Hol kezdjem Thomas pychonnal?

Pontszám: 4,6/5 ( 27 szavazat )

Kezdje így:
 • Inherent Vice (1990) Először ezt olvassa el. ...
 • The Crying of Lot 49 (1966) ...
 • Vineland (1990)...
 • Bleeding Edge (2013) ...
 • Gravity's Rainbow (1973)...
 • V (1963) ...
 • Mason és Dixon (1997)...
 • A nap ellen (2006)

Hol kezdjem el a Thomas Pynchon Reddit-et?

És mik legyenek az elvárásaim? Hallani fogja, hogy a Crying of Lot 49 -et javasolják kezdésként, és ennek a javaslatnak megvannak a maga előnyei; ez a legrövidebb regénye, sok ötletét megragadja, ízelítőt ad stílusából, és klasszikusnak számít.

Thomas Pynchon jó író?

Thomas Ruggles Pynchon ritka hírnévvel rendelkezik: ő az egyik legismertebb „ remete ”, elkerülve az általánosan megszokott médiaelkötelezettségeket, amelyeket egy státuszának megfelelő írótól elvárnak. ... Bármilyen csábító is, az első olvasóknak kerülniük kell Pynchon leghíresebb regényét: a Gravity's Rainbow-t.

A Pynchon az Inherent Vice-ben van?

Az Inherent Vice decemberben jelent meg. Most június van, és senki sem találta meg a Pynchont . ... Morgan azt mondta Scharplingnek, hogy nemcsak hogy nem Thomas Pynchon, hanem Thomas Pynchon sem volt benne az Inherent Vice-ben.

Melyik évben történik az inherens satu?

Az Inherent Vice Thomas Pynchon amerikai író regénye, amely eredetileg 2009 augusztusában jelent meg. Egy sötéten komikus detektívregény, amely az 1970-es évek Kaliforniájában játszódik, a cselekmény Larry "Doki" Sportellót követi, akinek volt barátnője felkéri, hogy vizsgáljon ki egy prominens földet érintő sémát. fejlesztő.

Thomas Pynchon: Hol NE kezdjem (+hol kezdje!)

19 kapcsolódó kérdés található

A Netflix velejárója?

Sajnáljuk, az Inherent Vice nem érhető el az amerikai Netflixen , de az USA-ban könnyen feloldható, és elkezdheti nézni!

Ki írta a 49. tétel sírását?

A Thomas Pynchon által írt 49. tétel sírása először 1966-ban jelent meg. Ez egy kiváló rejtélyregény, amely nemcsak elgondolkodtat, hanem arra is készteti az embert, hogy folytassa az olvasást. Az egyik fő ok, amiért résen tart, az az, hogy amint egy probléma megoldódott, egy másik következik.

Thomas Pynchon az igazi neve?

Thomas Ruggles Pynchon Jr. (/ˈpɪntʃɒn/, általában /-tʃən/; született 1937. május 8-án) amerikai regényíró. MacArthur-ösztöndíjas, sűrű és összetett regényeiről ismert.

Ki Thomas Pynchon ügynöke?

Pynchon kiadója, a Penguin Press és irodalmi ügynöke, Melanie Jackson , aki egyben a felesége is, gyorsan leverték a feltevést, hogy ő áll a könyv mögött.

Thomas Pynchon könnyen olvasható?

Ez az egyik nagyszerű második világháborús regény fent a Catch 22-vel, a Vékony vörös vonallal, a Vágóhíd öttel, a Meztelenül és halottakkal (nem éppen regény, de elég közel), valamint az Élet és Sorssal. Meglehetősen nehéz szöveg, de semmiképpen sem lehetetlen elolvasni, különösen a nagy tiszta nyomtatású, puhafedeles kiadásban.

Miről szól Thomas Pynchon V-je?

Leírja az amerikai haditengerészet egy Benny Profane nevű tengerészének hőstetteit, a New York-i kapcsolatát egy álbohém művészcsoporttal és a Whole Sick Crew néven ismert akasztós csoporttal, valamint egy Herbert Stencil nevű, idősödő utazó azon törekvését, hogy azonosítsa magát. és keresse meg a titokzatos entitást, amelyet csak "V" néven ismer . Ez...

Milyen író volt Thomas Pynchon?

Thomas Pynchon, (1937. május 8., Glen Cove, Long Island, New York, USA), amerikai regény- és novellaíró, akinek művei a fekete humor és a fantázia ötvözésével ábrázolják az emberi elidegenedést a modern társadalom káoszában.

Miért fontos a Pynchon?

Thomas Pynchont a tudósok és irodalomkritikusok széles körben a 20. század második felének egyik legfontosabb amerikai regényírójaként tartják számon. Pynchon nemcsak összetett regényeiről híres, hanem visszahúzódó életmódjáról is.

Pynchon posztmodern?

Thomas Pynchon Gravity's Rainbow című művét (1973) a posztmodernizmus kanonikus példájaként fogadták. Úgy tűnik, hogy a regény felforgatja a cselekmény és a jellemzés hagyományos definícióit, a narratíva mégis megőrzi a rend zsémbes érzését a reprezentált káosz alatt.

Mi értelme van a 49. tétel sírásának?

A The Crying of Lot 49 mindennél jobban a kulturális káoszról és a kommunikációról szól, egy fiatal nő szemével, aki egy hallucinogén világban találja magát, amely szétesik körülötte .

Mi az a Tristero a The Crying of Lot 49-ben?

A Tristero – vagy „Trystero”, ahogy a könyv nagy részében írják – a titokzatos összeesküvés a levélszállítók egy árnyékos szervezetéről, amely A 49. tétel sírása című film középpontjában áll . Oedipa Maas a regény nagy részét azzal tölti, hogy leleplezze vagy legalább megértse Tristerót.

Mi történik A 49. tétel sírása című filmben?

Volt barátja, az ingatlanmágnás, Pierce Inverarity halála után kinevezik a hagyaték társvégrehajtójává, és felfedezi, és elkezdi feltárni, mi lehet a világ összeesküvése, vagy sem .

Milyen streaming szolgáltatással rendelkezik az Inherent Vice?

Az 1970-es évek fordulóján Los Angelesben Larry "Doc" Sportello kábítószeres nyomozó egy volt barátnője eltűnése után nyomoz. Inherent Vice streaming: hol nézhet online? Jelenleg az "Inherent Vice" streaming adásban nézhető az IMDB TV Amazon Channel csatornán .

Hol láthatom az Inherent Vice-t?

Fedezze fel, mit közvetítenek:
 • Makk TV.
 • Amazon Prime Videó.
 • AMC+
 • Apple TV+
 • BritBox.
 • felfedezés+
 • Disney+
 • ESPN.

Az Inherent Vice az HBO-n?

Nézze meg az Inherent Vice - Stream Movies | HBO Max.

Mennyire nehéz a gravitáció szivárványa?

A "Gravity's Rainbow" hosszabb, sötétebb és nehezebb, mint az első két könyve ; valójában Nabokov négy évvel ezelőtti „Adája” óta ez a leghosszabb, legnehezebb és legambiciózusabb regény, amely itt megjelent; technikai és verbális forrásai Melville-t és Faulknert juttatják eszünkbe.

Mennyire nehéz elolvasni a Gravity's Rainbow-t?

Szóval, hogy egy kicsit alábecsüljük: lassan megy. Nem igazi titok, hogy a Gravity's Rainbow nehéz , köztudottan így van – az Ulysses mellett a valaha írt legelérhetetlenebb regények listáján. ... Olvastam és nagyon élveztem más "nehéz" regényeket is, leginkább az Infinite Jest-et.

Hány órát vesz igénybe a Gravity's Rainbow elolvasása?

Egy átlagos olvasó 21 órát és 40 percet tölt a könyv olvasásával 250 WPM (szó per perc) sebességgel.