Mi az antilog értéke?

Pontszám: 4,4/5 ( 49 szavazat )

Bármely szám antilogja csak az adott számra emelt bázis. Tehát antilog 10 (3,5) = 10 ( 3,5 ) = 3162,3 . Ez minden alapra vonatkozik; például antilog 7 3 = 7 3 = 343. Egy szám antilog értékét a logaritmikus kifejezéséből is megkaphatja.

Hogyan számolod az antilogot?

Eljárás egy szám antilogjának megkeresésére 1. lépés: Válasszuk szét a jellegzetes részt és a mantissza részt. Az adott példából a jellemző rész 2, a mantissza rész pedig 6452. 2. lépés: A mantissza rész megfelelő értékének megtalálásához használja az antilog táblázatot .

Mi az az antilog on számológép?

Az antilog a logaritmus fordítottja, amelyet úgy kapunk meg, hogy a logaritmust az alapjára emeljük . Például y = log 10 (5) antilogja 10 y = 5. A természetes logaritmus hasznos egy bizonyos növekedési szint eléréséhez szükséges idő kiszámításához, ha y = ln(x) esetén y = idő és x = növekvő érték.

Mi az antilog gomb?

A logaritmus (log) egy matematikai folyamat, amelyben a logaritmus alapját (általában 10-re) emeljük egy meghatározott számra, ami valamilyen értéket eredményez. Az antilogaritmus (antilog) a log függvény inverze . A természetes log függvény az e bázis, amely 2,72-re kerekedik. A természetellenes naplózási funkció pl.

Hogyan találja meg a log és az antilog értéket?

Logaritmikus törvények és tulajdonságok log b xy = p + q = log b x + log b y . A két szám osztása a két szám logaritmuskülönbségének antilogja. Az alapnak azonosnak kell lennie mindkét számnál. a p = x = b q és a r = b.

Egyszerű módja az antilogaritmusok megtalálásának

19 kapcsolódó kérdés található

Mi az antilogaritmus példával?

Az a szám, amelynek logaritmusa egy adott szám. Például az 1000 (10 3 ) logaritmusa 3, tehát a 3 antilogaritmusa 1000. Az algebrai jelölésben, ha log x = y , akkor antilog y = x. 2. (matematika) Az a szám, amelynek egy adott szám a logaritmusa (adott bázisra).

Hol található az antilog és a log in egyszerű számológép?

Keressen log és antilog egy egyszerű számológép segítségével...
 1. ÍRJON 2.7183.
 2. Érintse meg a ' √' (azaz négyzetgyök) gombot 12-szer.
 3. LEvon ' 1' (= 0,00024417206)
 4. NYOMJA MEG ' M+' GOMBOT.
 5. ÍRJA MEG A SZÁMOT. AMELYEKBŐL SZERETNÉL KERESNI.
 6. ÍRJ 0,00024417206.
 7. Érintse meg az „M+” GOMBOT.
 8. ÍRJA MEG A SZÁMOT. SZERETNÉ MEGTALÁLNI A NAPLÓT, azaz 5.

Hogyan csinálsz antilog-ot Iphone-on?

Kérdés: K: hogyan lehet megtalálni az antilogot az Apple számológéppel Nyomja meg a Shift billentyűt, és kattintson a 10^x gombra . Nyomja meg a Shift billentyűt, és kattintson a 10^x gombra.

Mi az 1 x 49 log 7 értéke?

A 49-ből 7-es logaritmusalap értéke 2 .

Hogyan számítod ki az antilog 2-t?

1 Válasz
 1. Ha log(a)=b. akkor antilog(b)=a.
 2. Tehát azt az értéket keressük, amelyre. log(a)=2.
 3. A log definíciója szerint. log(a)=2. eszközök. 102=a.

Mi az antilog az Excelben?

Egy szám antilogja az Excelben egy szám logjának inverze (a 10-es alapig) . Más szavakkal, ez a LOG10 függvény inverze (vagy 10-től eltérő bázis használata esetén a Log függvény). Tehát egy szám antilogjának megtalálásához csak annyit kell tennie, hogy felemeli azt 10 hatványára.

Az antilog ugyanaz, mint az exponenciális?

Az antilogok csak egy másik kifejezés a kitevőkre, a kitevők pedig a logaritmusok inverzei. ... Tehát most már tudja, hogy az antilogok ugyanazok, mint a kitevők , és hogy a kitevők csak a logaritmikus függvények inverzei.

Hogyan számíthatom ki a pH-t?

A pH kiszámítását a következő egyenlet határozza meg: pH = −log [H + ] , ahol [H + ] a hidrogénion moláris koncentrációja. Figyeljük meg, hogy a pH kiszámításához a hidrogénion-koncentráció közös (10-es) logaritmusát kell figyelembe vennünk.

Az antilog ugyanaz, mint a negatív log?

Így az antilog a log inverz függvénye . Hasonlóképpen az antilog funkció az egyszerűsített naplóérték hatványozására szolgál. Egy y szám antilogjának kiszámításához fel kell emelni a b logaritmusalapot (általában 10, néha az e állandó) arra a hatványra, amely az y számot generálja.