Hogyan működik a szalicilamid?

Pontszám: 4,8/5 ( 50 szavazat )

A szalicilamid (o-hidroxi-benzamid vagy szalicilamid) fájdalomcsillapító és lázcsillapító tulajdonságokkal rendelkező, vény nélkül kapható gyógyszer. Gyógyászati ​​felhasználása hasonló az aszpirinéhez. A szalicilamidot aszpirinnel és koffeinnel együtt alkalmazzák a vény nélkül kapható PainAid fájdalomcsillapítóban .

A szalicilamid gyulladáscsökkentő?

Főleg fájdalomcsillapító, lázcsillapító és gyulladáscsökkentő hatású gyógyszer. A nem kábító hatású fájdalomcsillapítók nem kötődnek az opioid receptorokhoz. A rheumatoid arthritis kezelésére használt gyógyszer. A szalicilamid és szalicilsav származékok, mint antiösztrogén szerek szintézise és biológiai értékelése.

Mennyire oldódik vízben a szalicilamid?

Oldhatóság: Oldható vízben ( 2,06 mg/ml 25°C -on), kloroformban, DMSO-ban, alkoholban és metanolban (100 mg/ml). Olvadáspont: 140-144°C (l.)

Mi a szalicilamid célja a BC Powderben?

6 levél az FDA-nak. "Úgy gondoljuk, hogy ez a tanulmány azt bizonyítja, hogy a szalicilamid hozzáadása a... BC fájdalomcsillapító porhoz növeli az aszpirin plazmakoncentrációját, ami ennek a fájdalomcsillapító összetevőnek a gyorsabb biohasznosulását eredményezi " - mondta Block.

Milyen betegségek esetén alkalmazható a szalicilamid?

FELHASZNÁLÁS: Ezt a kombinált gyógyszert enyhe vagy közepes fájdalom (pl. fejfájás, ízületi gyulladás, izomfájdalom, hideg/influenza fájdalmak és fájdalom) kezelésére használják. A szalicilamid és az acetaminofen segít a fájdalom csökkentésében.

A szalicilamid szintézise

36 kapcsolódó kérdés található

Mire osztályozzák a szalicilamidot?

A szalicilamid a szalicilsavból származó szalicilamidok osztályának legegyszerűbb tagja. Szerepe van nem kábító fájdalomcsillapítóként és reumaellenes szerként. A szalicilamidok és a fenolok tagja. ChEBI. A szalicilamid az o-hidroxi-benzamid vagy a szalicil amid általános neve.

Mérgező a szalicilamid?

Az anyag mérgező a tüdőre, a nyálkahártyákra . Az anyagnak való ismételt vagy hosszan tartó expozíció a célszervek károsodását okozhatja. A por ismételt vagy hosszan tartó belélegzése krónikus légúti irritációhoz vezethet.

A szalicilamid irritáló?

Lenyelve ártalmas . Izgatja a szemet, a légutakat és a bőrt.

A Diflunisal egy NSAID?

A Diflunisalt más okokból eredő enyhe vagy közepes fájdalom enyhítésére is használják. A Diflunisal az NSAID-oknak nevezett gyógyszerek csoportjába tartozik . Úgy fejti ki hatását, hogy leállítja a szervezetben egy olyan anyag termelését, amely fájdalmat, lázat és gyulladást okoz.

A szalicilsav fenol?

A szalicilsav fenolcsoportot tartalmaz , és a fenolokról ismert, hogy irritálóak. A Bayer Company a fenolcsoportot észtercsoportra cserélte. ... A szalicilsav fenolcsoportja az ecetsav karboxilcsoportjával észtert képez.

Mi az a szalicilamid 152 mg?

A szalicilamidot a következők kezelésére használják: láz . Fájdalom .

Hogyan dobod el a koffeint?

P301 + P312 LENYELÉS ESETÉN: Rosszullét esetén forduljon TOXIKOLÓGIAI KÖZPONTHOZ vagy orvoshoz. P330 Öblítse ki a szájat. P501 A tartalom/tartály ártalmatlanítása engedélyezett hulladéklerakó üzembe .

A koffein veszélyes?

Lenyelve ártalmas . Szem-, bőr- és légúti irritációt okozhat. Emésztőrendszeri irritációt okozhat hányingerrel, hányással és hasmenéssel.

Veszélyes a benzoesav?

A benzoesav nem mérgező és normál körülmények között stabil . Bár a foglalkozási expozíciós határértékeket nem állapították meg, a benzoesav továbbra is egészségügyi kockázatot jelenthet, ezért mindig be kell tartani a biztonságos munkavégzési gyakorlatot: A kezelés után alaposan mosson kezet. Csak jól szellőző helyen használja.

Az aszpirin gyúlékony?

Nem gyúlékony vagy éghető .

A paracetamol fájdalomcsillapító?

A paracetamolról felnőtteknek A paracetamol egy gyakori fájdalomcsillapító, amelyet a fájdalmak kezelésére használnak . Magas hőmérséklet csökkentésére is használható. Más fájdalomcsillapítókkal és betegség elleni gyógyszerekkel kombinálva kapható. Ezenkívül számos megfázás és influenza elleni gyógyszer összetevője.

Tartalmaz a szalicilamid aszpirint?

acetaminofen/aszpirin/koffein/szalicilamid szisztémás fájdalom.