Mikor kell használni az elszegényedett?

Pontszám: 4,5/5 ( 73 szavazat )

Elszegényedett egy mondatban?
 1. Az elszegényedett lány tudta, hogy nincs elég pénze a főiskolára.
 2. Amikor a szüleim elvesztették munkájukat és elszegényedtek, a bank elzárta az otthonunkat.
 3. Az elszegényedett nemzetnek nincsenek egészségügyi forrásai polgárai számára.

Mit jelent egy mondatban az, hogy elszegényedett?

1 : szegénységbe süllyesztett : szegény elszegényedett család / közösség. 2: kimerült a gazdagságban vagy termékenységben elszegényedett talaj. 3 fauna vagy növényvilág: kevés faj vagy egyed képviseli.

Rossz szó az elszegényedés?

Az elszegényedett azt írja le, hogy nagyon-nagyon szegény , vagy azért, mert nincs pénze, vagy rossz egészségi állapotban van. ... Az elszegényedett az ófrancia povre szóból származik, ami azt jelenti, hogy „szegény”, és szinte látni a szegénység szót belül elszegényedve.

Mit jelent a szótárban az elszegényedett?

melléknév. szegénységbe süllyedt . (egy országé, területé, stb.), ahol kevés fa, virág, madár, vadállat stb. van megfosztva erőtől, vitalitástól, kreativitástól stb.: elszegényedett humorkísérlet.

Lehet-e melléknév az elszegényedett?

Szegény; szegénységbe süllyedt . Megfosztott; kimerült; korlátozott.

A 3 ÁLDOZÁS, amelyet meg kell hoznia, hogy elkerülje a szegénységet

41 kapcsolódó kérdés található

Hogyan használod az elszegényedett?

Elszegényedett egy mondatban?
 1. Az elszegényedett lány tudta, hogy nincs elég pénze a főiskolára.
 2. Amikor a szüleim elvesztették munkájukat és elszegényedtek, a bank elzárta az otthonunkat.
 3. Az elszegényedett nemzetnek nincsenek egészségügyi forrásai polgárai számára.

Hogy mondod szépen szegényt?

szegény szinonimák
 1. nyomorgó.
 2. elszegényedett.
 3. alacsony.
 4. csekély.
 5. rászorulók.
 6. nincstelen.
 7. szegénység sújtotta.
 8. hátrányos helyzetű.

Melyik szó jelentése majdnem ugyanaz, mint az elszegényedett szó?

elszegényedett. Szinonimák: hiányos , kimerült, kimerült, nem megfelelő, elégtelen, átlagos, fösvény, szűk, csúnya, szegény, szűkös, szűkös, szűkös, szűkös, rövid, kicsi, takarékos, fukar, feszült.

Mit jelent az elszegényedett sznobizmus?

Ha a barátod nem akar olyan emberekkel kommunikálni, akiknek kevesebb pénzük van, mint neki, az a sznobizmusának bizonyítéka. ... A sznobizmus gyökere a sznob, amely az 1800-as években a brit szlengben „az alsóbb osztályokhoz tartozó személyt” jelentett, de idővel átalakult jelentése „ az, aki megveti az alsóbbrendűeknek tartottakat ”.

Mit mondjak munkanélküli helyett?

a munkanélküliek szinonimája
 • tétlen.
 • inaktív.
 • munkanélküli.
 • le.
 • ingyenes.
 • naplopás.
 • lekapcsolva.
 • kirúgott.

Mondhatnánk szegényebbet?

A szótár szegényebbet ír elő helyes alakként , egyesek mindkét formát megengedik. A Google Ngram Viewer szerint a szegényebb 100-as faktorral gyakoribb a könyvekben.

Mi az elszegényedett terület?

Az elszegényedett terület azt a kedvezményezett területet jelenti, ahol a háztartások medián jövedelme a szegénységi szint 120 százalékánál kevesebb , a legfrissebb évre vonatkozóan, amelyben az adatok az ajánlott állami költséghányad meghatározásához szükséges elemzés időpontjában rendelkezésre állnak. 1. minta.

Mi a nélkülözés?

1 : az az állapot, amikor visszatartanak attól, hogy birtokoljon, élvezzen vagy használjon valamit : a megfosztottság állapota: különösen a nélkülözés: hivatalból, méltóságból vagy kedvezményből való eltávolítás.

Mit nevezünk szegénységnek?

A szegénység az az állapot, amikor nincs elegendő anyagi vagyon vagy jövedelem az ember alapvető szükségleteinek kielégítésére . A szegénység tartalmazhat társadalmi, gazdasági és politikai elemeket. Az abszolút szegénység mértéke összehasonlítja a jövedelmet az olyan alapvető személyes szükségletek kielégítéséhez szükséges összeggel, mint az élelmiszer, a ruházat és a menedék.

Hogyan használod az elszegényedett szót egy mondatban?

A diktátor önmagát gazdagította, de népét elszegényítette. A rossz gazdálkodási gyakorlat elszegényítette a talajt . Ezeket a példamondatokat a rendszer automatikusan kiválasztja különféle online hírforrásokból, hogy tükrözze az „elszegényít” szó jelenlegi használatát.

Mi a patikus antonimája?

A patikus szó egy archaikus szó, amelyet annak leírására használnak, aki gyógyszereket és vegyületeket készített és adott el gyógyszerként, ami egyenértékű a mai gyógyszerészekkel. Ennek a szónak nincs kategorikus antonimája . A beteg szót azonban lazán használhatjuk ellentmondásként.

Melyik az elszegényedett szó legközelebbi antonimája?

Princetoni WordNet
 • nincstelen, elszegényedett, rászoruló, szükségszerű, rászoruló, szegénység sújtotta melléknév. elég szegény ahhoz, hogy mások segítségére szoruljon. Antonímák: gazdag, megőrzött. Szinonimák:...
 • törött, kitörölt(p), elszegényedett melléknév. anyagilag megsemmisült. "a család összetört vagyona" Antonímák: megőrzött, gazdag.

Mit nevezel szegénynek?

szegény . főnévi személy, aki szegény. alamizsnás. csődbe jutott. koldus.

Milyen szót használhat a boldog helyett?

 • boldog,
 • elragadtatva,
 • boldog,
 • vidám,
 • vidám,
 • ujjongó,
 • öröm,
 • csiklandozott.

Hogy hívják, ha nincs pénzed?

nincstelen . melléknév. aki nincstelen, annak nincs pénze.

Hogyan használod az elszegényedett és feltáratlan szót egy mondatban?

Magyarázat: Következő mondat az Elszegényedett és feltárt szavakkal: India háború miatt elszegényedett polgárai megpróbáltak feltárni egy kincset, amely megkíméli őket szenvedéseiktől. A kutatóknak sikerült feltárniuk néhány kövületet a folyómeder lábából.

Mit jelent az elszegényedés?

Az elszegényítés jelentése angolul , hogy valaki nagyon szegény legyen : Az új törvény valószínűleg tovább szegényíti az egyedülálló szülőket. Pusztító bírságot kellett fizetnie, ami elszegényítette a családját. hogy valami gyengébb vagy rosszabb minőségű legyen: A túlzott gazdálkodás elszegényítette a talajt.

Hogyan használd az indigent kifejezést egy mondatban?

Szükségtelen mondat példa
 1. A munkaképes rászoruló személyek számára számos munkaházat hoztak létre. ...
 2. Arra kényszerítette a gazdagokat, hogy osszák meg gazdagságukat a rászorulókkal és tehetetlenekkel, és tegyék őket egyenrangúvá az élet minden kényelmét és körülményeit illetően.