Mikor használják az antilogot?

Pontszám: 4,3/5 ( 42 szavazat )

Általában akkor használják , ha a számok túl nagyok vagy túl kicsik ahhoz, hogy könnyen kezelhetőek legyenek , ahogy ez gyakran előfordul a csillagászatban vagy az integrált áramkörökben. A tömörítés után egy szám visszaváltható az eredeti formájára az „antilog” néven ismert inverz operátor segítségével.

Hogyan használod az antilogot?

Az Antilog az Anti-Logaritmus rövidebb változata. Amikor megtalálja egy szám logaritmusát , akkor követ egy folyamatot, az inverz folyamatot használja a szám antilogjának meghatározására. Tegyük fel, hogy a a b szám logja x bázissal. Ekkor azt mondhatjuk, hogy b az a antilogja.

Mi az antilog funkció?

Felhasználások. Az antilog a logalap 10 inverze . Az antilog segítségével kiszámíthatja azoknak az adatoknak az eredeti értékét, amelyeket korábban 10-es naplóalappal transzformáltak. Például, ha egy eredeti adatérték 18 349, akkor a 18 349-ből álló 10 log-alap ≈ 4,2636124.

Miért használjuk a log és az antilog?

A hosszú, fárasztó és zavaró számítások egyszerűsítése érdekében logaritmusokkal változtatjuk meg a szám alakját . A megváltozott számot az antilog segítségével lehet eredeti formába vinni. A logaritmusok és az anit-logaritmusok egymás inverzei.

Mivel egyenlő az antilog?

Az antilog vagy antilogaritmus a logaritmus inverz függvénye. Egy y szám antilogaritmusa egyenlő az y hatványára emelt b bázissal (a kitevő) . Vagyis x az y b bázisának antilogja, vagy szimbólumokkal kifejezve, x = antilog b (y), ami ekvivalens x = b y -val.

Egyszerű módja az antilogaritmusok megtalálásának

30 kapcsolódó kérdés található

Mi a 3 antilogja?

A 3 antilog értéke az eredeti logaritmus alapjától függően változik. A probléma megoldásának képlete y = b 3 , ahol b a logaritmikus bázis, y pedig az eredmény. Például, ha az alap 10 (ahogyan a szokásos számrendszerünk alapja), az eredmény 1000. Ha az alap 2, akkor a 3 antilogja 8.

Hogyan számolhatom ki az antilogot?

A tudományos számológépek log, antilog, természetes log (ln) és anti-natural log. Az antilog számítások elvégzéséhez meg kell nyomnia a SHIFT vagy a 2ND billentyűt . Ha egy naplófeladat alapja nem 10 vagy e, akkor az alapképlet változását be kell írni a számológépbe.

Hogyan konvertálható az antilog log-ra?

Antilog formula Egy természetes logaritmus antilogaritmusának kiszámításához vegye e-t ehhez a hatványhoz. 1000 természetes logaritmusa 6,980. Tehát a 6,908 antilogaritmusa e 6,908 , ami 1000.

Miért találunk antilogot?

Általában akkor használják, ha a számok túl nagyok vagy túl kicsik ahhoz, hogy könnyen kezelhetőek legyenek , ahogy ez gyakran előfordul a csillagászatban vagy az integrált áramkörökben. A tömörítés után egy szám visszaváltható az eredeti formájára az „antilog” néven ismert inverz operátor segítségével.

Hogyan csinálsz antilog-ot Iphone-on?

Nyomja meg a Shift billentyűt, és kattintson a 10^x gombra . Nyomja meg a Shift billentyűt, és kattintson a 10^x gombra. sok köszönet.

Hogyan találja meg egy példa antilogját?

Ha log M = x , akkor M-et x antilogaritmusának nevezzük, és a következőképpen írjuk fel: M = antilog x. Például, ha log 39,2 = 1,5933, akkor antilog 1,5933 = 39,2. Ha megadjuk egy szám logaritmikus értékét, akkor a szám az antilog-táblázatból határozható meg.

Hogyan számolja ki az Antilogot Excelben?

Az Antilog kiszámítása Excelben
  1. Válassza ki az első cellát, ahol meg szeretné jeleníteni az eredményt. ...
  2. Írja be a képletet: =10^B2.
  3. Nyomja meg a Vissza gombot.
  4. Ez megjeleníti a B2 érték antilogját a C2 cellában.
  5. Másolja ezt a képletet a C oszlop többi cellájába a kitöltő fogantyújának lehúzásával.

Hogyan számítja ki az Antilog pH-t?

Ha egy oldat pH-értéke ismert, a hidrogénion koncentrációja kiszámítható. A logaritmus (vagy antilog) inverze a 10- szeres billentyű a számológépen . Tegyük fel például, hogy van egy 9,14-es pH-jú oldatunk. A [H + ] megkereséséhez használja a 10 x billentyűt.

Mi a rönk inverze?

A matematikában néhány függvénynek ismert inverz függvénye van. A napló funkció ezen funkciók egyike. Tudjuk, hogy egy logfüggvény inverze exponenciális . Tehát tudjuk, hogy az f(x) = log subb(x) inverze f^-1(y) = b^y.

Hogyan találja meg a 2 antilogját?

1 Válasz
  1. Ha log(a)=b. akkor antilog(b)=a.
  2. Tehát azt az értéket keressük, amelyre. log(a)=2.
  3. A log definíciója szerint. log(a)=2. eszközök. 102=a.