Hol szükségesek túláramvédelmi eszközök?

Pontszám: 4,8/5 ( 45 szavazat )

A túláramvédő eszközöket vagy OCPD-ket jellemzően a fő szolgáltatási megszakítókban, valamint a lakossági, kereskedelmi, intézményi és ipari helyiségek elektromos rendszereinek betáplálásaiban és leágazó áramköreiben használják (5.3. ábra). 5.3. ábra. A túláramvédelmi eszközök közé tartoznak a megszakítók és biztosítékok.

Hol kell elhelyezni a túláramvédőt?

A Safeopedia elmagyarázza a túláramvédelmi eszközt (OCPD) A legtöbb OCPD (pl. biztosíték) az elsődleges szervizpanelekben (azaz a „biztosítékdobozban”) található, valamint a kapcsolódó elektromos betáplálókban és elágazó áramkörökben, amelyek általában a saját megszakítójukhoz vannak csatlakoztatva. rendszerek.

Hol kell egy áramkörben elhelyezni a túláramú készüléket?

A – Túláram-készüléket kell csatlakoztatni azon a helyen, ahol a védendő vezeték kapja a betáplálást .

Milyen körülmények között működik a túláramvédelem?

A túláramvédő eszközök kétféleképpen védik az áramkör vezetőit. Megvédik a vezetékeket a túlterheléstől és a rövidzárlattól vagy a földzárlattól. Ha túlságosan megterheli az áramkört, a túláram-eszköz kinyílik.

Hol található az áramkörvédő eszköz?

A gyakori helyek közé tartozik a motortér, a bal vagy a jobb oldali tartóelemek mögött vagy a műszerfal alatt. A biztosítékokat általában csoportosítják, és gyakran keverik más alkatrészekkel, például relékkel, megszakítókkal és biztosítékelemekkel.

Hogyan működik a túláramvédelem?

32 kapcsolódó kérdés található

Milyen eszközöket használnak a túláram megelőzésére?

A túláramvédelmi eszközök közé tartoznak a megszakítók és biztosítékok .

Hogyan működik a túláramú készülék?

A túláramvédelmi berendezés az áramkört úgy védi, hogy kinyitja az eszközt, amikor az áram eléri azt az értéket, amely túlzott vagy veszélyes hőmérséklet-emelkedést okoz a vezetékekben . A legtöbb túláramvédelmi eszköz mind a rövidzárlati, mind a földzárlati áramértékekre, valamint a túlterhelési állapotokra reagál.

Mit értünk túláramvédelem alatt?

A túláramvédelem túlzott vagy a berendezés elfogadható névleges áramerősségét meghaladó áramok elleni védelem . ... A túláramvédelem biztosítására általában mágneses megszakítókat, biztosítékokat és túláramreléket használnak.

Mi a példa túláramú eszközre?

Számos példa a túláramvédelmi eszközökre: biztosítékok, elektromechanikus megszakítók és félvezetős tápkapcsolók . Minden elképzelhető elektromos rendszerben alkalmazzák, ahol fennáll a túláramkár lehetősége. ... Ez a biztosíték felnyitja a 120 voltos áramkört a számítógépen belüli bármilyen nagy hiba esetén.

Mi történik, ha egy túláramvédelmi eszköz túlméretezett?

Alulméretezze túláramvédelmi eszközét (OCPD), és a normál működés lehetetlenné válhat. ... Mérje túl az OCPD-jét, és az egész hely leéghet .

Mi a két leggyakoribb túlterhelési eszköz?

A túlterhelésreléknek két fő típusa van: termikus és mágneses . A termikus túlterhelések úgy működnek, hogy egy fűtőtestet sorba kapcsolnak a motorral.

Mi okozza a túláramot?

A túláram lehetséges okai közé tartozik a rövidzárlat, a túlzott terhelés, a helytelen tervezés, az ívhiba vagy a testzárlat . A biztosítékok, megszakítók és áramkorlátozók gyakran használt túláramvédelmi (OCP) mechanizmusok a kockázatok kezelésére.

Mi az a magasan beállított túláramvédelem?

A magasra beállított pillanatnyi beállítás jellemzően az átviteli vonal védelmére szolgál, és a maximális távoli terminál hiba nagysága alatti határértékre van beállítva, hogy ne nyúljon túl, és ne kapcsoljon ki a vezetékvédelmi zónán kívüli hibák miatt.

Hogyan történik a túláramvédelem kiszámítása?

A betápláló túláramvédelmi készülék mérete nem lehet kisebb, mint 184 amper 125%-a, tehát a túláramvédelmi készülék mérete = 184 amper x 125% = 230 amper. A 240-6(a) szakasz „Túláram-eszközök szabványos névleges amperértékei” szerint legalább 250 amperes túláramvédelmi eszközt kell választanunk.

Milyen példák vannak a védőeszközökre?

Íme az áramkör néhány védelmi eszköze.
  • Biztosíték.
  • Áramköri megszakító.
  • PolySwitch.
  • RCCB.
  • Fémoxid Varisztor.
  • Inrush áramkorlátozó.
  • Gázkisülési cső.
  • Világítás-levezető.

Milyen méretű túláramvédelemre van szükségem?

1. lépés – Mérje meg a túláram-készüléket a 210.20(A) és 215.3 szerint. Ez a két NEC-szabály megköveteli, hogy a túláramú eszközt (megszakítót vagy biztosítékot) a nem folytonos terhelés 100%-ánál és a folyamatos terhelés 125%-ánál kisebb méretre kell méretezni.

Mi a két típusú túláram?

A túláram három fő kategóriája vagy típusa a túlterhelés, a rövidzárlat és a földzárlat .

Mi az a túláram állapot?

A túláram egy olyan állapot, amely akkor áll fenn az elektromos áramkörben, amikor a normál terhelési áramot túllépik . A túláram két alapvető formája a túlterhelés és a rövidzárlat. A biztosítékok és a megszakítók elsődleges szerepe az áramkörben a személyzet és a berendezések védelme veszélyes túláram esetén.

Mi az a buszzóna védelem?

A buszzóna védelme magában foglalja a buszon kívül az olyan berendezéseket, mint a megszakítók, leválasztó kapcsolók, műszertranszformátorok és busz szakaszoló reaktorok stb. Bár a buszzóna hibák ritkák, a tapasztalat azt mutatja, hogy a buszzóna védelme nagyon kívánatos nagy és fontos állomásokon.

Mi a túláramvédelmi berendezés működése?

Az áramköri túláramvédelem alapvető szerepe A biztosítékokat és a megszakítókat általában a személyzet, a vezetékek és a berendezések védelmére tervezték. Mindkettő ugyanazon az elven működik: a lehető leggyorsabban meg kell szakítani vagy fel kell nyitni az áramkört, mielőtt kár bekövetkezne .

Mi a túláram két oka?

A túláramot az áramkör túlterhelése, rövidzárlat, testzárlat vagy ívhiba okozhatja. A megszakítók és biztosítékok megvédik az áramkör vezetékeit a túláram okozta sérülésektől.

Hogyan védjük a túláramú motort?

A túláramvédelem általában úgy valósul meg, hogy a túlterhelés elleni védelmet leválasztják a rövidzárlat- és földzárlatvédelmi eszközről . Biztosítékok használata esetén minden földeletlen vezetékhez (430.36 és 430.55) egyet kell biztosítani. Így egy 3 fázisú motorhoz három biztosíték szükséges.

Mi az a két különböző túláramvédelmi eszköz?

A határérték-szabályozás túláramvédelmi eszközök (OCPD) használatával érhető el. Kétféle OCPD létezik; biztosítékok és megszakítók . Az OCPD-ket úgy kell telepíteni, hogy az megfeleljen a National Electric Code követelményeinek. Azt is fontos megjegyezni, hogy ezek a védelmi eszközök minősítéssel rendelkeznek.

A túlfeszültség-védelem ugyanaz, mint a túláramvédelem?

Különbség van a túlfeszültség és a túlterhelés elleni védelem között. A túlterhelés elleni védelem, amellyel ez az eszköz rendelkezik, leválasztja a terhelést (kioldja a megszakítót), ha a teljes áram meghaladja az egyedi (vagy kombinált) kimeneti névleges értéket (ebben az esetben 15 amper kimenetenként).

Hol találom az eszköz túláram-besorolását?

A túláram-eszköz névleges értékét az 1. lépésben felsorolt ​​bármelyik áramkör folyamatos áramának vételével és a folyamatos áramerősség 125%-os növelésével (vagy 1,25-tel való megszorzásával) határozzuk meg. A nem szabványos túláram-eszközök értékeit a legtöbb esetben a következő standard névleges értékre kell felfelé kerekíteni.