Mekkora a szalicilamid molekulatömege?

Pontszám: 4,7/5 ( 4 szavazat )

A szalicilamid fájdalomcsillapító és lázcsillapító tulajdonságokkal rendelkező, vény nélkül kapható gyógyszer. Gyógyászati ​​felhasználása hasonló az aszpirinéhez. A szalicilamidot aszpirinnel és koffeinnel együtt használják a vény nélkül kapható PainAid fájdalomcsillapítóban.

Mire osztályozzák a szalicilamidot?

Leírás. A szalicilamid a szalicilsavból származó szalicilamidok osztályának legegyszerűbb tagja. Szerepe van nem kábító fájdalomcsillapítóként és reumaellenes szerként. A szalicilamidok és a fenolok tagja.

A szalicilamid bázikus?

A szalicilamid egy amid . ... Az amidok nagyon gyenge bázisok (gyengébbek, mint a víz). Az imidek még kevésbé bázikusak, és valójában erős bázisokkal reagálva sókat képeznek.

Mi a szalicilamid olvadáspontja?

A szalicilamid olvadáspontja korábban a (138-142) °C tartományban volt. A szalicilamid hatszögletű lemezek formájában kristályosodik.

Mérgező a szalicilamid?

Az anyag mérgező a tüdőre, a nyálkahártyákra . Az anyagnak való ismételt vagy hosszan tartó expozíció a célszervek károsodását okozhatja. A por ismételt vagy hosszan tartó belélegzése krónikus légúti irritációhoz vezethet.

A POLIMER ÉS A POLIDESPERZITÁS MOLEKULATÖMEGE

15 kapcsolódó kérdés található

A szalicilamid vízben oldódik?

Oldhatóság: Oldható vízben (2,06 mg/ml 25°C-on), kloroformban, DMSO-ban, alkoholban és metanolban (100 mg/ml). Olvadáspont: 140-144°C (l.)

A szalicilamid gyulladáscsökkentő?

Főleg fájdalomcsillapító, lázcsillapító és gyulladáscsökkentő hatású gyógyszer. A nem kábító hatású fájdalomcsillapítók nem kötődnek az opioid receptorokhoz. A rheumatoid arthritis kezelésére használt gyógyszer. A szalicilamid és szalicilsav származékok, mint antiösztrogén szerek szintézise és biológiai értékelése.

Mire használható a szalicilamid?

FELHASZNÁLÁS: Ezt a kombinált gyógyszert enyhe vagy közepes fájdalom (pl. fejfájás, ízületi gyulladás, izomfájdalom, hideg/influenza fájdalmak és fájdalom) kezelésére használják. A szalicilamid és az acetaminofen segít a fájdalom csökkentésében.

A szalicilamid irritáló?

Lenyelve ártalmas . Izgatja a szemet, a légutakat és a bőrt.

Miben oldódik a szalicilamid?

Alfa Aesar™ szalicilamid, 98% Fájdalomcsillapítóként és lázcsillapítóként használják. Oldható vízben (2,06 mg/ml 25°C-on), kloroformban, dimetil-szulfoxidban, alkoholban és metanolban (100 mg/ml).

Mi az a szalicilamid 152 mg?

A szalicilamidot a következők kezelésére használják: láz . Fájdalom .

A szalicilsav fenol?

A szalicilsav fenolcsoportot tartalmaz , és a fenolokról ismert, hogy irritálóak. A Bayer Company a fenolcsoportot észtercsoportra cserélte. Ez az észterezett vegyület (acetilszalicilsav, más néven aszpirin) sokkal kevésbé irritáló, mint a szalicilsav.

A benzoesav szerves vegyület?

A benzoesav, a karbonsavak családjába tartozó fehér, kristályos szerves vegyület , amelyet széles körben használnak élelmiszer-tartósítószerként, valamint különféle kozmetikumok, színezékek, műanyagok és rovarriasztók gyártásában.

Mennyi a koffein sűrűsége g ml-ben?

A koffein keserű ízű, sűrűsége 1,23 g ml - 1 , olvadáspontja 235 ºC, magasabb hőmérsékleten pedig lebomlik. Vízben oldódik.

Mit használtak lázcsillapítóként?

Az Egyesült Államokban a leggyakoribb lázcsillapítók az ibuprofen és az aszpirin , amelyek nem szteroid gyulladáscsökkentők (NSAID-ok), amelyeket elsősorban fájdalomcsillapítóként (fájdalomcsillapítóként) használnak, de lázcsillapító tulajdonságokkal is rendelkeznek; és a paracetamol (acetaminofen), gyenge gyulladásgátló tulajdonságú fájdalomcsillapító.

A paracetamol fájdalomcsillapító?

A paracetamolról felnőtteknek A paracetamol egy gyakori fájdalomcsillapító, amelyet a fájdalmak kezelésére használnak . Magas hőmérséklet csökkentésére is használható. Más fájdalomcsillapítókkal és betegség elleni gyógyszerekkel kombinálva kapható. Ezenkívül számos megfázás és influenza elleni gyógyszer összetevője.

Mi a szalicilamid célja a BC porban?

6 levél az FDA-nak. "Úgy gondoljuk, hogy ez a tanulmány azt bizonyítja, hogy a szalicilamid hozzáadása a... BC fájdalomcsillapító porhoz növeli az aszpirin plazmakoncentrációját, ami ennek a fájdalomcsillapító összetevőnek a gyorsabb biohasznosulását eredményezi " - mondta Block.

A Diflunisal egy NSAID?

A Diflunisalt más okokból eredő enyhe vagy közepes fájdalom enyhítésére is használják. A Diflunisal az NSAID-oknak nevezett gyógyszerek csoportjába tartozik . Úgy fejti ki hatását, hogy leállítja a szervezetben egy olyan anyag termelését, amely fájdalmat, lázat és gyulladást okoz.

Mi az acetilszalicilsav?

Az aszpirin néven is ismert acetilszalicilsav (ASA) egy gyakran használt gyógyszer a különböző okok miatti fájdalom és láz kezelésére . Az acetilszalicilsav gyulladáscsökkentő és lázcsillapító hatással is rendelkezik.

Mi okozza a szennyeződéseket az átkristályosítás során?

Az átkristályosítás alapelve az, hogy az oldószerrel feloldható oldott anyag mennyisége a hőmérséklettel nő . ... Ugyanakkor a jelenlévő szennyeződéseknek vagy oldódniuk kell az oldószerben szobahőmérsékleten, vagy oldhatatlannak kell lenniük az oldószerben magas hőmérsékleten.