A feszesség azt jelenti?

Pontszám: 4,4/5 ( 68 szavazat )

A feszesség definíciói. a feszítettség vagy megerőltetés fizikai állapota . szinonimák: feszültség, feszültség, feszültség.

A feszesség szó?

feszesség főnév [U] ( TIGHTNESS ) a feszesség vagy a teljes megfeszítés minősége: A leégés tünetei közé tartozik a forró, fájdalmas bőr, a bőrpír és a feszesség.

Mi a hang feszessége?

a feszítettség vagy megerőltetés fizikai állapota . 2. mozgás vagy mozgástér hiánya. Ismerős információ: A TAUTNESS főnévként használt ritka.

Mit értesz szaporítás alatt?

: a szaporítás cselekménye vagy cselekvése : mint pl. a : számbeli növekedés (mint egyfajta organizmus). b : valaminek (például hiedelemnek) külföldre vagy új régiókra való elterjedése. c : megnagyobbodás vagy kiterjedés (mint repedés) szilárd testben.

Mit jelent a propagált?

1 : ivaros vagy ivartalan szaporodás útján történő folytatás vagy növekedés előidézése . 2 : továbbadni az utódoknak. 3a : szétterülni és nagyobb számot vagy nagyobb területet érinteni : kiterjeszteni. b : (valaminek, például ötletnek vagy meggyőződésnek) a tudásának, megismerésének vagy elfogadásának elősegítése: nyilvánosságra hozni.

Mit jelent a Tautness ?

22 kapcsolódó kérdés található

Mi a 2 fajta szaporítás?

Kétféle szaporodás létezik: szexuális és ivartalan . Az ivaros szaporodás a virágpor és a tojás egyesülése, amely két szülő génjéből merít egy új, harmadik egyedet. Az ivaros szaporodás a növény virágos részeit érinti.

Mi a prófág definíciója?

: a bakteriofág intracelluláris formája, amelyben ártalmatlan a gazdaszervezetre , általában beépül a gazdaszervezet örökítőanyagába, és akkor szaporodik, amikor a gazda ezt teszi.

Mi történne a megfeszített húr által keltett hanggal, ha fokozná a feszességét?

Ha a megfeszített húr feszességét növeljük, akkor az előállított hang élesebbé válik .

Mi határozza meg egy 8. osztályú ütőhangszer hangmagasságát?

Válasz: A membrán feszessége és a hangszer területe határozza meg az ütőhangszer által keltett hang magasságát.

A tanított azt jelenti, hogy szoros?

A feszes inkább feszes, mint laza. A kötélnek feszesnek kell lennie, és nem kell lelógnia az oroszlánketrecről. Úgy hangzik, mint a „tanított” szó, és azt jelenti, hogy feszesre feszítve , mint egy kötél, izmok vagy akár idegek. Jó, ha feszes testünk feszes izmokkal rendelkezik, de nem olyan jó, ha feszült elménk van – sebzett és feszült.

Mit jelent a hiábavalóság?

1: nem szolgált hasznos célt : hiábavaló volt a meggyőzésére tett, teljesen eredménytelen erőfeszítés. 2 : apróságokkal van elfoglalva : komolytalan.

Mi a taut szinonimája?

hajlított , megfeszített, megfeszített, kemény, tömör, szilárd, merev, merev, hajthatatlan. kipihent. 3'feszült arckifejezéssel meredt rá' dühösen, feszülten, feszülten, feszülten, kimerülten, kimerülten, kimerülten, fáradtan.

Hogyan keletkezett a húr hossza a hang magasságában?

A feszültség növelése emeli a hangmagasságot . A húr hossza is fontos. Ha egy húrt két ponton megtámasztunk és megpengetünk, az rezeg és hangot ad ki. Ha azonban ennek a húrnak a hosszát lerövidítjük, a hangmagassága megnő.

Melyik húr hozza létre a magasabb hangmagasságot?

Egy kisebb háromszög vagy cintányér viszonylag magasabb hangot ad. Egy vonós hangszeren, például gitáron vagy hegedűn a vékonyabb húr általában magasabb hangot ad, de a húr ujjleállítással történő lerövidítése is hasonló hatást eredményez.

Mi történik azzal a hanggal, amely akkor keletkezik, ha megüt egy poharat, miközben növeli a benne lévő víz szintjét?

Ennek az üvegnek a megütése magasabb hangot ad, mint a sok vizet tartalmazó üvegé . Ennek az az oka, hogy az üres üveg körül csak levegő van, így az üveg gyorsan rezeg, amikor ütik, ami a magas hangot okozza. A vízzel teli pohár lassabban rezeg, és a hallható hang alacsonyabb hangmagasságú.

A prófág vírus?

Ez egy fág látens formája, amelyben a vírusgének jelen vannak a baktériumban anélkül, hogy a baktériumsejt károsodását okoznák. A Pro jelentése „előtte”, tehát a prophage a vírus azon szakaszát jelenti, amely genom formájában a gazda DNS-ébe inszertálódik, mielőtt a gazdaszervezetben aktiválódna .

Mit jelent a Provirus kifejezés?

: a vírus olyan formája , amely beépül a gazdasejt genetikai anyagába , és azzal replikálódik egyik sejtgenerációról a másikra anélkül , hogy lízist okozna .

Mi a neve a baktériumokat megfertőző vírusnak?

Gyakoribbak, de kevésbé ismertek azok az esetek, amikor a vírusok megfertőzik a bakteriofágok vagy fágok néven ismert baktériumokat.

Mi a leggyakoribb szaporítási mód?

Dugványok – Egy levél, szár vagy gyökér egy részének levágása az anyanövényről, majd újraültetés, és így a növény elkezd növekedni. Ez a vegetatív szaporítás legelterjedtebb és legszélesebb körben alkalmazott formája.

Melyik szaporítás a legpraktikusabb?

A dugványos szaporítás a legkényelmesebb és legolcsóbb módszer, és általában előnyös, ha lehetséges. A légrétegezés a szárdugványozással történő szaporítás olyan változata, amelyben a gyökérképződés megindul azelőtt, hogy a növényi rész leválik az anyafáról.

Mi a 3 fajta bölcsőde?

  • Kiskereskedelmi faiskolák: A kiskereskedelmi faiskolák növényeket nevelnek a nagyközönség számára történő eladásra. ...
  • Nagykereskedelmi faiskolák: A nagykereskedelmi faiskolák általában ömlesztve termesztenek növényeket nagy ügyfeleknek történő értékesítés céljából. ...
  • Privát faiskolák: Egy magánfaiskola kizárólag egyetlen ügyfél számára termeszt növényeket.

Mit jelent az önterjesztés?

melléknév. (főleg egy növényé), amely képes önmagát szaporítani . „Olyan dísznövényeket választottak, amelyek önszaporodtak, valamint az egynyári növényeket, amelyek általában önmagukat vetették. … „Konkrétabban fogalmazva, a mém a kulturális evolúció önszaporodó egysége, a génnel (a genetika egységével) analóg.

Mit jelent egy eszmét propagálni?

Ha az emberek egy ötletet vagy információt terjesztenek, terjesztik, és megpróbálják elhitetni vagy támogatni az embereket . [hivatalos]