Újjáépítik a sanfordi gátat?

Pontszám: 4,9/5 ( 58 szavazat )

A Sanford-gát rekonstrukciós munkái és a Sanford-tó visszaállítása valószínűleg 2025 -re befejeződik, a Secord és Smallwood gátak javítása pedig 2024 tavaszi szezonjára várható. 2020 szeptemberében az FLTF kiadott egy cselekvési tervet, amely részletezi a lehetséges költségeket. a gátrendszer javításáról.

Újjáépítik a michigani gátakat?

Mind a négy közép-michigani gáton, amelyek a tavalyi heves esőzések után átszakadtak , újjáépítésre készülnek , és mindegyik visszatart egy-egy tavat a Tittabawassee folyó mentén. De a folyamat évekig fog tartani.

A Wixom Lake újratölthető?

A munkacsoport április 12-én, hétfőn egy levélben frissítette a helyreállítási tervét, amely csökkentett összköltséget mutatott. A frissítés szerint a költségeket most 215 millió dollárra becsülik. A tervek szerint 2024-re helyreállítják a Secord és Smallwood tavakat, 2025-re a Sanford Lake-et és 2026-ra a Wixom Lake-et .

A Sanford Lake eltűnt?

A Sanford Lake egy mesterséges víztározó volt Midland megyében, Michigan államban, de a gát 2020 májusi meghibásodása óta már nincs jelen . A Tittabawassee folyó duzzasztásával jött létre a michigani Sanford város közelében. Árvízvédelemre és vízerőmű-termelésre épült.

Miért üres a Secord-tó?

A tavak drámaian kiürültek , mióta az Edenville-i és Sanford-i gát meghibásodott , ami május közepén katasztrofális regionális áradásokhoz vezetett.

Frissítés: Sanford Dam - Sanford faluja - Sanford Lake Flood - Légi

21 kapcsolódó kérdés található

Mennyi ideig tart a Sanford Lake feltöltése?

A tavak helyreállítása a következő öt-hat évben. Ez a jelentés következtetése: A tavak helyreállítása megvalósítható és a legjobb alternatíva. A költség 250 és 300 millió dollár között lesz. A tervek szerint 2024-re helyreállítják a Secord- és Smallwood-tavat , 2025 -re a Sanford-tavat és 2026-ra a Wixom-tavat.

Miért omlott meg a midlandi gát?

2020. május 19-én Michigan közepén az árvíz több mint 2500 házat és épületet rongált meg , amikor a Tittabawassee folyón egy elöregedő gát megszakadt, ami a közvetlenül a folyásirányban található második gát lépcsőzetes meghibásodását okozta.

Megbukott a Smallwood-gát?

Augusztusban a Boyce Hydro csődvédelmet nyújtott be. A két meghibásodott gát mellett a cégnek két kisebb gátja is van, amelyek Secord és Smallwood néven ismertek. Károkat szenvedtek a szakadó esőben és az azt követő árvízben, de nem vallottak kudarcot .

Mely tavakat érintette a michigani gátszakadás?

A Wixom és Sanford tavaknál , a két gát által létrehozott víztározónál, amelyeket a legsúlyosabban érintettek a május 19-i Edenville és Sanford gátszakadások és az ebből eredő áradások, a tóparti lakosoknak éves értékelési díjat kell fizetniük a tavak és gátak helyreállítása érdekében – évente közel 1500-2400 dollárért. 40 év.

Hol szakadtak át a gátak Michiganben?

2020. május 19-én 17:45 körül az Edenville-gát meghibásodott, és lehetővé tette, hogy a Wixom-tó tartalma lefelé zúduljon a Sanford-gát felé, amelyet gyorsan elöntött, és órákkal később meghibásodott. Több mint 10 000 embert evakuáltak aznap este, mivel az árvíz rekordszintre emelkedett.

A Secord Lake visszatér?

A Secord-gát építése az előrejelzések szerint 2022 januárja és 2024 közepe között zajlik majd, a tó pedig 2022 és 2024 között tér vissza.

Átszakadt valamelyik gát?

A gátak meghibásodása viszonylag ritka, de előfordulásukkor hatalmas károkat és emberéleteket okozhatnak. 1975-ben a Banqiao-víztározó gát és más gátak meghibásodása a kínai Henan tartományban több áldozatot okozott, mint a történelem bármely más gáthibája.

Mekkora a Secord Lake MI?

A Secord Lake egy 815 hektáros tó Michigan központjában. A tó a legmélyebb pontján körülbelül 40 láb mély, de számos halfaj számára kínál horgászati ​​lehetőséget. A horgászok fogására számíthatnak kékkopoltyú, üröm, harcsa, sügér, csuka, szivárványos pisztráng és sárgasügér.

Ki a Boyce Hydro LLC tulajdonosa?

A nevadai Boyce Hydro tulajdonosa, Lee Mueller augusztusban 11. fejezet szerinti csődvédelmet nyújtott be.

Hány gát szakadt át Midlandben?

A Midland és Gladwin megyékben négy gát ellentmondásos tulajdonosa – köztük kettő, amely májusban dőlt meg, és katasztrofális áradást okozott – beleegyezett, hogy átadja a gátak tulajdonjogát a tóparti tulajdonosok két megyéből álló csoportjának.

Kié az Edenville-i és a Sanford-i gát?

A gát magántulajdonban van és a Boyce Hydro Power üzemeltetője, egy edenville-i székhelyű cég, amely három másik vízerőművel is rendelkezett a Tittabawassee-n: a Secord, a Smallwood és a Sanford Dams.

Kié a michigani gátak, amelyek átszakadtak?

Többször is vitatkoztak a gátak tulajdonosával, Boyce Hydro -val amiatt, hogy a cég nem volt hajlandó fenntartani a gátakat. A Four Lakes Task Force nevű lakoscsoport azt a tervet dolgozta ki, hogy átvegye az irányítást a töltések felett, és a tóparti földtulajdonosokat megadóztatja, hogy gyűjtsenek össze 35 millió dollárt az elöregedő gátak helyreállítására.

Mikor szakadt át az Edenville-gát?

Pusztító és elsöprő csak két módja annak, hogy leírjuk, hányan érezték magukat az Edenville-i gát 2020. május 19 -i meghibásodása után. Az az év, amikor nem gondolták, hogy a világjárvány néhány ember számára elegendő.

Milyen halak vannak a Sanford-tóban?

A Sanford-tó halászata elsősorban barna bikafejűek, kékkopoltyúk, tökmagok, fekete sügér és nagyszájú sügérből áll.

Hol van a Sanford-gát Michigan államban?

A Sanford-gát a Tittabawassee folyón található, körülbelül 11 mérföldre a Midlandtől feljebb, Michigan államban . Ez a négy gát közül a leglejjebb található. A Sanford-gát vízerőmű-termelési célú vízszintszabályozásra épült, és 1987-ben kapta meg az eredeti engedélyt a FERC-től.

Mi a világ legnagyobb gátja?

A világ legmagasabb gátja Jelenleg a világ legmagasabb gátja a tádzsikisztáni Vakhsh folyón található Nurek-gát . 984 láb (300 méter) magas. A Hoover-gát 726,4 láb (221,3 méter) magas.