Miért nem lehet visszaadni vagy továbbértékesíteni a szolgáltatásokat?

Pontszám: 4,3/5 ( 49 szavazat )

Használat után a szolgáltatások nem tárolhatók, menthetők, nem küldhetők vissza vagy értékesíthetők tovább . ... Egy szolgáltatás releváns erőforrásai, folyamatai és rendszerei meghatározott időtartamra vannak hozzárendelve szállításra. A romlandóság befolyásolhatja a vállalat teljesítményét, mivel nagyon nehéz egyensúlyt teremteni a kereslet és a kínálat között.

Miért mondjuk azt, hogy a szolgáltatások nem tárolhatók?

A szolgáltatásokat a termelés és a fogyasztás egyidejűsége miatt nem lehet áruként tárolni. Ellentétben az árukkal, amelyek elkülönülnek a termelés és a fogyasztás között, a szolgáltatásokat egyszerre termelik és fogyasztják.

Mi utal arra, hogy a szolgáltatások nem menthetők el tárolva továbbértékesítve vagy visszaküldve?

romlandó . arra utal, hogy a szolgáltatásokat nem lehet menteni, tárolni, továbbértékesíteni vagy visszaküldeni.

Miért nehezebb a szolgáltatásokat piacra dobni, mint az árukat?

A szolgáltatásokat teljesítésük után nem lehet visszaküldeni. Kézzelfoghatóak, így az ügyfél láthatja és megérintheti, mielőtt meghozná a vásárlási döntést. Megfoghatatlanok , ezért nehéz a szolgáltatásokat népszerűsíteni.

Miért tekintik a szolgáltatásokat romlandónak?

A rövid eltarthatósági idejű élelmiszerekről azt mondják, hogy „romlandók”, mivel rövid időn belül lebomlanak. Minden olyan termék vagy szolgáltatás, amely nem tárolható, „romlandónak” minősül.

Szolgáltatási jellemzők - Megfoghatatlanság, romlandóság, heterogenitás, tulajdonjog

23 kapcsolódó kérdés található

Miért kapcsolódik az elválaszthatatlanság az ügyfélszolgálathoz?

A szolgáltatás szétválaszthatatlansága azt jelenti, hogy egy szolgáltatás előállítása és fogyasztása nem választható el a szolgáltatás szolgáltatójától . Ehhez az is szükséges, hogy az ügyfél fizikailag részt vegyen a szolgáltatás igénybevételében. Tehát ez azt jelenti, hogy az élmény minden része össze van kötve.

Hogyan küzdi le a szolgáltatások romlandóságát?

Javaslat: Vannak speciális megközelítések a szolgáltatás értékesítésével járó kihívások leküzdésére. Az egyik a vásárlói beszámolók . Meglévő ügyfeleitől írásos beszámolókat vehet át, és ezeket az egyes ügyfelek fényképeivel együtt elhelyezheti vállalkozása webhelyén, üzletében és prospektusaiban.

Miért nem tudjuk szétválasztani a cégeket csupán szolgáltatókra vagy termékértékesítőkre?

A szolgáltatások megfoghatatlanok, elválaszthatatlanok, változóak és romlandók. Miért nem tudjuk szétválasztani a cégeket csupán szolgáltatókra vagy termékértékesítőkre? ... Ha a cégek reálisabbak az általuk nyújtható szolgáltatásokkal kapcsolatban, és hatékonyan tudják kezelni az ügyfelek elvárásait , általában be tudják zárni ezt a szakadékot.

Miért nehéz a szolgáltatás értékesítése?

Az immateriális szolgáltatások értékesítése azért lehet nehéz, mert nem rendelkezik tényleges termékkel, amelyet az ügyfél láthat . Nem igazán tudod megmutatni nekik, hogyan működik. Jellemzői és előnyei nem olyan egyszerűek. ... A szolgáltatások értékesítésének kulcsa, hogy annak bizonyítására összpontosítson, hogy megérti a potenciális ügyfelek problémáit.

Mit értesz azon, hogy a szolgáltatások nem birtokolhatók?

A tulajdonjog hiánya lehet a szolgáltatás egyik legnyilvánvalóbb jellemzője. Arra utal , hogy nem birtokolhat és nem tárolhat olyan szolgáltatást, mint egy terméket . Ez a jellemző szorosan összefügg a szolgáltatások számos más jellemzőjével, mint például a megfoghatatlanság, a romlandóság, az elválaszthatatlanság.

Milyen szolgáltatásokat nem lehet tárolni?

A romlandóságot a marketingben annak leírására használják, hogy egy szolgáltatási kapacitást hogyan nem lehet a jövőben értékesítésre tárolni. Használat után a szolgáltatásokat nem lehet tárolni, elmenteni, visszaküldeni vagy újra eladni. Az ügyfélnek nyújtott szolgáltatás teljes mértékben elhasználódik, és nem szállítható más ügyfélnek.

Tárolhatunk szolgáltatásokat?

A szolgáltatások definíció szerint immateriálisak. Nem gyártják, nem szállítják vagy raktározzák őket. A szolgáltatásokat nem lehet tárolni későbbi használatra . Egyszerre készülnek és fogyasztanak.

Mi a szolgáltatások 5 jellemzője?

A szolgáltatásoknak öt alapvető jellemzője van.
 • Tulajdonjog hiánya.
 • Érinthetetlenség.
 • Elválaszthatatlanság.
 • Romlandóság.
 • Heterogenitás vagy variabilitás.

Olyan szolgáltatáscsomagot vár el az ügyfél?

Az ügyfelek által elvárt szolgáltatásokat elsődleges szolgáltatási csomagnak nevezzük. Ez egy olyan szolgáltatáscsomag, amelyet egy vállalat egy egységként értékesít. Például egy takarító cég eladhat egy alapszolgáltatási csomagot, amely egy hónapig heti takarítást tartalmaz.

Mi határozza meg a szolgáltatás árát?

Értékalapú árazás: Az értékalapú árképzés azt jelenti, hogy olyan árat határoznak meg, amelyet az ügyfelek hajlandóak fizetni az Ön termékének vagy szolgáltatásának számukra észlelt értéke alapján, nem pedig a szolgáltatás költségein. ... Az alapötlet az, hogy olyan árat állítsunk be, amely azon alapul, hogy az ügyfelek mennyit hajlandók fizetni.

Mit tehetnek a cégek, hogy felépüljenek egy szolgáltatáshiba után?

Szervizhiba utáni helyreállítás
 • Cselekedj gyorsan. Ne hagyjon időt az ügyfélnek, hogy a problémáról beszéljen.
 • Kérj bocsánatot… és komolyan is gondold. Mondjon őszintén „bocsánat”, mert nem akarja elveszíteni az ügyfelet. ...
 • Oldja meg a problémát, amilyen gyorsan csak tudja. ...
 • Kövesse nyomon az ügyféllel.

Mi a négy szolgáltatási hiányosság?

Kérdés: Magyarázza el a hiányosságmodell által azonosított négy szolgáltatási hiányt. A tudáshiány: A vásárlói elvárások megértése . A szabványok hiánya: a szolgáltatási szabványok meghatározása The Delivery Gap: A szolgáltatás minőségének biztosítása A kommunikációs szakadék: a szolgáltatási ígéret kommunikálása.

Van-e olyan immateriális felajánlás, amely előadással jár?

a szolgáltatás minden olyan immateriális felajánlást jelent, amely olyan tettet, teljesítményt vagy erőfeszítést foglal magában. Bármilyen immateriális felajánlás, amely fizikailag nem birtokolható tettet, teljesítményt vagy erőfeszítést foglal magában; immateriális vevői előnyök, amelyeket emberek vagy gépek állítanak elő, és nem választhatók el a termelőtől.

Miért fontosak a szolgáltatások?

A szolgáltatások bármely ország gazdaságának fontos részét képezik . ... Míg a feldolgozóiparban a folyamat minden lépésében hozzáadott érték jön létre, az alapanyagtól a késztermékig, addig sok szolgáltató iparágban az érték egy észlelt érték, amelyet a szolgáltatás szállít.

Mi a különbség az áruk és a termékek között?

A termékek és áruk a köznyelvben szinonimaként használatosak. A jószág azonban valami kézzelfogható, szemben a megfoghatatlan szolgáltatásokkal. Mindkét áru szolgáltatás termék. Bármi, akár áru, akár szolgáltatás, amit a piacon kínálnak, termék.

Mi a különbség a szükséglet és a vágy között?

A vágyak olyan áruk és szolgáltatások iránti vágyak, amelyeket szeretnénk, de nincs szükségünk rá . ... A szükségletek a szükségletek különleges fajtája, és olyan dolgokra utalnak, amelyekre szükségünk van a túléléshez, mint például az élelem, a víz és a menedék.

Mik a szolgáltatásmarketing 7 P-je?

A szolgáltatások marketingjét a marketing 7 pontja uralja, nevezetesen a termék, az ár, a hely, a promóció, az emberek, a folyamat és a fizikai bizonyítékok .

Melyek a szolgáltatások kihívásai?

Jan Griffioen, a Griffioen Consulting munkatársa azonosítja a szolgáltatókra jellemző fő kihívásokat.
 • A szolgáltatások immateriálisak. Ön mint szolgáltató nem fizikai, kézzelfogható terméket biztosít. ...
 • A minőség változó és nehezen ellenőrizhető. ...
 • A szolgáltatások nem raktározhatók.

Melyek a szolgáltatáscélzás kihívásai?

A SZOLGÁLTATÁS MARKETING MENEDZSMENT KIHÍVÁSAI
 • ÉRINTHETETLENSÉG. A fogyasztók láthatják és megérinthetik az árukat – ezek fizikai termékek. ...
 • TULAJDONJOG HIÁNYA. Vásárolhat egy terméket, hazaviheti, évekig birtokolhatja, sőt, akár tovább is értékesítheti. ...
 • ROMLANDÓSÁG. ...
 • HETEROGENITÁS. ...
 • INTERAKTIVITÁS.