Mi az orotund hang?

Pontszám: 4,6/5 ( 31 szavazat )

1: a hang teltsége, erőssége és tisztasága jellemzi : zengő, ordító hang. 2 : nagyképű, pompás beszéd.

Hogyan hangzik egy orotund hang?

(a hang vagy a beszéd), amelyet az erő, a teljesség, a gazdagság és a tisztaság jellemez. (a beszédstílushoz képest) nagyképű vagy bombasztikus.

Hogyan használod az Orotund szót egy mondatban?

Orotund egy mondatban?
  1. A milliomos önfejű modora arrogánssá tette.
  2. Amikor az elnök meglátogatja az autóipari munkásokat, megpróbálja a srácok közé tartozni, elkerülve az orotund párbeszédet.

Mit jelent a Orotundity ?

melléknév. (a hang vagy a beszéd) , amelyet az erő, a teljesség, a gazdagság és a tisztaság jellemez . (a beszédstílushoz képest) nagyképű vagy bombasztikus.

Mi a grandiloquent definíciója?

: a magasztos, extravagánsan színes, pompázó vagy bombasztikus stílust, modort vagy minőséget, különösen a nyelvben, arra ösztönözték , hogy nagyképűségét pozitív cselekvéssel kövessék.

Orotund Voice

44 kapcsolódó kérdés található

Mit jelent angolul, hogy stentorian?

: rendkívül hangos beszéd sztentori hangon.

Mit jelent az, ha valami hiábavaló?

a : általában indokolatlan vagy túlzó követeléseket (értékre vagy állásra vonatkozóan) állít fel az álnok csaló, aki a kultúra iránti szeretetét magára vállalja, ami tőle idegen – Richard Watts. b : az érintett, indokolatlan vagy eltúlzott fontosságot, értéket vagy termetet kifejező igényes nyelv igényes házak.

Mit jelent a Churchillian?

Használja a Churchillian jelzőt egy olyan író vagy beszélő leírására, akinek stílusa hasonló a volt brit miniszterelnök, Winston Churchill stílusához . ... Még inkább Churchillian, de kiváló nyilvános előadó, különösen olyan, aki képes felkelteni a közönséget és felvidítani.

Mit jelent a nagyképű?

1 : túlságosan emelkedett vagy díszes pompás retorika. 2 : önmegvalósítással rendelkezik vagy azt tanúsítja : arrogáns, nagyképű politikus.

Mi a Boombastic jelentése?

: mesterkélt vagy üres eszközökkel túlzott jelentőséget tulajdonított beszéd vagy írás által megjelölt vagy adott : bombázni jelölve vagy odaadott : nagyképű, túlzó.

Mi az a szóhasználat az angolban?

1 : sok és általában túl sok szót használ vagy tartalmaz . 2 : szavakból vagy azokra vonatkozó : verbális.

Hogy hívják azt, amikor egy szerző kitalál egy szót?

A neologizmus (/niːˈɒlədʒɪzəm/; görögül νέο- néo-, "új" és λόγος lógos, "beszéd, megnyilatkozás") egy viszonylag friss vagy elszigetelt kifejezés, szó vagy kifejezés, amely általános használatba kerülhet. de ezt még nem fogadták el teljesen a mainstream nyelvben. ...

Mi a Canorous definíciója?

: kellemes hangzás : dallamos A csalogányok vad madarak.

Mit jelent a Annula ?

: gyűrű alakú bőrelváltozásról, ahhoz kapcsolódóan vagy gyűrűt alkotva .

Mit jelent a perifrasztikus szó?

1 : a perifrázisból, kapcsolódó vagy azzal jellemezhető . 2 : a ragozás helyett a függvényszavak vagy segédszavak használatából keletkezik igazságosabb perifrasztikus összehasonlító.

Mit jelent a hivalkodó élet?

: vonzza vagy szereti felhívni magára a figyelmet gazdagság vagy okosság bemutatásával Hatalmas, hivalkodó házban laktak.

Ki a nagyképű ember?

A nagyképű ember arrogáns vagy beképzelt . Felfújt egójával fog bemenni egy buliba, és készen áll arra, hogy elmondja mindenkinek, aki hallgatja, hogy "nagy dolog vagyok". Ma a nagyképű jelzőt az öncélú bunkókra asszociáljuk.

Mit nevezel öntörvényű embernek?

szinonimák: öntörvényű, szentebb , mint te, jámbor, pietista, egyházi, moralizáló, prédikáló, önelégült, felsőbbrendű, priccs, képmutató, nem őszinte; informális jó-jó; "Senki sem akarja hallani a szentséges forró levegődet"

Mi a jó mondat a nagyképűséghez?

Kissé nagyképű volt, és nagy véleménye volt saját képességeiről . Robin nagyképűen elmondta, hogy fontos üzleti találkozója van. Egy pompás épület vagy szertartás nagyon nagyszerű és kidolgozott. A szolgáltatás nagyszerű volt, anélkül, hogy pompás lett volna.

Hogy hívják az igényes embert?

grandiózus , highfalutin. (hifalutin is), nagyérdemű, la-di-da.

Hogyan lehet felismerni egy igényes embert?

Íme néhány jel, amely arra utal, hogy valaki önelégült:
  1. Úgy gondolják, hogy ha szeretik a homályos hobbikat, vagy ha különc érdeklődések vannak, az okossá vagy különlegessé teszi őket. ...
  2. Hosszú szavakat vagy zsargont használnak, mert úgy gondolják, hogy ettől intelligensnek vagy kulturáltnak tűnnek.

Milyen egy igényes ember?

Ha azt mondod, hogy valaki vagy valami nagyképű, akkor arra gondolsz, hogy megpróbál fontosnak vagy jelentősnek tűnni, de nem gondolod, hogy azok . [rosszálás] Válasza tele volt hivalkodó ostobasággal.

Mit jelent a mennydörgő ?

/ˈθʌn.dɚ.əs/ rendkívül hangos: dörgő taps. mennydörgő fogadtatás. Szinonima.

Mi az a sztentori ember?

A stentorian melléknév dübörgő hangot ír le . ... A stentorian jelző a görög mitológiából származik. Stentor a trójai háború hírnöke volt, akit Homérosz „Iliásza” is említ. Homer a pimasz hangú Stentorról írt, aki olyan hangos volt, mint ötven férfi kiáltása együtt.

Hogyan használod a stentorian szót?

Stentorian egy mondatban?
  1. A stentori zene olyan hangos volt, hogy megfájdult a fejem.
  2. A kiképzőtábor alatt gyakran ébredtünk fel a fúróőrmesterünk stentori hangjára.
  3. Sztentori zaj hallatszott, és a gép hirtelen elvesztette a magasságát. ...
  4. Amikor apám sztentori hangon beszél, tudom, hogy bajban vagyok.