Ki az a Thomas pynchon?

Pontszám: 4,1/5 ( 35 szavazat )

Thomas Ruggles Pynchon Jr.
(/ˈpɪntʃˌɒn/ PINCH-awn, általában /ˈpɪntʃˌən/ PINCH-in; 1937. május 8-án született) amerikai regényíró . MacArthur-ösztöndíjas, sűrű és összetett regényeiről ismert. ... A Gravity's Rainbowért Pynchon 1973-ban elnyerte az Egyesült Államok szépirodalmi nemzeti könyvdíját.

Thomas Pynchon valódi?

Először is a tények: Thomas Ruggles Pynchon Jr. 1937. május 8-án született a New York állambeli Long Islanden, Glen Cove városában. Belépett Cornellbe mérnökfizika szakra, majd lapozott a kurzuskatalógusban, és az angol tanszéken talált második otthonra. ... PYNCHON: Örül a westernfilmeknek és a detektívtörténeteknek.

Miről ismert Thomas Pynchon?

Thomas Pynchon amerikai regényíró, legismertebb nemzeti könyvdíjas regénye, a Gravity's Rainbow . Pynchon írásai a témakörök széles skálájából indulnak ki, fikciós és ismeretterjesztő művekből egyaránt. Komplex, mély értelmű regényei a regényírás különböző témáival és stílusaival kísérleteznek.

Miről szól Thomas Pynchon entrópiája?

Az entrópia tehát, amelyet Callisto a „ zárt rendszer szervezetlenségének mértékeként ” határoz meg, abban az értelemben értékes, hogy „megfelelő metafora a [világ] bizonyos jelenségeire”, mint például a fogyasztói irányzat, amely eltávolodik a különbségektől és azonosság felé.

Milyen író volt Thomas Pynchon?

Thomas Pynchon, (1937. május 8., Glen Cove, Long Island, New York, USA), amerikai regény- és novellaíró, akinek művei a fekete humor és a fantázia ötvözésével ábrázolják az emberi elidegenedést a modern társadalom káoszában.

Az amerikai történelem Thomas Pynchon szerint

26 kapcsolódó kérdés található

Pynchon posztmodern?

Thomas Pynchon Gravity's Rainbow című művét (1973) a posztmodernizmus kanonikus példájaként fogadták. Úgy tűnik, hogy a regény felforgatja a cselekmény és a jellemzés hagyományos definícióit, a narratíva mégis megőrzi a rend zsémbes érzését a reprezentált káosz alatt.

Mi az entrópia novella?

Az „Entrópia” volt a második professzionális történet, amelyet Pynchon publikált , és ez a komikus, de zord mese egész munkásságának egyik meghatározó témáját alakította ki. A helyszín egy bérház Washington DC-ben, egy esős napon 1957 elején.

A Pynchon az Inherent Vice-ben van?

Az Inherent Vice decemberben jelent meg. Most június van, és senki sem találta meg a Pynchont . ... Morgan azt mondta Scharplingnek, hogy nemcsak hogy nem Thomas Pynchon, hanem Thomas Pynchon sem volt benne az Inherent Vice-ben.

Hogyan léphetek kapcsolatba Thomas Pynchonnal?

Lépjen kapcsolatba a SpeakerBookingAgency-vel még ma az 1-888-752-5831 telefonszámon , és foglaljon Thomas Pynchont egy virtuális eseményre, virtuális találkozóra, virtuális megjelenésre, virtuális vitaindító előadásra, webináriumra, videokonferenciára vagy Zoom-találkozóra.

Thomas Pynchon JD Salinger?

Salinger és Thomas Pynchon egy és ugyanaz az író . ... Salinger a híres Elkapó a rozsban szerzője, Pynchon pedig a Gravity's Rainbow-t, a 20. század egyik nagy regényét.

Ki az a Sortilege az Inherent Vice-ben?

Inherent Vice (2014) – Joanna Newsom mint Sortilège – IMDb.

Mi az, amit Sloane és Riggs akar tenni Shasta Fay segítségével?

A Shasta Plot Doc Sportello volt barátnője, Shasta Fay Hepworth elmondja neki, hogy romantikus kapcsolatban áll Mickey Wolfmannal. Shasta azt állítja, hogy Sloan és Riggs a segítségét kérik a tervükben , hogy Mickey-t elmegyógyintézetbe helyezzék .

Mit jelent az inherens Vice a biztosításban?

Címkék: Az inherens satu a legtöbb rakománybiztosítási kötvényben fellelhető kizárás a termék hibáinak vagy eredendő jellemzőinek figyelembevétele érdekében .

Mitől posztmodern Thomas Pynchon?

A posztmodernizmust előidéző ​​feltételek közé tartozik egyrészt a második világháború utáni nukleáris patthelyzet, a burjánzó technológiai átalakulás és a fejlett Nyugaton kúszó korporatizmus, amelyet Pynchon maga dokumentál a Gravity's Rainbow című művében , másrészt az észlelt kimerültség...

A Gravity's Rainbow olvasható?

Miért nehéz ? A Gravity's Rainbow elég bonyolult ahhoz, hogy még a legalaposabb olvasót is évekig lefoglalja.

Thomas Pynchon katolikus?

Pynchon katolicizmusa elsősorban szigorú szokásaiban nyilvánult meg .

Hol kezdődik Thomas Pynchon?

Hogyan lehet bejutni Thomas Pynchonba születésnapja alkalmából
  • Inherent Vice (1990) Először ezt olvassa el. ...
  • The Crying of Lot 49 (1966) ...
  • Vineland (1990)...
  • Bleeding Edge (2013) ...
  • Gravity's Rainbow (1973)...
  • V (1963) ...
  • Mason és Dixon (1997)...
  • A nap ellen (2006)

Ki Thomas Pynchon ügynöke?

Pynchon kiadója, a Penguin Press és irodalmi ügynöke, Melanie Jackson , aki egyben a felesége is, gyorsan leverték a feltevést, hogy ő áll a könyv mögött.