Mikor használjunk perforált csövet?

Pontszám: 4,6/5 ( 23 szavazat )

A perforált lefolyócsöveket leggyakrabban arra használják, hogy az esővizet elmozdítsák a házból, hogy az máshol elfolyhasson . Az otthona alapjainak közelében elhelyezett perforált lefolyócsövek optimális vízelvezetést biztosítanak ingatlana számára, így jelentősen csökken a talajvíz megállásának valószínűsége.

Mikor érdemes perforált lefolyócsövet használni?

Általánosságban elmondható, hogy akár hullámosított, akár csatorna- és lefolyócsövet használnak, a perforált csövet a felszín alatti vízelvezetésre , a tömör csövet pedig a felszíni és/vagy felszín alatti vízelvezető rendszerekből való víz elvezetésére használják.

Miért érdemes perforált csövet használni?

A perforált csövet úgy tervezték, hogy a víz a cső mentén lévő kis lyukakon vagy réseken keresztül be- vagy kiléphessen . Ez a cső kiváló földalatti vízelvezető rendszer lehet, különösen kültéri használatra, mivel felszívja a vizet és elvezeti az útból.

Hogyan kell használni a perforált csövet?

További videók a YouTube-on
  1. Áss egy árkot, amely körülbelül kétszer akkora, mint a vízelvezető cső. ...
  2. Szereljen fel karókat négy lábonként az árok mentén, amelyet egy kis kalapáccsal ásott.
  3. Keresse meg azt a helyet, ahol a víz belép a perforált lefolyócsőbe. ...
  4. Köss egy madzagot a karó mellé a karó mellé, ahol a víz belép.

Milyen mélységű legyen a perforált cső?

Az ároknak körülbelül 18 hüvelyk mélynek és 9-12 hüvelyk szélesnek kell lennie. A francia lefolyóknak legalább 1 százalékos lejtéssel kell rendelkezniük, így a gravitációs erő működni fog. Ez azt jelenti, hogy a lefolyónak összesen legalább egy hüvelyket kell lefelé lejteni minden 10 láb csőhöz.

Hogyan működik a perforált vízelvezető cső?

39 kapcsolódó kérdés található

Felfelé vagy lefelé mennek a lyukak a francia lefolyóban?

Tehát a francia lefolyó felszerelésekor a PVC-csövek furatai mindig felfelé néznek . A lyukakat csak lefelé kell elhelyezni, amikor a kimosómezőt telepítik. Ilyenkor vizet öntenek vagy szivattyúznak egy csőbe, és azt akarjuk, hogy a víz a csőből a környező talajba folyjon.

Milyen mélyre lehet betemetni a hullámos lefolyócsövet?

Áss egy 14 hüvelykes árkot ott, ahol a hullámos vízelvezető csövet kívánja vezetni. Az ároknak legalább 6-8 láb távolságra kell lennie az otthontól.

Szilárd vagy perforált lefolyócsövet kell használni?

Ha abszorpcióra és vízelvezetésre van szükség, perforált csövet kell használni . Ha a cső csak a víz elvezetésére szolgál egy adott területről (például a lefolyó lefolyóból stb.), akkor a nem perforált cső a legjobb, mert nem vezeti el a vizet a környező területre.

Miért hibásodnak meg a francia lefolyók?

Idővel a francia lefolyó eltömődhet . Az apró talaj- és agyagszemcsék átcsúsznak a tájszövet pórusain, és fokozatosan felhalmozódnak a cső belsejében. A francia lefolyódugulások másik gyakori oka a fű, a cserjék és a fák gyökereinek behatolása.

Szükség van a tömör hullámcsőre kavicsra?

Ebben a rendszerben a cső tömör, nem perforált, így nincs szükség kavicsra a vízelvezetéshez a lefolyócső hosszában. A sima falú cső egyik előnye, hogy gyorsan elvezeti a vizet, és ha eltömődik, leeresztő kígyóval tisztíthatja ki.

Hogyan működik a perforált vízelvezető cső?

A perforált talajlefolyó a víz összegyűjtésére szolgál a cső körül található kis lyukakon keresztül ; ezek a lyukak lehetővé teszik a víz beszivárgását a talajból a csőbe, és praktikus sebességgel elszállítják vagy visszaszivárognak a talajba.

Kell-e kijárat egy francia lefolyóba?

Rövid válasz a "Hol végződjön a francia csatorna?" címre. az, hogy ideális esetben a francia lefolyó egy föld feletti kijáratnál végződik egy domb vagy legalább egy lejtőn , hogy a lefolyóban lévő víz el tudjon jutni arra a helyre, ahol a normál felszíni lefolyás folyik. az ingatlanból.

Hogyan működik a perforált lefolyócsempe?

A lefolyólap perforált (lyukakkal rendelkezik), hogy a víz bejusson . Kőágyba merítve , ami megkönnyíti a vízelvezetést a csővezetékbe. A kő típusa változó, de a 3/4” mosott (tiszta) kavics elősegíti a legjobb vízáramlást. A borsó kavics vagy a tömörített kő a kövek közötti helyhiány miatt akadályozza a vízelvezetést.

Milyen csövet használjak francia lefolyóhoz?

A francia lefolyók készítéséhez használt egyik leggyakoribb csőanyag tartóssága miatt a műanyag. Két gyakran választott csőváltozat létezik: hullámos és PVC . Mindkettő könnyű, de a hullámos cső rugalmas lehet, míg a PVC erősebb és merevebb.

Mi a zöld vonal a perforált csövön?

A jellegzetes zöld csík a csövön garantálja a legjobb minőséget és szolgáltatást a világ vezető polietilén vízelvezető termékeitől .

Milyen követ használsz francia lefolyóhoz?

A kőnek legalább ¾”-nak és sűrűnek kell lennie (ajánljuk a gránitot vagy a folyókavicsot ), hogy jó vízáramlást biztosítson. A Lime Rock, bár olcsó, rossz választás a French Drain számára, mert idővel romlani kezd, és végül elkezd letömődni és korlátozni az áramlást.

Mekkora a lyuk a perforált csövön?

Perforált cső specifikáció: 2 sor furat, egymástól 120°-ban, párhuzamosan a cső tengelyével. A lyukak 1/2" átmérőjűek és 5" középen vannak.

Hogyan készítsünk perforált lefolyócsövet?

A perforált lefolyócső felszerelése hat egyszerű lépésben végezhető el.
  1. Első lépés: Az árok ásása. ...
  2. Második lépés: A lejtő létrehozása. ...
  3. Harmadik lépés: A talaj kiegyenlítése. ...
  4. Negyedik lépés: Fedje le kaviccsal. ...
  5. Ötödik lépés: A perforált cső lefektetése. ...
  6. Hat lépés: A telepítés befejezése.

Mi a különbség a francia lefolyó és az árokcsatorna között?

Az itt felsoroltakon kívül az a különbség a francia lefolyó és az árkos lefolyó között, hogy a francia lefolyót a föld alatti vízhez használják, míg az árkos lefolyó elvezeti a felesleges vizet a felszínről.