Hol van a Srisailam gát?

Pontszám: 4,7/5 ( 72 szavazat )

A Srisailam-gát a Krisna-folyó túloldalán épült Nagarkurnool körzetben, Telangana és Kurnool körzetben, Andhra Pradesh-ben, Srisailam templomváros közelében, és ez a 2. legnagyobb kapacitású működő vízerőmű az országban.

Melyik kerület a Srisailam?

Srisailam | Kurnool körzet , Andhra Pradesh kormánya | India.

Mi a neve a gátnak Srisailamban?

A Srisailam-gát, hivatalos nevén Neelam Sanjeeva Reddy Project , egy gát, amelyet a Krisna folyón építettek. A Jogulamba Gadwal kerület (Telangana) és az Andhra Pradesh állam Kurnool kerülete között helyezkedik el.

Hány kapu van nyitva ma a Srisailam gáton?

Miután a hét kaput péntek délutánig nyitva tartották, a tisztviselők estére négy kapura korlátozták, miután csökkent a felvízi beáramlás.

Miért híres Srisailam?

Srisailam egy népszámlálási város az indiai Andhra Prades állam Kurnool körzetében. Ez a Srisailam mandal mandal központja a Kurnool bevételi részlegben. ... A város a Mallikarjuna Jyotirlinga templomról híres, és a hinduizmus saivizmus és saktizmus szektáinak egyik szent zarándokhelye.

Srisailam-gát శ్రీశైలండ్యాం

39 kapcsolódó kérdés található

Melyik a legjobb idő Srisailam látogatására?

Srisailam látogatásának legjobb szezonja a téli szezon . A hőmérséklet kellemes marad, és alkalmas városnézésre. A legjobb hónapok a látogatásra: november, december, január, február és március.

Melyik a legrégebbi gát Indiában?

India gazdag történelemmel rendelkezik, és a sok csodája közül az egyik a Kallanai-gát . A Grand Anicut néven is ismert gát a világ legrégebbi gátja, amely még mindig használatban van. A gát jelenleg az indiai Tamil Nadu államban található, de története körülbelül 1750 évre nyúlik vissza az állam létrehozása előtt.

Melyik a legközelebbi vasútállomás Srisailam területén?

Srisailam legközelebbi pályaudvara
  • Cumbum Railway Station (CBM) A Cumbum állomás a legközelebbi vasútállomás Srisailamhoz, amely egy D-kategóriás vasútállomás Andhra Pradeshben. ...
  • Markapur Road Railway Station (MRK) ...
  • Kurnool városi pályaudvara (KRNT)

Ki építette a Srisailam templomot?

A Satavahana dinasztiából származó feliratos bizonyítékok szerint a templom a 2. századtól származik. A legtöbb modern kiegészítést a Vijayanagara Birodalom I. Harihara királya idején végezték. A veerasheromandapam és a paathalaganga lépcsőket a Reddi Királyság idején építették.

Melyik folyó van Srisailam közelében?

A Srisailam-gát a Krisna-folyó túloldalán épült Mahabubnagar kerület, Telangana és Kurnool körzet határán, Andhra Pradesh-ben, Srisailam templomváros közelében, és ez a 2. legnagyobb kapacitású működő vízerőmű az országban.

Srisailamban megengedett az alkoholfogyasztás?

a templom is jól karbantartott és problémamentes. de ne feledje, itt szigorúan tilos a cigi és az alkohol .

Mi a különleges Srisailamban?

Srisailam a Mallikarjuna Swamy templomról híres, amely a Nallamala-hegységben található. A pusztítás Istenének, Lord Shivának szentelték. A hindu vallás szerint 12 Jyotrilinga templom található, és ezek egyike a Mallikarjuna Swamy templom.

Van valami öltözködési kód Srisailamban?

Bármilyen speciális darshan/puja/esemény esetén általában nadrág és ing nem megengedett . Például ; Srisailam linga abhishekam: dhoti/lungit kell viselni, inget (csak egy nem varrott felső ruhadarabot), a hölgyeknek pedig szigorúan szárit kell viselni. ... De a közönséges darshanban viselhet inget.

Hogyan tervezhetek utazást Srisailamba?

Íme az Ön útvonala egy tökéletes hétvégéhez Srisailamban
  1. Irány a „Dél Kailash” – Mallikarjuna. ...
  2. Élvezze a hajókázást Pathala Gangán. ...
  3. Fedezze fel az Akkamahadevi-barlangokat. ...
  4. Kóstolja meg érzékeit a Phaladhara Panchadharában. ...
  5. Látogassa meg India legnagyobb tigrisrezervátumát. ...
  6. Csodálja meg a festői naplementét a Srisailam-gátról.

Mennyi időbe telik ma Srisailam darshan?

A bhakták július 1-től reggel 6-tól délután 15:30-ig és 18-20 óráig darshan-t fogyaszthatnak a Srisailam templomban.

Ki az Isten mallikarjuna?

A Mallikarjuna a hindu Shiva isten neve.

Ki építette a Mallikarjuna templomot?

A templomot Harihara Dhannayaka építtette i.sz. 1234 körül, a Hoysala Birodalom II. Vira Narasimha királyának uralkodása alatt. Ezt a templomot nemzeti jelentőségű műemlékként védi az Indiai Régészeti Felügyelet.

Hány lépcső van Srisailamban?

Ez az egyik hely, amelyet meg kell látogatnia Srisailamban. A Pathala Ganga elérésének két módja az, hogy vagy lesétál a meredek 500 lépcsőn , vagy egy kalandos kötélutat tesz le a folyóhoz, mindkettő nagyszerű élmény.

Melyik a világ legnagyobb gátja?

A világ legmagasabb gátja Jelenleg a világ legmagasabb gátja a tádzsikisztáni Vakhsh folyón található Nurek-gát . 984 láb (300 méter) magas. A Hoover-gát 726,4 láb (221,3 méter) magas.

Melyik a legnagyobb gát Indiában 2020-ban?

A Tehri-gát , amelyet Uttarakhand Tehri régiójában építettek, 2020-ban India legmagasabb gátja. A Tehri-gát a Bhagirathi-folyó túloldalán épült. 260 méter magasan, 575 méter hosszúságú, többcélú szikla- és földfeltöltéses gát.