Mi a fátyolozás az iszlámban?

Pontszám: 4,6/5 ( 69 szavazat )

A hidzsáb , a fátyolozás értelmében, úgy is elérhető, hogy függönyt akasztunk, vagy képernyőt helyezünk a nők és férfiak közé, hogy ruházatváltás nélkül beszélhessenek egymással. Ez gyakoribb volt az iszlám korai napjaiban, Mohamed próféta feleségeinél.

Mit mond a Korán a fátyolozásról?

A fátyolozás nincs kifejezetten feltüntetve a Koránban "Amint arra a közelmúltban sok tudós rámutatott, a "fátyolozás" szót soha nem perelték be a Koránban" - mondta Amer. "Vannak olyan versek, amelyek a női ruházatról beszélnek. Azonban ezekben a versekben egyikben sincs kifejezetten utalva arra, hogy a nőknek fátylat kell viselniük.

Mit jelent a fátyolozás az iszlám történelemben?

A fátyol a nők és férfiak közötti különbségtétel eszköze, és a férfi szexuális vágy szabályozásának eszköze .... A muszlim férfiakat is arra biztatják, hogy legyenek szerények, és takarják be magukat a derék és a térd közé...

Mi a fátyolozás gyakorlata?

A fátyolozás gyakorlata különösen a nőkkel és a szent tárgyakkal kapcsolatos , bár egyes kultúrákban inkább férfiaktól, mint nőktől várják el a fátylat. Tartós vallási jelentősége mellett a fátyolozás továbbra is szerepet játszik bizonyos modern világi kontextusokban, például az esküvői szokásokban.

Mi a fátyol célja az iszlámban?

Tradicionalista formájában a hidzsábot muszlim nők viselik, hogy megőrizzék szerénységüket és magánéletüket a nem rokon férfiakkal szemben . Az Encyclopedia of Islam and Muslim World szerint a szerénység egyaránt érinti a férfiak és a nők „pillantását, járását, ruházatát és nemi szervét”. A Korán arra utasítja a muszlim nőket és férfiakat, hogy szerényen öltözködjenek.

Magyarázat: Mit mutat és rejt az iszlám fátyol

15 kapcsolódó kérdés található

Hol tilos hidzsábot viselni?

Koszovó (2009 óta), Azerbajdzsán (2010 óta), Tunézia (1981 óta, részben feloldották 2011-ben) és Törökország (fokozatosan feloldották) az egyetlen muszlim többségű ország, amely betiltotta a burkát az állami iskolákban, egyetemeken vagy kormányzati épületekben. Szíria és Egyiptom 2010 júliusától betiltotta az arcfátyol használatát az egyetemeken...

Mit mondott Allah a hidzsábról?

Forduljatok mindnyájan Allah felé, hogy elnyerjétek a boldogságot. Mind a férfiaknak, mind a nőknek azt a parancsot kapják, hogy sodorják le a tekintetüket, és „ óvják szerénységüket ”. Az „őrködj szerénységükre” kifejezés legalapvetőbb értelmezése, hogy letakarják a privát részeket, ami a nőknél a mellkast is magában foglalja ("húzd a fátylat a keblükre").

Haram, ha nem hord hidzsábot?

A hidzsáb egy arab szó, amely közvetlenül „sorompót” jelent. Sokan felismernék a szót, hogy a muzulmán nők által vallásos hitből viselt fejkendőt jelent. ... Ha ez valóban így van, akkor a hitben megengedhetetlen (haram) úgy dönteni, hogy nem takarja el a fejét .

A nikáb kötelező?

A tudósok többsége szerint a leghitelesebb ítélet az, hogy nem szükséges , és a hidzsábbal ellentétben nincs bűn, ha nem hordják. E tudósok egy része azt állítja, hogy a nikáb extra jámbor cselekedetként való viselése jutalmat kap, feltéve, hogy nem hiszi, hogy ez kötelező.

Miért nem esznek sertéshúst a muszlimok?

A Korán megemlítette, hogy Allah megtiltja a sertéshús elfogyasztását, mert az BŰN és TISZTÁTLANSÁG (Rijss) .

Melyik országban tiltották be a burkát?

Svájc betiltotta a „burkát”, miután a szélsőjobboldali javaslat az arcfedések betiltására szűk győzelmet aratott a vasárnapi kötelező népszavazáson.

A zene haram az iszlámban?

Al-Ghazzali imám számos hadíszt számolt be, és arra a következtetésre jutott, hogy a zene önmagában is megengedett, mondván: "Minden Ahadithról al-Bukhári számolt be, és az éneklés és a játék nem haram ." Hivatkozik egy Khidr-beli narrációra is, amelyben a zenéről kedvező véleményt fogalmaznak meg.

Kötelező egy nőnek eltakarni az arcát az iszlámban?

A legtöbb iszlám tudós és a legtöbb kortárs iszlám jogász egyetértett abban, hogy a nőknek nem kell eltakarniuk az arcukat , bár számos tudós, különösen a szalafi mozgalom körében ezt kötelezőnek tartja.

Kötelező a burka az iszlámban?

A szalafi felfogás szerint egy nőnek kötelező (fard) az egész testét eltakarnia nyilvános helyen vagy nem mahram férfiak jelenlétében . Egyes értelmezések szerint a fátyol nem kötelező a vak, aszexuális vagy meleg férfiak előtt.

Megcsókolhatom a feleségem privát részeit az iszlámban?

A feleség privát testrészeit megcsókolhatja közösülés előtt. A közösülés után azonban makruh. ... Ezért a szexuális kapcsolat bármely módja nem mondható tiltottnak, amíg nem találnak egyértelmű bizonyítékot a Koránra vagy a Hadíszra.

Mi a 7 fő bűn az iszlámban?

Mi a 7 fő bűn az iszlámban?
  • Kibújik.
  • Hamisan megvádol egy ártatlan nőt.
  • Elhagyni a csatateret.
  • Árva vagyonának megevése.
  • Fogyasztó érdeklődés.
  • Egy ember megölése.
  • Varázslat.

Haram gyereket örökbe fogadni?

Az örökbefogadás megengedett az iszlámban , de a terminológia eltér attól, ahogy a nyugati világ értelmezi az örökbefogadást. Hitük bátorítja az árvák befogadását, felnevelését és szeretetét. Ha azonban a gyermeket születéskor örökbe fogadják, a gyermek nem veheti fel a szülei vezetéknevét.

Mi nem megengedett az iszlámban?

Az iszlám számos szabályt tartalmaz a mindennapi életre és az emberi kapcsolatokra vonatkozóan. ... tilalmak: Az iszlámban minden, amit akár a testre, az elmére, a lélekre vagy a társadalomra ártalmasnak tartanak, tilos (haram) , míg ami hasznos, az megengedett (halal). Az iszlám megtiltja a muszlimoknak sertéshús, alkohol vagy tudatmódosító szerek fogyasztását.

Betiltották a hidzsábot Olaszországban?

2021 júliusától a következő európai államok vezették be a burka teljes vagy részleges betiltását: Ausztria, Franciaország, Belgium, Dánia, Bulgária, Hollandia (állami iskolákban, kórházakban és tömegközlekedési eszközökön), Németország (egyes államokban részleges tilalom ), Olaszország (egyes településeken), Spanyolország (Katalónia egyes helyein) ...

Miért tiltják be a hidzsábot Törökországban?

A fejkendőt az 1980-as puccs után kiadott „közruházati rendelet” miatt betiltották a közintézményekben, és az 1997-es katonai memorandum után kezdték el radikálisan végrehajtani.

Haram, hogy szerelmesek vagyunk?

AZ ISZLÁM SZÁMÁRA NEM HARAM . MERT SZERETET AZ ÉRZÉS, AMELYET NEM TUD IRÁNYÍTANI, ÉS GYÖNYÖRŰ, NEM TISZTATALAN VAGY KOSZOS.

Miért nem érinthetik meg a muszlimok a kutyákat?

Hagyományosan a kutyákat haramnak vagy tiltottnak tekintik az iszlámban, mivel piszkosnak tartják őket. Ám míg a konzervatívok a teljes elkerülést hirdetik, a mérsékeltek egyszerűen azt mondják, hogy a muszlimok ne érintsék meg az állat nyálkahártyáját – például az orrát vagy a száját –, amelyeket különösen tisztátalannak tartanak.

Miért nem viselhetnek aranyat a muszlimok?

Egyesek azt mondják: Mohamed iszlám prófétája tiltotta meg a muszlim férfiaknak, hogy arany ékszereket viseljenek. Mert szerinte az arany ékszerek kizárólag nők számára készült cikkek. A férfiak ne utánozzák a nőket a férfiasság megőrzése érdekében.

Isznak alkoholt a muszlimok?

Bár az alkoholt a muszlimok többsége haramnak (tiltottnak vagy bűnösnek) tekinti, jelentős kisebbség iszik, és azok is, akik ezt teszik, gyakran felülmúlják nyugati társaikat. Az alkoholfogyasztók körében Csád és számos más muszlim többségű ország vezeti az alkoholfogyasztás világranglistáját.

A muszlimoknak lehet tetoválásuk?

Azok számára, akik nem ismerik, a tetoválást haramnak (tilosnak) tekintik az iszlámban . Nincs konkrét iszlám vers, amely felvázolja ezt a pontot, de sokan úgy gondolják, hogy a wudu (a tisztító rituálé) nem fejezhető be, ha tetoválás van a testén. Ezért soha nem lehet imádkozni.