Meg kell újítanunk az iec tanúsítványt?

Pontszám: 4,9/5 ( 59 szavazat )

Az IEC-kód megújítása kötelező a 2021. február 12-én kelt 58-as értesítés szerint. A megújítást/frissítést minden évben, áprilistól júniusig kell elvégezni. A megújítás elmaradása az IEC deaktiválásával jár.

Évente frissítenünk kell az IEC-t?

A Külkereskedelmi Főigazgatóság (DGFT) elrendelte, hogy immár minden importexport-kód (IEC) birtokosának törvényi kötelezettsége van, hogy áprilistól júniusig minden évben online frissítse IEC-adatait , még akkor is, ha nincs változás. Az IEC-t deaktiválni kell, ha nem frissítik az előírt időn belül.

Lejár az IEC kód?

A DGFT (Külkereskedelmi Főigazgatóság) adja ki. Az IEC egy 10 számjegyű kód, amely élettartamra szól .

Hogyan frissíthetem az IEC-emet évente?

 1. Az IEC frissítése/módosítása. Az IEC módosításához kattintson és módosítsa az IEC-adatokat, és küldje el az automatikus jóváhagyás módosításának kérelmét. ...
 2. Adja le az IEC-t. Kérelem az IEC online leadására. ...
 3. Eltávolítás kérése a DEL-től. ...
 4. Felfüggesztés visszavonásának kérése.

Mi történik, ha az IEC nem frissül?

A DGFT (Külkereskedelmi Főigazgatóság) felhatalmazta az összes IEC-tulajdonost, hogy április és június között évente frissítse importőr-exportőr kódját (IEC). Az ezen előírt időszakon belül nem frissített IEC -ek deaktiválódnak . ... Érvényes IEC szám nélkül nem történhet import vagy export tranzakció.

Hogyan lehet megújítani az import-export kódot online

38 kapcsolódó kérdés található

Meg kell újítani az IEC tanúsítványt?

Az IEC kód megújítása kötelező a 2021. február 12-én kelt 58. számú értesítés szerint. A megújítást/frissítést minden évben, áprilistól júniusig kell elvégezni. A megújítás elmaradása az IEC deaktiválásával jár.

Mi az utolsó dátum az IEC frissítésére?

„A DGFT 1. sz. 16/2015-2020 Dt. 09.08. 2021-ben tájékoztatja, hogy az IEC módosításának/frissítésének határidejét 2021. augusztus 31-ig meghosszabbították.

Hogyan ellenőrizhetem az IEC állapotomat?

Az Import Export Code(IEC) alkalmazás állapotának ellenőrzésére szolgáló lehetőség elérhető a DGFT webhelyéről az Online Application → IEC → Know your IEC Status menüpontban, vagy közvetlenül a http://164.100.128.145:8100/IecStatusReport/ linkről. Kérjük, hogy az RA által felvetett hiányosságok teljesítése után nyújtsa be újra a kérelmet.

Hogyan frissíthetem évente az IEC-t?

Az IEC-tulajdonosnak gondoskodnia kell arról, hogy az IEC-ben szereplő adatokat minden évben elektronikusan frissítsék az április-júniusi időszakban . Azokban az esetekben, amikor az IEC-adatokban nincs változás, ugyanezt online is meg kell erősíteni. Az IEC-t deaktiválni kell, ha nem frissítik az előírt időn belül.

Hogyan frissíthetem az IEC licencemet?

Mi az eljárás a cím megváltoztatására az IEC-ben?
 1. Jelentkezzen be a DGFT portálra. A cím megváltoztatásához az IEC-ben először meg kell látogatnia a DGFT portált. ...
 2. Módosítsa az IEC Master-Detail-t. ...
 3. Töltse ki az IEC módosítási űrlapot. ...
 4. A frissítési opció kiválasztásával dolgozza fel az alkalmazást.

Lejár az IEC tanúsítvány?

Az Import Export kód egy tízjegyű szám, amelyet a Kereskedelmi Minisztérium külkereskedelmi főigazgatója ad ki. Az IEC-kérelem benyújtása után egy életre érvényes. Így a legtöbb licenccel ellentétben az IEC-szám nem jár le , és nincs szükség megújításra.

Mennyibe kerül az IEC kód beszerzése?

IEC kódszámú jelentkezési díj 250,00 Rs (szakértői TIPP: Fizessen EFT-vel (elektronikus átutalás), és küldje be az IEC online jelentkezési űrlapot, ha azonnal szeretné megkapni az IEC-számot) A szükséges dokumentumokat tartalmazó fizikai kérelemnek 15 napon belül meg kell érkeznie az érintett DGFT RLA-hoz online benyújtásáról.

Honnan tudhatom, hogy az IEC kódom lejár?

Az IE kód állapotának ellenőrzése a vámnál:
 1. 1. lépés: Lépjen a „Szolgáltatások” fülre az ICEGATE portálon, és válassza ki a felhasználó típusát.
 2. 2. lépés: Válassza az „IE Code/BIN Status” szolgáltatást az elérhető szolgáltatások bal oldali menüjében.
 3. 3. lépés: Az űrlap 2. részében írja be az IE kódot, és kattintson az „IE Code@ICEGATE” gombra.

Kötelező frissíteni az IEC tanúsítványt?

India kötelezővé tette az IEC-adatok minden évben történő frissítését minden IEC-tulajdonos számára . A Külkereskedelmi Főigazgatóság (DGFT) közleményt adott ki, miszerint áprilistól júniusig minden évben egyszer az IEC-tulajdonosoknak törvényi kötelezettsége van az adatok frissítésére az online rendszeren keresztül, még akkor is, ha nincs változás.

Mi az IEC frissítés utolsó dátuma?

A 2021. augusztus 9-én kelt 16/2015-2020 számú határozat tovább módosította a 2015-2020 közötti időszakra vonatkozó külkereskedelmi politika 2. fejezetének 2.05(d) pontját, hogy meghosszabbítsa az Import Export Code (IEC) részleteinek frissítésére/megerősítésére vonatkozó időszakot. Most a részletek frissítésének/megerősítésének utolsó dátuma az IEC -ben 2021. augusztus 31. lesz.

Mennyi az IEC kód díja?

Az IEC kódszám regisztrációs díja Rs értékű. 250,00 , és fizethető EFT-vel (elektronikus átutalással), és küldje be az IEC online jelentkezési űrlapot. A szükséges dokumentumokat tartalmazó fizikai kérelemnek az online benyújtástól számított 15 napon belül azonnal meg kell érkeznie az érintett DGFT RLA-hoz.

Hogyan tölthetem le az IEC tanúsítványt?

Kapcsolja össze az IEC-jét
 1. Regisztráljon a DGFT webhelyén – érvényes e-mail-cím és mobilszám szükséges.
 2. Jelentkezzen be a DGFT webhelyére.
 3. Kattintson a Link IEC gombra a kezdőlapon.
 4. Adja meg IEC-jét Aadhaar alapú OTP-n vagy digitális aláíráson keresztüli hitelesítéssel.

Hogyan aktiválhatom újra az IEC kódomat?

A deaktivált IEC újraaktiválható az információk frissítése vagy a lekérdezésre adott válasz után a DGFT portálon. A jelen 58/2015-20 számú értesítés közzétételének időpontjában a Külkereskedelmi Főigazgatóság nem ír elő díjat az IEC újraaktiválására.

Hogyan kapcsolhatom össze a meglévő IEC-t?

amelyet a profiljához szeretne kapcsolni az Importőr exportőr kód mezőben, majd kattintson a Link IEC gombra . 4. A Link IEC gombra kattintva az IEC-szám érvényesítésre kerül, és a Digitális aláírás ablak megnyílik egy előugró ablakban.

Hogyan ellenőrizhetem az IEC tanúsítványomat online?

Lépjen az ICEGATE portálra , lépjen a Szolgáltatások lapra, és válassza ki a megfelelő felhasználótípust. Az elérhető szolgáltatások listájában kattintson a DGFT-szolgáltatások lehetőségre. Kattintson az IEC-alapú opcióra, hogy ellenőrizhesse a licenc állapotát az IEC-hez képest.

Hogyan szerezhetek IEC tanúsítványt?

Az IEC regisztrációs folyamat lépései:
 1. 1. lépés: Nyissa meg a DGFT webhelyét.
 2. 2. lépés: Ezután lépjen a Szolgáltatások fülre.
 3. 3. lépés: Adja meg PAN-számát (egy személy/ha van vállalati PAN-kártya)
 4. 4. lépés: Adja meg adatait (a PAN-kártyán említettek szerint)
 5. 5. lépés: Adja meg mobilszámát az (OTP) ellenőrzési folyamat elindításához.

Mi az IEC tanúsítvány?

Az Import Export (IE) kód az Indiából árukat és szolgáltatásokat importáló vagy exportáló személyek regisztrációja . Az IE kódot a Külkereskedelmi Főigazgatóság (DGFT), Kereskedelmi és Ipari Minisztérium, India kormánya adta ki.

Hogyan ellenőrizhetem az IEC kódomat?

1. A PAN alapú IE kódot a DGFT országszerte található irodái állítják elő, és a DGFT központjában összesítik. Ha ellenőrizni szeretné, hogy IE kódja elérte-e a DGFT központját, és hogy az IE kód adatai helyesek-e, kattintson az IE Code @ DGFT gombra .

Hogyan ellenőrizhetem a DGFT licencem állapotát?

Az export- és importengedélyek állapotát a Központi Jövedéki és Vámhivatal (CBEC) ICEGATE e-kereskedelmi portálján ellenőrizheti . Az exportőrök és importőrök beírhatják licencszámukat vagy fájlnevüket a keresőmezőbe az állapot ellenőrzéséhez.

Hogyan regisztrálhatok DSC-t a DGFT portálomon?

 1. Fontos utasítások.
 2. 1. lépés: Üdvözlő képernyő minden felhasználó számára (exportőr/tiszt/ügynökség/adminisztrátor) -- https://coo.dgft.gov.in/
 3. 2. lépés: Kattintson a Regisztráció első felhasználónak vagy a Regisztrált felhasználó számára lehetőségre, adja meg a hitelesítő adatokat, és kattintson a Bejelentkezés gombra.
 4. 3. lépés: Kérjük, helyezze be a DSC-t, és írja be a 10 számjegyű IEC-kódot a regisztrációs folyamat elindításához.