Ki végezhet proloterápiát?

Pontszám: 4,4/5 ( 49 szavazat )

A proloterápiás injekciós eljárást a proloterápiában speciális képzettséggel rendelkező orvosnak kell elvégeznie. Azok az orvosok (orvosok vagy orvosok), akik általában gerincbetegségek proloterápiáját végzik, közé tartoznak a fiziáterek, aneszteziológusok, ortopéd sebészek és idegsebészek .

A proloterápiát fedezi a biztosítás?

Jelenleg a legtöbb egészségbiztosítási terv nem terjed ki a proloterápiás injekciókra . Ennek az indoklása túl bonyolult ehhez a cikkhez, de biztos lehet benne, hogy a proloterápia jogos fájdalomcsillapító kezelés, amelyet a fájdalom orvosai széles körben alkalmaznak.

A proloterápiát jóváhagyta az FDA?

A Prolotherapy FDA jóváhagyta? A proloterápiás injekciókban használt szerek, a dextróz és a lidokain az FDA által jóváhagyottak .

Mennyibe kerül a proloterápia Ausztráliában?

A proloterápia átfogó kezelésként kerül kiszámlázásra, kezelésenként 120 dollárért . A Magán-Egészségpénztárak által elismert kapcsolódó tételszám F014.

A PRP ugyanaz, mint a proloterápia?

A különbség az injektált anyagban van. Míg a PRP-terápia során a páciens saját vérét fecskendezik vissza a szervezetbe, addig a proloterápia egy irritáló oldat befecskendezéséből áll, amely jellemzően glükózból és más anyagokból áll.

Ki lenne a proloterápia jelöltje?

31 kapcsolódó kérdés található

Mit alkalmaznak a proloterápiában?

A dextróz- vagy sóoldat-proloterápia magában foglalja a sóoldat vagy dextróz-oldat injekcióit a test egy meghatározott részébe, például egy ízületbe. Elméletileg az oldat irritáló hatású, ami serkentheti az új szövetek növekedését.

Mennyire fájdalmas a proloterápia?

A proloterápiás injekciók enyhén fájdalmasak , hasonlóan az influenza elleni oltáshoz, és szükség esetén helyi krémmel elzsibbadhatók. Beszélje meg kezelőorvosával, hogy milyen gyógyszereket szedhet az esetleges későbbi fájdalmak kezelésére.

Milyen kockázatokkal jár a proloterápia?

Mik a proloterápia kockázatai vagy szövődményei?
  • Nincs hatása a kezelésnek.
  • Azonnali fájdalom az injekció beadásának helyén, 100 órán át (3-4 napig) vagy tovább tart.
  • Zúzódások az általános kezelési területen.
  • Vérzés az injekció beadásának helyén.
  • Ájulás vagy szédülés.
  • Terápiás tendinosis utáni fájdalom fellángolása.
  • Terápiás utáni izomgörcs.

Rosszabbíthat a proloterápia?

A legtöbb proloterápiás eljárásnál az eljárást követő órákban vagy napokban kismértékű merevségre, kellemetlen érzésre vagy fájdalomra számíthat a területen. Ez teljesen normális. Ha azonban a fájdalom vagy más tünetek továbbra is fennállnak, vagy idővel rosszabbodnak, azonnal forduljon orvosához .

Mennyibe kerül a proloterápia?

A legtöbb biztosító nem fedezi a proloterápiát. A költségek a kezelőorvostól és az egyes betegek számára kiválasztott kezelési rendtől függően változnak; minden injekcióért 150 dollárt és többet kell fizetnie .

Valóban hatékony a proloterápia?

A legtöbb beteg 3-4 injekció után valódi javulást fog érezni . A kezelések számát és a köztük lévő időtartamot a beteg fájdalmának és gyógyulásának üteme határozza meg. A vizsgálatok azt sugallják, hogy a sikerességi ráta („nagyobb, mint 50%-os javulás a fájdalom szintjében”) minden beteg esetében 80-90%.

Mit kell kerülni a proloterápia után?

Fontos, hogy az injekció beadása után legalább 6 hétig KERÜLJEN minden gyulladáscsökkentő gyógyszert és szteroidot (kortizont) . Ezek a gyógyszerek közé tartozik az Ibuprofen, Advil, Aleve, Mobic stb. Az ilyen típusú gyógyszerek blokkolják az injekció hatását, és gátolják a szervezet öngyógyítását.

Járhatok-e proloterápia után?

A testmozgás megengedett, amint a páciens késznek érzi magát. Általában a Proloterápia után néhány napon belül elkezdődhet a könnyű testmozgás .

Mennyi ideig tart a proloterápia gyógyulása?

Ha a Proloterápia segített Önnek, különbséget fog észlelni általános fájdalomszintjében és funkciójában. Sok betegnél kezdetben az általános fájdalomszint megnövekszik, de a gyógyulási folyamat során a tünetek várhatóan fokozatosan , átlagosan 4-6 hét alatt megszűnnek.

A proloterápia jó az ízületi gyulladásra?

Az ízületi gyulladásos fájdalom proloterápiájának használatával kapcsolatos kutatások A proloterápia jelentős fájdalomcsillapítást és gyógyulást hozhat a súlyosan degenerált ízületekben . Vegye figyelembe az ízületi rés növekedését a Proloterápia után.

Mik a proloterápia előnyei?

Előnyök. A proloterápia alkalmazását támogató egészségügyi szakemberek úgy vélik, hogy a megerősített ízületek a fájdalom csökkenését jelentik . Ezenkívül az ízület fokozott szilárdsága segít a stabilitásban, valamint javítja a hát és az ízületek általános mozgását és működését.

A proloterápia hosszú távú?

Következtetések: A proloterápia biztonságos, szignifikáns, progresszív javulást eredményezett a térdfájdalmakban, a funkciókban és a merevségben a legtöbb résztvevőnél átlagosan 2,5 éves követési idő alatt, és megfelelő terápia lehet az egyéb konzervatív kezelésre refrakter térd OA-ban szenvedő betegek számára.

Tudsz vezetni a proloterápia után?

A Proloterápia után vezethet . Azonban előfordulhat, hogy kissé merevnek érzi magát, de képes lesz folytatni a mindennapi tevékenységét.

Hogyan készülsz fel a proloterápiára?

Egyél, mielőtt belépsz! Ha Proloterápiát tervez, előtte ennie kell. Ha délelőtti időpontja van, kérjük, reggelizzen egy jót , mielőtt bejön, ideális esetben egy kis fehérjével. Ha délutáni időpontja van, reggelizni és ebédelni kellett volna, mielőtt bejön.

Ki találta fel a proloterápiát?

A George Hackett által az 1950-es években feltalált proloterápia azon az elméleten alapul, hogy a krónikus fájdalmat gyakran az ízületek stabilitásáért felelős szalagok lazasága okozza.

Jó a meleg a proloterápia után?

A Proloterápiát követő első három napban diffúz, intenzív meleget (pl. szauna, pezsgőfürdő) használhat a kezelt területen – meleg zuhany vagy fürdő is elfogadható – de csak rövid ideig, 10 percnél rövidebb ideig.

Szedhetek ibuprofént a proloterápia előtt?

ibuprofen) 48 órával a proloterápiás injekció beadása előtt . Miért? Az NSAID-ok (gyulladáscsökkentő gyógyszerek) csökkenthetik a proloterápiás injekció hatékonyságát. Az injekció beadása előtt tájékoztassa kezelőorvosát, ha bármilyen NSAID-ot szedett, hogy megbeszélje kezelési lehetőségeit.

Ihatok alkoholt proloterápia után?

Ne igyon alkoholos italokat az eljárást követő első 7 napban . Kerülje a dohányzást. A dohányzás késlelteti a gyógyulást és növelheti a szövődmények kockázatát. Igyon legalább 64 uncia vizet naponta, hogy elősegítse a megfelelő gyógyulást.

A proloterápia okozhat idegkárosodást?

A hát és a nyak proloterápiája a gerincvelő közelsége miatt nagyobb szövődmények kockázatát jelenti, mint más területeken. A maradandó idegkárosodás esélye csekély , de létezik. A proloterápia e régióra vonatkozó kockázatai még mindig kisebbek, mint a hát- vagy nyakműtétekkel kapcsolatos kockázatok.