A proloterápia segíthet a porckorongsérvben?

Pontszám: 5/5 ( 54 szavazat )

Ha porckorong-kidudorodással, porckorongsérvvel, porckorongsérvvel diagnosztizáltak, a proloterápia biztonságos, hatékony és költségkímélő . Ez egy alacsony kockázatú eljárás, amely a porckorongsérv tüneteit kezeli.

Mi a leggyorsabb módja a porckorongsérv meggyógyításának?

Önellátás: A legtöbb esetben a porckorongsérv okozta fájdalom néhány napon belül enyhül, és 4-6 héten belül teljesen megszűnik. A tevékenység korlátozása, a jég-/hőterápia és a vény nélkül kapható gyógyszerek átvétele elősegíti a gyógyulást.

Használható-e PRP porckorongsérv esetén?

Az autológ vérlemezkében gazdag plazma biztonságos és hatékony eljárás a porckorongsérv okozta nyak- és hátfájdalmak kezelésére . Az eredmények tartósak, a sikeres eredmények az eljárás után 8 évvel megfigyelhetők.

Mi a leggyakoribb kezelés porckorongsérv esetén?

Ágyéki porckorongsérv kezelése
 • Fizikoterápia, gyakorlat és gyengéd nyújtás az ideggyökérre nehezedő nyomás enyhítésére.
 • Jég- és hőterápia fájdalomcsillapításra.
 • Manipuláció (például kiropraktika)
 • Nem szteroid gyulladáscsökkentő szerek (NSAID-ok), például ibuprofen, naproxen vagy COX-2 gátlók a fájdalom csillapítására.

Évekig tarthat a porckorongsérv gyógyulása?

Mennyi ideig tart a porckorongsérv gyógyulása? A porckorongsérv gyógyulásához átlagosan 4-6 hét szükséges, de néhány napon belül javulhat attól függően, hogy milyen súlyos volt a sérv és hol fordult elő.

Porckorongsérv kezelése - Proloterápia

42 kapcsolódó kérdés található

Milyen tevékenységeket érdemes kerülni porckorongsérv esetén?

Kerülendő mindennapos tevékenységek porckorongsérv esetén
 • Túl sokat ülni. Az ülés jobban megterheli a porckorongokat, különösen, ha előre dől az ülésben. ...
 • Mosás. ...
 • Porszívózás. ...
 • Kisállat etetése. ...
 • Megerőltető testmozgás. ...
 • Hólapátolás vagy kertészkedés. ...
 • Tudj meg többet:

A csontkovács súlyosbíthatja a porckorongsérvet?

Általános tévhit, hogy a kiropraktika beállításai nem segítenek a porckorongsérv esetén, hanem rontják azokat . Ez azonban nem így van. A charlotte-i csontkovács, Dr. Grant Lisetor gondosan felméri a helyzetet és az Ön gerincének egészségét, és finoman beállítja a problémás területet.

Meg lehet javítani a porckorongsérvet műtét nélkül?

Amikor a porckorong közepe vagy magja kinyomódik, sőt áthalad a porckorong falán, ezt porckorongsérvnek nevezzük. A jó hír az, hogy a porckorongsérvek túlnyomó többsége műtét nélkül is kezelhető manuális terápia és testmozgás, illetve IDD Therapy porckorongkezelés segítségével .

Mennyi ideig tart a porckorongsérv gyógyulása műtét nélkül?

Mennyi ideig tart a porckorongsérv gyógyulása műtét nélkül? A porckorongsérv gyógyulási ideje gyakran hat és nyolc hét között mozog. Ezenkívül az ilyen állapotú betegek gyakran műtét nélkül is jól gyógyulnak.

Működik a PRP az isiász ellen?

Sok idegsebész a PRP-terápia felé fordul a perifériás idegrendszer különböző idegsérüléseinek, például az isiász, a kéztőalagút szindróma és hasonló sérülések kezelésére. A terápia hatékonynak bizonyul az idegszövetek regenerálódásának elősegítésében , a fájdalom csökkentésében és a megfelelő működés helyreállításában.

A PRP működik a gerincre?

Ha a PRP-t közvetlenül a hát alsó részébe fecskendezik , ezek a növekedési faktorok és fehérjék ott koncentrálódnak, ahol szükségük van rá, így megkezdhetik a sérült területek gyógyulását és helyreállítását a fájdalom enyhítésére és a gerinc normális működésének helyreállítására.

Megéri a PRP injekció?

Egyes kutatások szerint a PRP injekciók nem működnek jobban, mint a placebo kezelés . Még azokban a vizsgálatokban is, amelyek bizonyítják, hogy a PRP működik, nem minden beteg részesül előnyben. És bár sok tanulmány azt mutatja, hogy a PRP-terápia alacsony kockázatú, legalább egy tanulmány arról számolt be, hogy a betegek tünetei a PRP-kezelést követően súlyosbodtak.

Hogyan lehet visszatolni a porckorongsérvet a helyére?

A porckorongsérv leggyakoribb jele az, amikor a fájdalom a lábba vagy a karba sugárzik. A speciális nyújtó gyakorlatok segíthetnek enyhíteni a porckorongsérv okozta fájdalmat. A gyakorlat vákuumként működhet, hogy visszaszívja a porckorong közepét a helyére, segítve az idegre nehezedő nyomás feloldását.

A hő vagy a jég jobb porckorongsérv esetén?

A hő segít fellazítani a görcsöket okozó izomfeszülést, fokozza a véráramlást és javítja a kötőszövet rugalmasságát. A hideg csökkenti a helyi szövet hőmérsékletét, ami fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatást fejt ki, ezáltal csökkenti a fájdalmat.

Hogyan lehet otthon megjavítani a porckorongsérvet?

A nem sebészeti kezelés magában foglalhatja:
 1. Pihenés. Az 1-2 napos ágynyugalom általában segít enyhíteni a hát- és lábfájdalmakat. ...
 2. Nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek (NSAID-ok). Az olyan gyógyszerek, mint az ibuprofen vagy a naproxen, segíthetnek enyhíteni a fájdalmat.
 3. Fizikoterápia. ...
 4. Epidurális szteroid injekció.

Meddig lehet élni porckorongsérvvel?

Porckorongsérvvel élni Jó esélye van a gyógyulásra. A legtöbb ember, akinek porckorongsérve van, körülbelül 4 hét alatt jobban van. Néha tovább tart. Ha 4-6 hét után is fáj vagy zsibbad, vagy ha rosszabbul érzi magát, forduljon orvosához.

Milyen gyakorlatok javítják a porckorongsérvet?

A legtöbb hátfájáshoz hasonlóan a gyengéd testmozgás is része a porckorongsérv kezelésének... Lépések
 1. Feküdj a hasadra.
 2. Tegye a kezét a padlóra a vállához közel.
 3. Nyomja felfelé, emelje fel a hátát és a vállát; tartsa az alkarját a padlón.
 4. Tartsa ezt a pozíciót 30 másodpercig.
 5. Ismételje meg 5-10 alkalommal.

Mennyi az esélye a porckorongsérv gyógyulásának?

A jó hír az, hogy a legtöbb esetben – az esetek 90% -ában – a porckorongsérv okozta fájdalom hat hónapon belül magától elmúlik. Kezdetben orvosa valószínűleg azt fogja javasolni, hogy vegyen be egy vény nélkül kapható fájdalomcsillapítót, és korlátozza a fájdalmat vagy kényelmetlenséget okozó tevékenységeket.

Az izomlazítók segítenek a porckorongsérvben?

Izomrelaxánsok: A gerinc izomgörcsei gyakran kísérik a porckorongsérvet. Ilyen esetekben az izomrelaxáns enyhülést jelenthet .

Vissza lehet masszírozni a kidudorodó korongot a helyére?

Mélyszöveti masszázs : Több mint 100 féle masszázs létezik, de a mélyszöveti masszázs ideális megoldás porckorongsérv esetén, mert nagy nyomással enyhíti a mély izomfeszültséget és görcsöket, amelyek megakadályozzák az izommozgást az érintett terület.

A McKenzie-módszer működik porckorongsérv esetén?

A McKenzie-módszer használatával az esetek 50-70%-ában gyorsan csökken a fájdalom, és az ellátás integrálása a fent felsorolt ​​szakterületek mindegyikével a betegek többségénél a porckorongsérv gyógyulását eredményezheti.

Jók a csontkovácsok porckorongsérv esetén?

A jelenlegi bizonyítékok alátámasztják, hogy a kiropraktika hatékony kezelése és költséghatékony helyreállítása a porckorongsérülések esetén. Kiderült, hogy ez ugyanolyan jó vagy hatékonyabb, mint más módszerek, beleértve a gyógyszeres kezelést és a műtétet, és viszonylag sokkal kisebb a kockázata.

Visszapattanhat a porckorongsérv?

Elméletileg a porckorongot vissza lehet állítani a természetes állapotába, de nagyon nehéz egy porckorongsérvet egyszerűen a helyére „pattanni”, mint egy elmozdult fogaskereket. Valójában egy lemez visszahelyezése a helyére ronthatja a problémát, ha a „felpattanást” végző személy nem tudja, mit csinál.

Az orvosok ajánlanak valaha csontkovácsot?

Ha valaha is orvoshoz fordult hátfájás miatt, nem vagy egyedül. ... Egyes orvosok a kiropraktika kipróbálását is javasolják . A jó hír az, hogy függetlenül attól, hogy milyen kezelést javasolnak, a legtöbb olyan ember, akinek nemrégiben jelentkezett hátfájása, néhány héten belül – gyakran néhány napon belül – jobban van.