Miért használnak perforált kábeltálcát?

Pontszám: 4,5/5 ( 14 szavazat )

A perforált kábeltálcák alján lyukak vannak, hogy megfelelő szellőzést és megfelelő elhelyezést biztosítsanak a kábelvezetékek számára . Korrózió-, tűz-, nedvességállóság az előhorganyzott, forrón mártott porszórt, epoxi bevonatú felületnek köszönhetően. Kiváló hőeloszlás. A biztonságos és sima él védi a kábelvonalakat a karcolásoktól.

Mi a kábeltálca célja?

A kábeltálca-rendszer célja a kábel támogatása, elvezetése és védelme a kábelkezelő rendszer részeként .

Miért használnak létra kábeltálcát?

Általában a kábellétrákat előnyben részesítik nagy térfogatú vagy nehéz kábelezés megtámasztására, különösen akkor, ha a támasztékok között hosszú nyílások vannak. A kábeltálcákat általában könnyű kábeltámaszra használják, a műszereken és a csöveken kívül.

Mi a kábeltálca 3 fő típusa?

A választható kábeltálca típusok közül választhat: létra, szellőzővályú vagy szilárd fenék .

Milyen típusú kábeltálcák vannak?

A kábeltálcák acélból, alumíniumból vagy szálerősítésű műanyagból (FRP) készülnek, és hat alaptípusban kaphatók,
  • Létra típusú kábeltálca.
  • Szilárd alsó kábeltálca.
  • Vályú kábeltálca.
  • Csatorna kábeltálca.
  • Dróthálós kábeltálca.
  • Egysínes kábeltálca.

Teljes útmutató a kábeltálca felszereléséhez és méretezéséhez – 1. rész

17 kapcsolódó kérdés található

Mi a különbség a vezetékek és a kábeltálcák között?

A kábeltálcák a kábelekhez valók. Egy csoport vezeték körülvéve, de egy kabát. A vezetékek vezetékekhez valók, egyedi szigetelt vezetékek, például THHN. A vezetékek kábelekhez is használhatók, de általában alacsony feszültségű kábelekhez.

Tudod irányítani a betemetett tálca kábelét?

Az XLP/XPTC tálcakábel szabad levegőn , futópályákon vagy közvetlenül eltemetve telepíthető. Használható zord környezetben, ezért nedves vagy száraz helyeken, valamint 1. osztályú, 2. osztályú veszélyes helyeken is használható.

Mit jelent a perforált kábeltálca?

A perforált kábeltálca egyfajta kábeltálca lyukakkal az alsó lapon és az oldalsíneken a táp- és jelkábelek lefektetésére elektromos áram elosztására , jelzésekre ipari üzemekben, áruházakban, edzőtermekben, kórházakban, repülőtereken és más iparágakban.

A drótkosár kábeltálcának minősül?

A kábeltálca az egyik leggyakoribb módszer a vezetékek és kábelek megtámasztására. Számos különböző típusú kábeltálca létezik, beleértve a kosarat, a létrát és a tömör fenekét.

Mi a különbség a TC és a TC er kábel között?

A TC-ER kábel szabadon futó vagy ER besorolású tálcakábelre vonatkozik. A TC-ER kábelek a szabadban vannak, ahelyett, hogy a föld alá temetnék, ahol védve vannak a kopástól és elszakadástól . ... Az ER besorolással rendelkező tálcakábelek a tálcán kívül legfeljebb 50 lábig használhatók anélkül, hogy további páncélzatra lenne szükség, ha megfelelő támogatást kapnak.

Mi a kábellétra támasztéka?

Az olyan termékek, mint a kábeltálcák, egyetlen acéldarabból készülnek, hegesztések nélkül, és folyamatos alátámasztást biztosítanak hosszuk mentén; a kábellétrák kiváló választást jelentenek nagy tömegű nehéz kábelek nagy távolságokon történő megtámasztására ; a csatorna alkalmas belső berendezésekre, például kereskedelmi épületekre; és...

Mi az a létra típusú kábeltálca?

A létra típusú kábeltálcák a kábelek elosztására szolgálnak, és gondosan tervezték, figyelembe véve az ipari követelményeket. Ezek a tálcák kiváló minőségű anyagok felhasználásával készülnek, és különböző méretekben kaphatók.

Be tudod vezetni a kábelt a kábeltálcába?

A kábelt hat lábnál nem nagyobb időközönként kell rögzíteni . A tálcakábeleket nem szabad kábeltálca-rendszeren vagy futópályán kívül elhelyezni, csak két kivétellel (1) kültéri helyeken, amelyeket hírvivő vezeték támogatja.

Mi a legfontosabb dolog a kábeltálca beszerelésénél?

A kábeltálcákkal kapcsolatos fontos szempontok a tűzállóságuk, a gyulladás lehetősége és a kábeltűz továbbterjedése a szomszédos tálcák között . Ez összefügg a kábelanyagokkal, a kábeltálcák elrendezésével, a tűzvédelmi rendszerrel és a területszellőztető rendszerrel.

Hogyan történik a kábeltálca támaszték kiszámítása?

Az összes kábel teljes szélessége = (Kábel teljes száma X Az egyes kábelek közötti távolság) + a kábel teljes külső átmérője. Az összes kábel teljes szélessége = (7 x 10) + 340,6. Az összes kábel teljes szélessége = 410,6 mm. A kábeltálca 20%-os tartalékkapacitása.

Mennyire lehet tele a kábeltálcát?

Vezérlő- vagy jelvezetékek használatakor a kábeltálcák 50% -ig megtölthetők. Az összes kábel keresztmetszeti területének összege nem haladhatja meg a tálcák kitöltési területének 50%-át.

Mi a 3 elfogadható módja a kábelezés támogatásának?

A tipikus kábeltartó rendszerek közé tartoznak a kábeltálcák, létratartók, zárt vezetékpályák, bilincsek, gyűrűk és rögzítők .

Mi az az elektromos kábeltálca?

A kábeltálcák olyan mechanikus tartórendszerek, amelyek merev szerkezeti rendszert biztosítanak az elektromos kábelekhez, futópályákhoz és szigetelt vezetékekhez, amelyeket elektromos áramelosztáshoz, vezérléshez, jelműszerezéshez és kommunikációhoz használnak.

Mi az elektromos tálcás munka?

A National Electrical Code (NEC) szerint a kábeltálca olyan szerelvényekhez csatlakoztatott egység , amely merev szerkezeti rendszert hoz létre a kábelek és futópályák megtámasztására. ... Kábeltálca rendszer növeli az elektromos vezetékrendszer biztonságát. A kábeltálca felszerelése minden körülmények között megbízhatóságot biztosít.

Hol használható a tálcakábel?

A tálcakábel minden olyan kábel, amelyet pályákba vagy kábeltálcákba szereltek be. Mivel a tálcás kábelek gyakran szabadon vannak, hihetetlenül sokoldalúak és tartósak. Használhatók nedves, száraz, beltéri és kültéri környezetben , pajzsgal vagy anélkül.

A tálca kábelének van földelése?

Az NEC 318-7(a) szakasza szerint minden fém kábeltálcát földelni kell az NEC 250. cikke szerint, függetlenül attól, hogy a kábeltálcát EGC-ként használják-e vagy sem. 2.

A kábeltálca mechanikai védelem?

A kábellétra-rendszereket és a kábeltálca-rendszereket kábeltartóként, nem pedig teljes mechanikai védelmet biztosító burkolatként való használatra tervezték. Nem létraként, sétaútként vagy támasztékként való használatra készültek, mivel ez személyi sérülést okozhat, valamint károsíthatja a rendszert és a telepített kábeleket.

Milyen távolságra kell a kábeltartókat telepíteni?

Az állandó vezetékezés, így az ideiglenes vezetékezés egyik követelménye a megfelelő alátámasztás szükségessége volt. A 336-18. cikk kimondta, hogy a kábelt minden szekrénytől, doboztól vagy szerelvénytől legfeljebb 4,5 láb (1,37 m) távolságra és 12 hüvelyk (305 mm) távolságra kell rögzíteni.

Mi a jelentősége a Wireway-ek telepítésének?

A vezetékeket úgy tervezték, hogy megvédjék a kábeleket a környezeti szennyeződésektől, például portól, szennyeződéstől, olajtól és nedvességtől . A vezetékeket – amelyeket néha „vályúknak” vagy „ereszcsatornáknak” neveznek az elektromos összehúzódási területen – általában a vezetékek vezérlésére használják olyan környezetben, ahol a szennyeződések problémákat okozhatnak.

A THWN kábeltálcára van besorolva?

Az NEC 392. cikke meghatározza a kábeltálcát használó telepítések alapvető követelményeit. ... A táblázatban nem szereplő kábeltípusok közé tartoznak az egyvezetős épülethuzaltípusok, mint például a THHN/THWN, XHHW és RHH/RHW.