Melyik helyettesíthetőség definíciója a helyes?

Pontszám: 4,1/5 ( 37 szavazat )

A helyettesíthetőség egy áru vagy eszköz azon képessége, hogy felcserélhető más, azonos típusú egyedi árukkal vagy eszközökkel . A helyettesíthető eszközök leegyszerűsítik a csere- és kereskedelmi folyamatokat, mivel a helyettesíthetőség egyenlő értéket jelent az eszközök között.

Mit jelent a helyettesíthető?

(1. bejegyzés a 2-ből) 1 : olyan jellegű dolog (például pénz vagy áru), hogy az egyik rész vagy mennyiség helyettesíthető egy másik egyenlő résszel vagy mennyiséggel az adósság kifizetésében vagy a számla kiegyenlítése során Olaj, búza és fűrészáru helyettesíthető áruk. helyettesíthető áruk. 2 : kölcsönösen helyettesíthető : felcserélhető…

Mi az a helyettesíthető tárgy?

A helyettesíthető áruk olyan tételek, amelyek felcserélhetők, mivel gyakorlati szempontból azonosak egymással . ... Az olyan eszközök, mint a gyémántok, a föld vagy a baseballkártyák, nem helyettesíthetők, mivel minden egység egyedi tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek hozzáadják vagy kivonják az értéket.

Mi az a Crypto helyettesíthetőség?

A fizikai pénz és a kriptovaluták „kicserélhetőek”, ami azt jelenti , hogy egymással kereskedhetnek vagy becserélhetők . Értékük is egyenlő – egy dollár mindig megér egy másik dollárt; egy Bitcoin mindig egyenlő egy másik Bitcoinnal.

Mit jelent a helyettesíthetőség az üzleti életben?

A helyettesíthető olyan dologra utal, amelyet nem lehet megkülönböztetni egy másik dologtól , felcserélhető, helyettesíthető vagy egységes. ... Ahhoz, hogy egy árut árutőzsdén lehessen kereskedni, helyettesíthetőnek kell lennie.

Kicserélhető és nem helyettesíthető tudod mi a különbség?

29 kapcsolódó kérdés található

Lehet egy ember helyettesíthető?

A helyettesíthető szó olyan munkavállalók leírására szolgál, akik „gyakorlatilag megkülönböztethetetlenek másoktól ” a munkahelyi hozzájárulásuk értékét tekintve.

Mi a pénz helyettesíthetősége?

A helyettesíthetőség egy áru vagy eszköz azon képessége, hogy könnyen felcserélhető egy másik hasonló típusúra. ... A pénz ékes példája valami helyettesíthető dolognak, ahol egy 1 dolláros bankjegy könnyen átváltható négynegyedre vagy tíz fillérre stb.

Az NFT kriptovaluta?

Hogyan működnek az NFT-k? Nagyon magas szinten a legtöbb NFT az Ethereum blokklánc része . Az Ethereum egy kriptovaluta, mint például a bitcoin vagy a dogecoin, de a blokklánca is támogatja ezeket az NFT-ket, amelyek olyan extra információkat tárolnak, amelyek miatt másképp működnek, mint mondjuk az ETH-érmék.

Az NFT-k kereskedhetők?

Az NFT-k a kriptovalutákhoz hasonlóan digitális tokenek, amelyek egy blokklánc főkönyvben vannak naplózva, és a hálózaton keresztül kereskednek . Az NFT kereskedés számos előnnyel jár, mint például az átláthatóság, a biztonság és a megváltoztathatatlanság.

Mi az a gomba?

Szűrők. (elavult) Bolond vagy együgyű . főnév. 2. (elavult) Egy gomba.

Hogyan használod a helyettesíthető kifejezést egy mondatban?

Kicserélhető egy mondatban?
 1. Az étrendben a két zöldség helyettesíthető, így bármelyiket fogyaszthatja anélkül, hogy megváltoztatná a kalóriaszámát.
 2. A két autó nem helyettesíthető, mert az egyik jármű többet ér, mint a másik.

Mi a helyettesíthető ellentéte?

Ellentétben azzal, hogy helyettesíthető valami azonos értékű vagy hasznos dologgal. nem cserélhető . összeférhetetlen . helyettesíthetetlen .

A dollár helyettesíthető?

Helyettesíthetőség. A felcserélhető állapot. Például a pénz helyettesíthető, mert nincs különbség egy dollár és egy másik dollár között . Hasonlóképpen, az azonos vállalat azonos típusú részvényei és az azonos minőségű áruk általában helyettesíthetők.

Mi a helyettesíthető dolog a jogban?

n. Néha pusztán "kicserélhető"-nek nevezik, olyan áruk, amelyek felcserélhetők, gyakran ömlesztve adják el vagy szállítják ki , mivel bármelyik vagy rakomány ugyanolyan jó, mint a másik.

Mi az a nem helyettesíthető hitel?

Amikor a vállalatoknak finanszírozásra van szükségük felvásárlásokhoz , és alig várják, hogy a hitel ára fellendüljön, ahelyett, hogy potenciálisan átáraznák a teljes meglévő részletet, a vállalatok a közelmúltban kisebb, nem helyettesíthető részleteket bocsátottak ki a meglévő hiteleiknél szélesebb áron. ...

Mi a valaha eladott legdrágább NFT?

Mindennap: Az első 5000 nap: 69,3 millió dollár . A valaha eladott legdrágább NFT (és a valaha eladott egyik legdrágább műalkotás) rekordja az EVERYDAYS: THE FIRST 5000 DAYS.

Hogyan igazolhatom az NFT tulajdonjogát?

Minden NFT-nek van tulajdonosa, létrehozója, története, és ez az információ vagy "származék" ellenőrizhető a láncon. Minden cikk oldalán található egy "Részletek" feliratú rész, ahol ellenőrizheti a létrehozásához használt szerződés részleteit.

Melyik a 10 legjobb kriptovaluta?

Kraken
 • Bitcoin (BTC) piaci felső határa: több mint 856 milliárd dollár. ...
 • Ethereum (ETH) piaci felső határa: több mint 357 milliárd dollár. ...
 • Binance Coin (BNB) piaci felső határa: több mint 70 milliárd dollár. ...
 • Cardano (ADA) piaci kapitalizációja: több mint 69 milliárd dollár. ...
 • Tether (USDT) piaci kapitalizáció: több mint 64 milliárd dollár. ...
 • XRP (XRP) piaci kapitalizáció: több mint 52 milliárd dollár. ...
 • Dogecoin (DOGE) ...
 • USD érme (USDC)

Mik a pénz tulajdonságai?

A pénz jellemzői a tartósság, a hordozhatóság, az oszthatóság, az egységesség, a korlátozott kínálat és az elfogadhatóság .

Mi a fekete helyettesíthetőség?

A fekete helyettesíthetőség a fekete rabszolga test nyitott jelként való kezelése, amely végtelen sokféle felhasználásra rendezhető és átrendezhető . Per Spillers és Hartman beszámolói szerint a cserék során fellépő csúszásokról a Fekete helyettesíthető test és annak jele folyékony, poros stb.

Mi a helyettesíthetőség a bankszektorban?

A helyettesíthetőség egy termék vagy eszköz más, azonos típusú egyedi termékkel vagy eszközzel való cseréjének joga . A helyettesíthető eszközök leegyszerűsítik a csere- és kereskedelem folyamatait, mivel a helyettesíthetőség egyenlő értéket jelent az eszközök között.

Mik a hakni szinonimák?

szinonimák a hackneyed
 • banális.
 • elcsépelt.
 • állott.
 • kopott.
 • elkopott.
 • elcsépelt.
 • elavult.
 • gyakori.

Mi a token szinonimája?

szimbólum, jel, embléma, jelvény, ábrázolás, jelzés, jel, index, megnyilvánulás, kifejezés, fogadalom, demonstráció, elismerés. bizonyíték, igazolás, bizonyíték. 2'Az étlapot aranylakodalmuk jeléül őrizte meg' mementó, szuvenír , emléktárgy, emlékeztető, feljegyzés, trófea, ereklye, emlék, emlék.

Mi a pótolhatatlan szinonimája?

Szinonimák és közeli szinonimák a pótolhatatlan szóra. felbecsülhetetlen , felbecsülhetetlen, felbecsülhetetlen.