A képtelenség azt jelenti?

Pontszám: 4,8/5 ( 72 szavazat )

1 : kapacitás, képesség vagy képesítés hiánya a cél vagy cél érdekében : mint pl. a : nem képes vagy nem alkalmas a tevékenységre vagy teljesítményre : alkalmatlan. b : nincs olyan állapotban, vagy olyan fajta, amelyet be kell vallani: nem fogékony.

Mit jelent az, ha képtelen vagy?

Képtelen, alkalmatlan, nem hatékony, képtelen olyan személyre vagy dologra vonatkozik, amelyből hiányzik a képesség, a felkészültség vagy az erő, bármit is kell tenni. Képtelen általában azt jelenti, hogy eredendően hiányzik a képesség vagy az erő: képtelen értékelni a zenét ; nehéz terhek szállítására képtelen híd.

Mit jelent a képtelen mondat?

Képtelen meghatározása. nem tud valamit megtenni; nem képes . Példák a képtelenségre egy mondatban. 1. Képtelen volt segítséget hívni, amikor elesett és eltörte a csípőjét.

Mit nevezel tehetetlen embernek?

Az alkalmatlan személy definíciói. valaki, aki nem kompetens hatékony cselekvésre. szinonimák: inkompetens. típusai: baklövés, botcsináló, bömbölő, bunkó, hentes, búbos, szomorú zsák, botcsináló.

Hogyan használod a képtelen kifejezést egy mondatban?

Képtelen mondatpélda
 1. Pierre elhallgatott, mert képtelen volt egy szót kiejteni. ...
 2. Ezúttal nem egy lázas férfi volt, aki képtelen volt megvédeni őt. ...
 3. Még akkor is, ha képtelen volt valódi fájdalmat érezni. ...
 4. Képtelen volt sem az empátiára, sem a megbánásra. ...
 5. Képtelen volt, makacs és tökéletesen önző.

Mit jelent a képtelen?

33 kapcsolódó kérdés található

A képtelenség szó?

1. Képesség vagy kapacitás hiánya : képtelenség, alkalmatlanság, alkalmatlanság, alkalmatlanság, tehetetlenség.

Képtelen szó?

Képtelen jelentés (elavult) Nem képes; képtelen .

Mi a buta szó?

A buta néhány gyakori szinonimája a durva , sűrű, unalmas és ostoba.

Ki az inkompetens ember?

Meghatározás. 1. A törvényes képesség hiánya valami megtételére , különösen a tanúskodásra vagy a bíróság elé állására. Más néven "alkalmatlanság". Különféle diszkvalifikáció, képtelenség vagy alkalmatlanság okozhatja. Annak, akit hivatalos meghallgatás útján alkalmatlannak ítélnek, a bíróság nevezhet ki gyámot.

Mi a mentális inkompetencia?

„Az a személy szellemileg alkalmatlan a bûncselekmény elkövetésére, ha a feltételezett cselekmény elkövetésének idején értelmi fogyatékos, és ennek következtében értelmi fogyatékos; a) nem ismeri annak jellegét. és a magatartás minősége; vagy b) nem tudja, hogy a magatartás helytelen; ...

Mi az analfabéta?

1 : kevés vagy egyáltalán nem iskolázott, különösen : nem tud írni vagy olvasni egy analfabéta lakosság. 2: zenei analfabéta egy adott tudományterület alapjainak ismeretének hiánya vagy hiánya. 3a : jóváhagyott beszéd- vagy írásmód megsértése.

Mi a képtelen szó alapszava?

képtelen (adj.) "nem képes", 1590-es évek, a franciából képtelen (16c.) és közvetlenül a középkori latinból incapabilis "képtelen", in- "nem"-ből (lásd in- (1)) + capabilis "befogadó; képes fogd meg vagy tartsd" (lásd: képes).

Mi a különbség a képtelenség és a képtelenség között?

Főnevekként az a különbség a képtelenség és a képtelenség között, hogy a képtelenség a képtelenség feltétele, míg a képtelenség a valami megtételére való képesség hiánya ; alkalmatlanság.

Képtelen lehetsz a szerelemre?

Képtelen lehet valaki a szerelemre? A válasz igen, megtehetik . Az okok, amelyek miatt egyesek képtelenek a szerelemre, a negatív gyermekkori élményeikből, a múltbeli kapcsolati traumákból vagy akár a személyiségjegyeikből fakadhatnak.

Mit jelent angolul, hogy elkerülhető?

Valami elkerülhető elkerülhető vagy kikerülhető . A halál nem elkerülhető. Ha el tudsz kerülni valamit, van rá mód. Egy gyors hátvéd elkerülheti a linebacker bliccelést, a napi gyakorlat pedig egy módja annak, hogy elkerülje a súlygyarapodást. Minden, ami elkerülhető, elkerülhető.

Mit jelent az, hogy nem irreleváns?

Az irreleváns azt jelenti, hogy nem kapcsolódik az adott tárgyhoz . Ha egy rocksztár irrelevánssá válik, az azt jelenti, hogy az emberek már nem viszonyulnak – vagy nem is hallgatnak – a zenéjéhez. Ez nem része annak, amit az emberek gondolnak vagy beszélnek. Az ellenkezője releváns, jelentéssel kapcsolatos.

Kijelenthet valakit az orvos alkalmatlannak?

Az orvos alkalmatlannak nyilváníthat valakit, és egy ilyen nyilatkozat jogi következményei az egész életére kihathatnak. ... Az, hogy egy orvos inkompetensnek nyilvánítja, nem jelenti azt, hogy elveszíti minden képességét, hogy saját maga döntsön, de azt igen, hogy veszélyben van.

Hogyan lehet bebizonyítani, hogy egy személy alkalmatlan?

Íme öt általános lépés, amelyet követni kell, ha valakit jogilag alkalmatlannak kell nyilvánítani:
 1. Gondnokság benyújtása. ...
 2. Forduljon ügyvédhez. ...
 3. Pszichológiai értékelés ütemezése. ...
 4. Az Értékelés benyújtása a Bírósághoz. ...
 5. Vegyen részt a meghallgatáson.

Mi történik, ha szellemileg inkompetensnek nyilvánítják?

Ha jogerősen fogyatékosnak találják, ezek az egyének képtelenek saját ügyeiket intézni , amelyek magukban foglalják a szerződés, a végrendelet, a bizalom vagy a meghatalmazás aláírását. Önt vagy egy másik rokont vagy vagyonkezelőt neveznek ki arra, hogy vállalja a felelősséget az adott személy ügyeiért.

Mi az okos szó a butára?

Szinonimák tanulmányozása Ezen az oldalon 59 szinonimát, antonimát, idiomatikus kifejezést és kapcsolódó szavakat fedezhet fel a buta kifejezésekre, mint például: buta, blokkfejű, debil , unalmas, értelmetlen, értelmetlen, ostoba, sűrű, gyengeelméjű, tudatlan és idióta.

Hogy mondod szépen a butaságot?

„Dunderhead” és más „szebb” módok a hülyeség kifejezésére
 1. Dunderheaded. Definíció: dunderheadnek lenni. ...
 2. Buta. Meghatározás: hülye, buta. ...
 3. Blinkard. Definíció: buta, lassú észjárású vagy tompa ember. ...
 4. Figyelmen kívül hagyás. Definíció: teljes vagy teljes tudatlanság. ...
 5. Addlepated. ...
 6. Tudatlan. ...
 7. Bêtise. ...
 8. Hülye.

A hülyeség rossz szó?

A moron használata Az idióta , idióta, idióta kifejezéseket és származékaikat korábban technikai leíróként használták orvosi, oktatási és szabályozási kontextusban. Ezeket a felhasználásokat a 20. század végére nagyrészt elutasították, és ma már sértőnek tartják.

A logikátlan valódi szó?

-> Ha a logikátlan azt jelenti, hogy logikus, akkor ez logikátlan szó !

Miért képtelen és miért nem Képtelen?

Képtelen azonban a megfelelő és eredeti forma , ráadásul mindenki használja. Soha nem láttam használhatatlant. A hüvelykujjszabály a következő: Ha egy szó változatai közül választ, válassza ki a legszélesebb körben használt és legismertebb változatot. Tehát amikor választanod kell, válaszd a képtelent.

Mi a képes szinonimája?

tapasztalt, alkalmas, tehetséges , hatékony, tehetséges, képes, teljesített, jártas, ügyes, jó, képzett, ügyes, hozzáértő, megfelelő, intelligens, alkalmazkodott, alkalmas, au fait, okos, rátermett.