Mi a helyettesíthetőség példája?

Pontszám: 4,4/5 ( 75 szavazat )

A helyettesíthetőség azt jelenti, hogy két dolog azonos a specifikációban, ahol az egyes egységek kölcsönösen helyettesíthetők. Például bizonyos árukategóriák, mint például a 2. számú sárga kukorica , helyettesíthetők, mert nem számít, hol termesztették a kukoricát; az összes kukorica számmal jelölt.

Milyen példák vannak a helyettesíthető árukra?

Az áruk, törzsrészvények, opciók és dollárjegyek példák a helyettesíthető árukra. Az olyan eszközök, mint a gyémántok, a föld vagy a baseballkártyák, nem helyettesíthetők, mivel minden egység egyedi tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek hozzáadják vagy kivonják az értéket.

Mit jelent az, hogy a pénz helyettesíthető?

Egy jószág helyettesíthető , ha a jószág egyik egysége lényegében egyenértékű ugyanazon áru egy másik, azonos minőségű, azonos időben, helyen stb . Figyelemre méltó, hogy a pénz helyettesíthető: egy 10 dolláros bankjegy felcserélhető bármely más, ehhez hasonló valódi bankjeggyel.

Mit jelent az, ha egy személy helyettesíthető?

A helyettesíthető szó olyan munkavállalók leírására szolgál, akik „gyakorlatilag megkülönböztethetetlenek másoktól ” a munkahelyi hozzájárulásuk értékét tekintve.

Miért helyettesíthető a készpénz?

Helyettesíthetőség. A felcserélhető állapot. Például a pénz helyettesíthető, mert nincs különbség egy dollár és egy másik dollár között . Hasonlóképpen, az azonos vállalat azonos típusú részvényei és az azonos minőségű áruk általában helyettesíthetők.

Kicserélhető és nem helyettesíthető tudod mi a különbség?

43 kapcsolódó kérdés található

Mire használhatók az NFT-k?

Egy digitális fájlt annyiszor másolhat, ahányszor csak akar, beleértve az NFT-hez mellékelt művészetet is. De az NFT-k célja, hogy valami másolhatatlant adjanak: a mű tulajdonjogát (bár a művész továbbra is megtarthatja a szerzői jogokat és a sokszorosítási jogokat, akárcsak a fizikai műalkotások esetében).

Mi az a gomba?

Szűrők. (elavult) Bolond vagy együgyű . főnév. 2. (elavult) Egy gomba.

Mit jelent a jó pénz helyettesíthetőségi jellemzője?

Mi az a helyettesíthetőség? A helyettesíthetőség egy áru vagy eszköz azon képessége, hogy felcserélhető más, azonos típusú egyedi árukkal vagy eszközökkel . A helyettesíthető eszközök leegyszerűsítik a csere- és kereskedelmi folyamatokat, mivel a helyettesíthetőség egyenlő értéket jelent az eszközök között.

A Bitcoinok helyettesíthetők?

A Bitcoin és más kriptovaluták a blokklánc technológia legjelentősebb felhasználási területei, és ők a helyettesíthető tokenek példái. Ha küld valakinek egy Bitcoint, és ő visszaküld egyet, annak nem kell ugyanannak a Bitcoinnak lennie, mint a tízfontos bankjegynél.

Az alábbiak közül melyik a legjobb példa a helyettesíthető árura?

A helyettesíthető árucikkek közé tartozik például az olaj, a kötvények, az arany és más nemesfémek , a pénz, valamint a boltok polcain található bontatlan fogyasztói cikkek, például zabpehely- vagy gabonapelyhes dobozok. Felcserélhetőségük van, ha azonos értékkel és tulajdonságokkal rendelkeznek, mint más tárgyak.

Mi a helyettesíthető ellentéte?

Ellentétben azzal, hogy helyettesíthető valami azonos értékű vagy hasznos dologgal. nem cserélhető . összeférhetetlen . helyettesíthetetlen .

Mi a helyettesíthetőség elve?

A pénz helyettesíthetősége a közgazdaságtan központi elve. Ez azt jelenti , hogy bármely pénzegység helyettesíthető egy másikkal, és a jövedelem összetétele irreleváns a fogyasztás szempontjából . Egy terepkísérlet során azt tapasztaljuk, hogy sok alany még egy egyszerű, ösztönzött elrendezésben sem kezeli helyettesíthetőként a pénzt.

Hogyan használod a helyettesíthető kifejezést egy mondatban?

Kicserélhető egy mondatban?
  1. Az étrendben a két zöldség helyettesíthető, így bármelyiket fogyaszthatja anélkül, hogy megváltoztatná a kalóriaszámát.
  2. A két autó nem helyettesíthető, mert az egyik jármű többet ér, mint a másik.

Mi az a nem helyettesíthető hitel?

Amikor a vállalatoknak finanszírozásra van szükségük felvásárlásokhoz , és alig várják, hogy a hitel ára fellendüljön, ahelyett, hogy potenciálisan átáraznák a teljes meglévő részletet, a vállalatok a közelmúltban kisebb, nem helyettesíthető részleteket bocsátottak ki a meglévő hiteleiknél szélesebb áron. ...

A műalkotás helyettesíthető jó?

Az olyan műalkotások, mint az eredeti olajfestmények, a kézzel szőtt faliszőnyegek vagy a designer ékszerek, egyediek, ezért nem helyettesíthetők . ... A kukorica, a paradicsom és a szójabab mind helyettesíthető áru.

Mik a pénz tulajdonságai?

A pénz jellemzői a tartósság, a hordozhatóság, az oszthatóság, az egységesség, a korlátozott kínálat és az elfogadhatóság .

Mi a helyettesíthetőségi erő?

A hatalom elemzésében a helyettesíthetőség problémája arra vonatkozik, hogy a különböző típusú (pl. katonai, gazdasági, kulturális, diplomáciai) erőforrások szabadon cserélhetők vagy helyettesíthetők-e vagy sem . Ez a kérdés két okból is előtérbe került.

Mi a fekete helyettesíthetőség?

A fekete helyettesíthetőség a fekete rabszolga test nyitott jelként való kezelése, amely végtelen sokféle felhasználásra rendezhető és átrendezhető . Per Spillers és Hartman beszámolói szerint a cserék során fellépő csúszásokról a Fekete helyettesíthető test és annak jele folyékony, poros stb.

Mit jelent az igazság kijátszása?

A hamisítás az igazság manipulálását vagy eltitkolását jelenti. Amikor hamis pénzügyi információkat hoz létre veszteségei elrejtése érdekében, ez egy példa arra a helyzetre, amikor a számokat hamisítja. ige.

Mi a gombák valódi kiejtése?

Míg a gomba kiejtése azonos az amerikai és a brit angolban, a gombák kiejtése eltérő. Az Egyesült Államokban a gombákat fun-guy- nak ejtik, ahol a gombák végén lévő „i”-t úgy ejtik, mint az „i” betűt. Mindkét esetben a „g” kemény „g”-ként ejtik.

Milyen élőlények a gombák?

A gombák eukarióta szervezetek ; azaz sejtjeik membránhoz kötött organellumokat és világosan meghatározott magokat tartalmaznak. ... A gombák az élőlények testét alkotó szálak (hifák) csúcsaiból (micéliumok) nőnek ki, és a szerves anyagokat kívülről emésztik meg, mielőtt a micéliumukba felszívnák.

Mik a hakni szinonimák?

szinonimák a hackneyed
  • banális.
  • elcsépelt.
  • állott.
  • kopott.
  • elkopott.
  • elcsépelt.
  • elavult.
  • gyakori.

Mi a token szinonimája?

szimbólum, jel, embléma, jelvény, ábrázolás, jelzés, jel, index, megnyilvánulás, kifejezés, fogadalom, demonstráció, elismerés. bizonyíték, igazolás, bizonyíték. 2'Az étlapot aranylakodalmuk jeléül őrizte meg' mementó, szuvenír , emléktárgy, emlékeztető, feljegyzés, trófea, ereklye, emlék, emlék.

Mi a pótolhatatlan szinonimája?

Szinonimák és közeli szinonimák a pótolhatatlan szóra. felbecsülhetetlen , felbecsülhetetlen, felbecsülhetetlen.