Hol működik az rdl?

Pontszám: 4,7/5 ( 54 szavazat )

A román holtemelés (RDL) egy hagyományos súlyzó emelés, amelyet a hátsó láncizmok, köztük az erector spinae, a gluteus maximus, a combhajlító izomzat és az adductorok erejének fejlesztésére használnak. Ha helyesen végezzük, az RDL hatékony gyakorlat, amely egy mozdulattal erősíti mind a magot, mind az alsó testet.

Milyen területen működik az RDL?

A román felemelés jobban megcélozza a combizmokat , mint a normál emelés. A farizmokat és az alkarhajlítókat is megdolgoztatja.

Hol kell éreznie az RDL-t?

Tipp a formára: Ha helyesen csinálja, éreznie kell a feszültség kialakulását a combhajlítóban és a háton (alul és középen, különösen a lapockák környékén).

Visszajön az RDL?

Elsődleges izomcsoportok: A gyakorlat során mély húzódást kell éreznie ezekben az izmokban. A farizmok három izom csoportja: a gluteus maximus, a medius és a minimus. ... Végül a súlyzó RDL megdolgoztatja a hát erector spinae izmait .

Mire jó az RDL?

A román deadlift (RDL) egy hagyományos súlyzós emelés, amelyet a hátsó láncizmok, köztük az erector spinae, a gluteus maximus, a combhajlító izmok és az adductorok erejének fejlesztésére használnak. Ha helyesen végezzük, az RDL egy hatékony gyakorlat, amely egy mozdulattal erősíti mind a magot, mind az alsó testet .

ROMÁN DEADLIFT (RDL) KÉSZÍTÉSE: Tökéletes technikával építsen marha combizomzatot

29 kapcsolódó kérdés található

Mennyit kell RDL?

Mennyire nehéz RDL-eket használni? Az RDL-t sokan kiegészítő gyakorlatnak tekintik. Emiatt soha nem szabad elnehezülnie. Olyan súlyt válassz, amelyen kényelmesen, jó formában tud 6-12 ismétlést végezni .

Mi a különbség a deadlift és az RDL között?

Az RDL automatikusan aktiválja a farizmokat és a combizmokat a mozgás elején és végén. A legismertebb különbség az RDL és a Deadlift között a kiindulási helyzet . ... Az RDL végzése közben a hasonló izmokat célozza meg holthúzásként, de nagyobb hangsúlyt fektet a farizmokra és a combizmokra.

A merev lábú húzás ugyanaz, mint a román emelés?

A merev lábú emelés a súlyzót is a földre viszi, míg a román megáll a lábszárnál. A hát is ívelt a román és egyenes a merev lábú emelővel. A súlyzót is közelebb tartják a testhez a román holthúzás végrehajtása során a merev lábra emeléshez képest.

Az RDL segíti a holtponti emelést?

A román holthúzás növelheti a combizmok, a hát alsó részének és a csípőnek az erejét, amely jellemző a hagyományos emelőre . Sok emelő nem képes sikeresen felemelni az 500 fontot + a holttestemelést a hát alsó részének és/vagy a combhajlító ereje miatt (szemben a szumó emeléssel), így ez a mozdulat nagyszerű kiegészítő emelés az erős húzások fejlesztéséhez.

Mit tehetek RDL helyett?

A 9 legjobb román holthúzási alternatíva:
 • Stiff Leg Deadlift.
 • Block Deadlift.
 • Jó reggelt!
 • Súlyzó csípő tolóerő.
 • Súlyzós román holthúzás.
 • Egylábú súlyzós román holtemelés.
 • Súlyozott 45 fokos háthosszabbító.
 • Álló kábel áthúzása.

Meddig megy le egy RDL?

A román holthúzás minimális mozgási tartománya az, hogy a rúdnak a térd alá kell mennie (kivéve a 80 év feletti emelőket).

Miért érzek RDL-t a hátam alsó részén?

MIÉRT TÖRTÉNIK EL A DERÉKFÁJDALOM? Van néhány tényező, ami szerepet játszhat abban, hogy RDL-ek végzése közben mindig úgy érzi a derékát. Általában a hát alsó része lép működésbe, ha nem tudja megfelelően megerősíteni a hasát, és a medencéje egy kicsit túlságosan elfordul .

Az RDL jó a fenékre?

„Az RDL egyszerre erő- és mobilitási mozgás, mivel erősíti a farizmokat és a combizmokat” – mondja Hulslander. ... Ennek eredményeként ez a mozgás kiválóan alkalmas a csípő, a combhajlító és a hát alsó részének mozgékonyságának fokozására is.

Mekkora súlyt kell felhúzni a románoknál?

A legtöbb embernek képesnek kell lennie arra, hogy 8-10 ismétlés erejéig 30-40%-át húzza románul az 1 ismétléses max . Míg a legtöbb embernek képesnek kell lennie az 1 ismétlési maximum 60-70%-ának emelésére 8-10 ismétlés erejéig.

Melyik a jobb RDL vagy SLDL?

Az RDL jobb és biztonságosabb az alsó test hátsó láncának, például a combizmok és a farizmok fejlesztéséhez, mivel a gyakorlat során a térd segít. A nagyobb térdszög segít javítani az időzítést a koncentrikus és az excentrikus mozgás közötti átmenet során.

Megéri a holtverseny?

A deadlift nagyszerűen erősíti a háterőt (felső és alsó), ami remélhetőleg csökkentheti a hátsérülések előfordulását az élet későbbi szakaszában. A deadlift egy szerkezeti gyakorlat, ami azt jelenti, hogy hatékonyan terheli a gerincet és a csípőt, így elősegíti a csontsűrűség kialakulását és a csontritkulás megelőzését.

Biztonságosabb az RDL, mint a holtverseny?

Az átlagos tornatermet járó vagy nem erős sportoló számára az RDL valószínűleg jobb és biztonságosabb alternatívát jelent a hátsó láncizmok edzéséhez a holttestemelésekhez képest, főként a két emelés végrehajtása során előforduló különböző típusú izomösszehúzódások miatt.

Melyik a legjobb deadlift típus?

Az 5 legjobb holthúzós variáció
 1. Rack húzás. A fogasléc húzása lényegében csak egy hagyományos húzás, a rúd kissé felemelve a padlóról. ...
 2. Szumó emelés. ...
 3. Csapdarúd emelés. ...
 4. román holthúzás. ...
 5. Kettlebell szumó emelés.

Nehezen kell belemennie a román holthúzásba?

A román holthúzás is egy olyan mozdulat, amit bárhol megtehetsz, mert nem kell túl nagy súlyokat használni ahhoz, hogy hatékony legyen . Míg az edzőtermi súlyzó használata a legegyszerűbb módja a román holtemelésnek, a szabad súlyokat lecserélheti bármilyen nehézre, ha otthon edz.

Csinálhatok RDL-t deadlift helyett?

A legjobb teljesítmény maximalizálása érdekében, különösen a sportolók előrehaladtával, a román holthúzás felhasználható a pozíciós erő és izomtömeg növelésére sok hasonló csoportban, amelyek a hagyományos holthúzáshoz szükségesek anélkül, hogy jelentős hatást gyakorolnának az alsó hátra és a központi idegrendszerre (különösen a magasabb ismétlésszámoknál). alapú WOD-ok...