Hogyan kell használni az orotundot?

Pontszám: 4,4/5 ( 33 szavazat )

Orotund egy mondatban?
 1. A milliomos önfejű modora arrogánssá tette.
 2. Amikor az elnök meglátogatja az autóipari munkásokat, megpróbálja a srácok közé tartozni, elkerülve az orotund párbeszédet.

Mi az Orotund beszéd?

1: a hang teltsége, erőssége és tisztasága jellemzi: zengő, ordító hang. 2 : nagyképű, pompás beszéd.

Mit jelent magyarul, hogy Orotundity?

Lásd: orotund / orotundity szinonimák a Thesaurus.com webhelyen. melléknév. (a hang vagy a beszéd) , amelyet az erő, a teljesség, a gazdagság és a tisztaság jellemez . (a beszédstílushoz képest) nagyképű vagy bombasztikus.

Mi a Boombastic jelentése?

: mesterkélt vagy üres eszközökkel túlzott jelentőséget tulajdonított beszéd vagy írás által megjelölt vagy adott : bombázni jelölve vagy odaadott : nagyképű, túlzó.

Mit jelent a prolix?

1: indokolatlanul megnyúlt vagy elnyújtott: túl hosszú . 2 : túl sok szóval jelölve vagy használatával.

Tanuljon angol szavakat - OROTUND - Jelentés, szókincs lecke képekkel és példákkal

17 kapcsolódó kérdés található

Hogyan kell szedni a prolix tablettát?

A gyógyszert az orvos által javasolt adagban és időtartamban vegye be. Egészben nyelje le. Ne rágja össze, ne törje össze vagy ne törje össze. A Prolix 40 mg tablettát éhgyomorra kell bevenni.

Hogyan használod a prolix-ot egy mondatban?

Prolix egy mondatban?
 1. A prolix professzornak olyan összetett szavakat használt, amelyeket a legtöbb ember nem tudott felfogni.
 2. Mivel a regény annyira prolix volt, úgy kellett elolvasnom, hogy mellettem volt egy szótár.
 3. A prolix szónok nem vette észre, hogy a hallgatóság legtöbb tagját megzavarták az általa használt nagy szavak.

Bombastic sértés?

Ha valakit bombaképűnek ír le, akkor azt kritizálja, amiért megpróbál lenyűgözni másokat olyasvalamivel, ami lenyűgözően hangzik, de nincs értelme . Hiú volt és bombasztikus.

Mit jelent a szép szó?

csodálatra méltó, imádnivaló, csábító, angyali, vonzó, gyönyörű , elbűvölő, magával ragadó, bájos, előkelő, kedves, aranyos, káprázatos, finom, elragadó, isteni, elegáns, magával ragadó, csábító, kiváló, gyönyörű, tisztességes, lenyűgöző, elragadó, finom, róka, jó megjelenésű, gyönyörű, kecses, nagyszerű, jóképű, ideális, hívogató ...

Lehet egy ember bombasztikus?

Egy bombasztikus ember felrobban a bőbeszédű , hosszan tartó beszéddel, aminek az a célja, hogy lenyűgözzen, de általában lényegtelenség miatt elesik. A Bombastic-ot olyan emberek számára kell fenntartani, akik nagyképűek, nagyképűek, hivalkodók és bőbeszédűek.

Mit jelent a Pompus ?

1 : túlságosan emelkedett vagy díszes pompás retorika. 2 : önmegvalósítással rendelkezik vagy azt tanúsítja : arrogáns, nagyképű politikus. 3 : pompával vagy pompával kapcsolatos vagy azt sugallja : csodálatos.

Mi az Orotund szó antonimája?

Ellentéte a hang teltsége, tisztasága, erőssége és simasága. alázatos . puha . csendes . alacsony .

Mit jelent az, ha valami hiábavaló?

a : általában indokolatlan vagy túlzó követeléseket (értékre vagy állásra vonatkozóan) állít fel az álnok csaló, aki a kultúra iránti szeretetét magára vállalja, ami tőle idegen – Richard Watts. b : az érintett, indokolatlan vagy eltúlzott fontosságot, értéket vagy termetet kifejező igényes nyelv igényes házak.

Mi az orotund Roblox?

Az Orotund egy magas, karcsú, koromsötét csontváz szörnyeteg, amely az útvesztőben vándorol . Amikor egy játékos belép a látótávolságába, akármilyen távolról is, azonnal, rendkívül nagy sebességgel feléjük csap, és az érintkezéskor azonnal megöli a játékost.

Mit jelent a hivalkodó élet?

: vonzza vagy szereti felhívni magára a figyelmet gazdagság vagy okosság bemutatásával Hatalmas, hivalkodó házban laktak.

Hogyan tudnék lenyűgözni egy lányt egy szóval?

Ambiciózus – Olyan személyisége van, amely a céljai és a helyzetének javítása körül forog. Elragadó – Elragadó ember; nem tudod levenni róla a szemed. Magabiztos – Bízik saját képességeiben, és tudja, hogy van értéke. Káprázatos – Ő a buli élete, és mindenkit lenyűgöz, akivel találkozik.

Hogyan jellemeznél egy dögös lányt?

9 szó, amellyel egy nő szexinek érezheti magát
 • Mondd meg neki, hogy csábító. ...
 • Mondd meg neki, hogy elbűvölő. ...
 • Mondd el neki, hogy elbűvölő, ha úgy érzed, hogy szexisége valóban magához vonz és csábít. ...
 • Nevezd érzékinek, amikor a flört igazán mélyre hat, és csak idő kérdése, mikor kötitek meg az üzletet.

Mi a legpozitívabb szó?

Pozitív szavak szókincs listája
 • teljesen. elfogadott. elismerően. megvalósítani, végrahajt. ...
 • sugárzó. szép. hinni. előnyös. ...
 • nyugodt. ünnepelt. bizonyos. bajnok. ...
 • kápráztató. élvezet. elragadó. kiváló. ...
 • komoly. könnyen. elragadtatott. hatékony. ...
 • mesés. becsületes. ismerős. híres. ...
 • nagylelkű. zseni. őszinte. adva. ...
 • jóképű. boldog. harmonikus. gyógyulás.

Hogyan használd a bombaszót egy mondatban?

Bombasztikus egy mondatban?
 1. Mivel nekem egy kicsit túl bombázó, nem szavazok többé arra a politikusra!
 2. A bombasztikus rikácsolás arra késztette, hogy újragondolja a döntését, hogy randevúzzon vele.
 3. A tinédzser elhatározta, hogy elnyeri barátnője bocsánatát, és az egész iskola előtt hatalmas kijelentést tett.

Mit jelent az, ha valaki pedáns?

A pedáns egy sértő szó, olyan személy leírására , aki bosszant másokat azzal, hogy kijavítja az apró hibákat , túl sokat törődik az apró részletekkel, vagy kiemeli saját szakértelmét, különösen bizonyos szűk vagy unalmas témákban.

Honnan származik a bombasztikus szó?

A „bombastic” jelző a „bombast” szóból származik , amely egykor vattatömést jelentett . Tehát etimológiailag a „bombázó” beszédet (vagy beszélőt) kitömve töltik ki – vagyis felfújt nyelvvel.

Hogy hívják azt az embert, aki nagy szavakat használ?

Használja a sesquipedalian jelzőt egy nagyon hosszú és több szótagú szó leírására. Például a sesquipedalian szó valójában sesquipedalian. A Sesquipedalian arra is használható, hogy leírjon valakit vagy valamit, aki túlzásba viszi a nagy szavakat, például egy filozófiaprofesszort vagy egy kémia tankönyvet.

Mi a prolix ellentéte?

szószátyár. Antonímák: rövid, kompakt , tömör, tömör, sűrített, lakonikus, ügyes, kimerítő, érző, rövid, tömör, tömör. Szinonimák: szórt, hosszadalmas, hosszú, unalmas, bőbeszédű, bőbeszédű.

Hogy hívják, ha túl sok szót használsz?

Pleonizmus . 1. főnév: több szó használata, mint amennyi a puszta értelem jelöléséhez szükséges (mint az "az ember, akit mondott"): redundancia 2: a pleonizmus egy példánya vagy példája. Életedben a túlbeszélő több szót használ, mint amennyi a puszta értelem megjelöléséhez szükséges? Ha igen, jogosan vádolhatja őket pleonizmussal.

Milyen betegségek esetén alkalmazható a prolix?

Ezt a gyógyszert egy bizonyos típusú mentális/hangulati állapot (skizofrénia) tüneteinek kezelésére használják. A flufenazin a fenotiazinoknak nevezett gyógyszerek csoportjába tartozik, és neuroleptikumnak is nevezik. Úgy fejti ki hatását, hogy befolyásolja a természetes vegyi anyagok (neurotranszmitterek) egyensúlyát az agyban.