + 100 = 299 ≡ 2 ≢ 0 (mod 11) Ezért a 084930149X nem érvényes ISBN-10 . transzponálási hiba két számjegy véletlen felcserélése.

Létezik ISBN adatbázis?

ISBNdb: A világ legnagyobb könyvadatbázisa™ Az ISBNdb könyvtárak, kiadók, kereskedők és egyéb források százaiból gyűjt adatokat szerte a világon, hogy összeállítson egy hatalmas gyűjteményt egyedi könyvadatokból, amelyek ISBN, cím, szerző vagy kiadó alapján kereshetők.

Hogyan állapítható meg, hogy egy könyv hiteles?

A hamisított tankönyvet akkor lesz a legkönnyebb azonosítani, ha össze tudja hasonlítani a hiteles tankönyv kézzelfogható vagy képes változatával.
 1. Elmosódott szöveg/logók. Ellenőrizze a szöveget és a logókat az első és a hátsó borítón. ...
 2. Középen kívüli szöveg. ...
 3. Copyright Mark. ...
 4. Egyenetlen ragasztó a gerincben. ...
 5. A képek és szövegek átverődnek az oldalon.

Honnan tudhatom, hogy a könyvem megér-e pénzt?

Az állapot nagyon fontos , és nagyban befolyásolja az értéket. Egy összevert régi könyvnek, amely szétesik, kevés lesz az értéke. Az első kiadások keresettek a könyvgyűjtők körében, és az első kiadás általában értékesebb, mint egy későbbi nyomtatás. A szerző által aláírt első kiadásnak még nagyobb értéke lesz.

A chapbookoknak van ISBN-számuk?

Lesz-e ISBN-száma a füzetemnek vagy füzetemnek? Nem. A Red Bird nem ad meg ISBN számokat gyűjteményeinken .

Szükségem van ISBN-re a könyvem szerzői jogvédelméhez?

Nem. Az ISBN megszerzése nem jelenti azt, hogy a könyv szerzői jogvédelem alatt áll. A szerzői jog az eredeti művek alkotójának kizárólagos joga az irodalmi művek nyomtatására, közzétételére, előadására vagy rögzítésére. ... A szerzői jogok védelme érdekében azonban regisztrálnia kell az Egyesült Államok Szerzői Jogi Hivatalánál , ami 35 dollárba kerül.

Milyen könyvek érnek pénzt?

20 ikonikus könyv, ami valószínűleg a tulajdonodban van, és most nagyon sokat ér...
 • Harry Potter és a bölcsek köve (1997), JK Rowling.
 • A macska a kalapban (1957) Dr. ...
 • A Baskerville-i kopó (1902), Arthur Conan Doyle.
 • A Biblia (1600-1630)
 • A dzsungel könyve és a második dzsungel könyve (1894-1895) Rudyard Kipling:

Hogyan szerezhetek szerzői jogot a könyvemnek?

A következő lépésről lépésre egy könyv szerzői jogának védelméhez nyújt útmutatót:
 1. Látogassa meg a hivatalos szerzői jogi webhelyet. ...
 2. Válassza ki a megfelelő kategóriát. ...
 3. Hozzon létre egy online fiókot. ...
 4. Válassza ki a Standard alkalmazást. ...
 5. Töltse ki a megfelelő űrlapokat. ...
 6. Fizesse ki a díjat. ...
 7. Küldje be írásos anyagát.