Költözzek Montereybe?

Pontszám: 4,1/5 ( 7 szavazat )

Montereybe költözés jó választás lehet egy olyan család számára, akik olyan nagyvárosokban élnek, mint San Francisco, San José, Los Angeles vagy Oakland. Sokkal megfizethetőbb lesz a lakhatás, kevesebb lesz a forgalom, kevesebb lesz a levegőszennyezés és a zajszennyezés.

Monterey California jó hely lakni?

Monterey Monterey megyében található, és az egyik legjobb hely Kaliforniában. A Monterey-i élet városi elővárosi hangulatot kínál a lakosoknak, és a legtöbb lakos bérbe adja otthonát. Montereyben rengeteg étterem, kávézó és park található. ... A Monterey-i állami iskolák átlagon felüliek.

Drága Montereyben élni?

A megélhetési költségek Montereyben körülbelül 46%-kal magasabbak az országos átlagnál és 12%-kal magasabbak, mint az állam többi részén. A Legjobb helyek a városokat átlagosan 100-ra rangsorolja, ami azt jelenti, hogy 100 felett minden drágább, mint az Egyesült Államok átlaga. Monterey teljes megélhetési költsége 176.

Monterey jó hely a családalapításra?

Nem rendelkezik azzal a kultúrával, amit az öböl környéke kínál, de számunkra úgy tűnik, hogy ez egy nagyszerű hely a gyerekek nevelésére. Nagyon jó iskolái vannak (attól függően, hogy Monterey melyik részén fog lakni), nagyszerű parkok és strandok, valamint szép idő van. Ez egy nagyszerű hely, ha szeret a szabadban csinálni.

Monterey biztonságos város?

Az ezer lakosra jutó 38-as bûnözési rátával Montereyben az egyik legmagasabb bûnözési ráta Amerikában, minden méretû közösséghez képest – a legkisebb városoktól a legnagyobb városokig. Itt egy a 26-hoz az esélye, hogy erőszakos vagy vagyon elleni bűncselekmény áldozatává váljon .

Big Sur Kirk Creek tábori túra

37 kapcsolódó kérdés található

Monterey kisváros?

A gyárak ma művészeti galériák, antikváriumok, éttermek, borozók és üzletek, miközben szerény, kisvárosi hangulat uralkodik itt, amelyet Monterey dicsérhet kaotikusabb riválisai felett.

Monterey gazdag város?

Ott van a tulajdonképpeni Monterey városa, egy meglepően kicsi (30 000 lélekszámú) város, amely inkább középosztálybeli, mint gazdag , határozott munkásosztályi örökséggel, amelyet azok a halászok és konzervgyári munkások hagytak hátra, akikkel John Steinbeck révén találkozhatott.

Miért olyan hideg Montereyben?

Nagyjából a Monterey-öböltől egészen a Mendocino-fokig a tengeri réteg különösen hideg és ködös a part menti hullámzás miatt . A part menti feláramlás az a folyamat, amelynek során az erős és tartós északnyugati szél mély és hideg vizet hoz a felszínre a tengerparton. Hogyan csinálják?

Milyen hideg van Monterey CA-ban?

Montereyben a nyár rövid, kényelmes, száraz és többnyire tiszta, a tél pedig hideg, nedves és részben felhős. Az év során a hőmérséklet általában 44 °F és 68 °F között változik, és ritkán 37 °F alatt vagy 77 °F felett.

Vannak kígyók Monterey CA-ban?

Monterey megye a nyugati csörgőkígyó otthona . A csörgőkígyók szinte minden élőhelytípuson megtalálhatók. Monterey megyében a csörgőkígyók általában magas fűvel, bozóttal, sziklákkal vagy rönkökkel rendelkező területeken találhatók, ahol a kígyók zsákmányt találhatnak, valamint védelmet nyújthatnak a ragadozók ellen.

Tilos magassarkút hordani Carmel CA-ban?

Bár gyakran tévesen városi mítosznak gondolják, a Carmel önkormányzati törvénykönyve megtiltja a 2 hüvelyknél magasabb sarkú vagy egy négyzethüvelyknél kisebb talpú cipők viselését, kivéve, ha viselője engedélyt kapott rá . ... Az engedélyek ingyenesen kaphatók a városházán.

Monterey megye drága?

Csakúgy, mint Kalifornia többi része, Monterey is meglehetősen drága . Valójában valószínűleg drágább a vártnál, mivel Montereyben az árak vetekednek Los Angeles-i árakkal. ... Monterey akár 13%-kal drágább az állami átlagnál! Egyes területeken Monterey többé-kevésbé egyenlő az állam többi részével.

Költözzek Carmel by the Sea-ba?

Az egyik legjobb ok, amiért egy személy megfontolhatja a Carmelbe költözést, az a természetes szépség, amelyet megtapasztalhat. A hatalmas tömegek nélküli, nyílt, tiszta strandok , a tengerparti sziklák, a tengeri levegő, a tengeri élővilág, például a vidrák és a fókák, a part menti madarak és a zöld dombok mind-mind valami nagyon élvezeteset alkothatnak.

Melyik a jobb Carmel vagy Monterey?

Carmel egy hangulatosabb falu strand hozzáféréssel . Monterey családbarátabb, tengerparti/mólós város. Ha egy pihentető utazás lenne, akkor határozottan a Carmelt választanám – jobb étel, jobb böngészés, festőibb. Nem kell Carmelbe autózni.

Tudsz úszni a Monterey-öbölben?

Úszóhelyek a part közelében. A Monterey-öbölnek 31,5 mérföldnyi összefüggő homokos strandja van, amelyet csak rövid időre tör meg a Moss Landing kikötő bejárata, közel az öböl közepéhez . ... Barátságosabb vizekért és más úszók társaságáért irány észak vagy dél az öböl mindkét végén található védett vízhez.

Monterey mindig hideg?

Ezt úgy teszi, hogy lehűti az öböl felszíni hőmérsékletét (amely 49 és 55 fok között mozog), és mélységét még alacsonyabb hőmérsékletre hűti. Könnyű elképzelni, milyen hatást gyakorol ez a hideg vízmennyiség a néhány mérfölddel távolabbi mezőgazdasági és szőlőtermő területre.

Monterey Bay Area-nek számít?

A Bay Area egy feltörekvő észak-kaliforniai megarégió része, amely több szomszédos nagyvárosi régiót egyesít. ... A kilenc megyét magában foglaló Bay Area, a hat megyét magában foglaló Sacramento régió, a három megyét magában foglaló Monterey Bay Area és három északi San Joaquin Valley megye alkotja.

Mitől különleges a Monterey Bay?

Nem csoda, hogy a Monterey-öböl biológiai gazdagsága és egyedi élőhelyei hemzsegnek a vadon élő állatoktól, és a világ egyik legtermékenyebb tengeri ökoszisztémája. Ez egy víz alatti kincs, amely tele van a világ legnagyobb emlősének, a kék bálnának a legkisebb meztelen ágaival.

Miről híres Monterey megye?

A megye emellett Kalifornia megye leghosszabb partvonalát kínálja, és évente több mint 3 millió látogatót vonz olyan helyekre, mint a Fisherman's Wharf, a Cannery és a Monterey Bay Aquarium. Emellett a borászat évente több mint 238 millió dollárt termel, és vonzza a látogatókat a borútra.

Miért híres Monterey?

A széles Monterey-öböllel szemben található, és világszerte híres tengeri vadvilágáról és rendkívül friss tenger gyümölcseiről . A garnélarákból, osztrigából és kagylólevesből álló vacsorák lezárhatják a Csendes-óceáni vitorlázás napjait gyilkos bálnák és delfinhüvelyek után kutatva.

Montereyben van hó?

Évente átlagosan 70 nap van mérhető csapadékkal. Montereyben a nyár gyakran hűvös és ködös. ... Télen időnként hó esik a Santa Lucia-hegység és a Gabilan-hegység magasabban fekvő részein, amelyek Monterey-re néznek, de magában Montereyben rendkívül ritka a hó .

Mit jelent Monterey magyarul?

Etimológia. A spanyol Monterreyből, a galíciai Monterreiből, a monte („ hegy ”) + rei („király”) szóból kölcsönözve.