Tudsz mondani egy mondatot a képtelennel?

Pontszám: 4,9/5 ( 15 szavazat )

Képtelen mondatpélda. Képtelen volt sem az empátiára, sem a megbánásra . Képtelen volt, makacs és tökéletesen önző. Elképesztő könnyedséggel veszik fel a felületes elsajátításokat, de úgy tűnik, képtelenek elsajátítani egyetlen tárgyat sem.

Mit jelent a képtelen mondat?

Képtelen meghatározása. nem tud valamit megtenni; nem képes . Példák a képtelenségre egy mondatban. 1. Képtelen volt segítséget hívni, amikor elesett és eltörte a csípőjét.

Mit jelent a képtelen?

1 : kapacitás, képesség vagy képesítés hiánya a cél vagy cél érdekében : mint pl. a : nem képes vagy nem alkalmas a tevékenységre vagy teljesítményre : alkalmatlan. b : nincs olyan állapotban, vagy olyan fajta, amelyet be kell vallani: nem fogékony.

Mi más szó, hogy nem képes?

1. Képtelen , alkalmatlan, nem hatékony, képtelen olyan személyre vagy dologra vonatkozik, amelyből hiányzik a képesség, a felkészültség vagy az erő, bármit is kell tenni.

Hogyan használod a képtelenséget egy mondatban?

Képtelenség egy mondatban?
 1. Járhatatlansága azt jelentette, hogy tolószékre lesz szüksége.
 2. Mivel képtelen volt betartani a szabályokat, földön maradt.
 3. Olvasási képtelensége megnehezítette a tanulást. ...
 4. Miután eltávolították a manduláját, néhány hétig nem tudott beszélni.

Róisín Murphy – Képtelen (hivatalos hanganyag)

36 kapcsolódó kérdés található

Lehetnek képtelenség példák?

Képtelenség Nem tud lovagolni. Nem tudok túl gyorsan gépelni. 100 kilót nem tudunk felemelni . Jan nem tud gyorsan futni.

Hogyan fejezed ki a képtelenséget?

Képesség és képtelenség kifejezése.
 1. A természetes vagy tanult képesség leírására használhatjuk a tud (vagy képesnek lenni) kifejezést. ...
 2. Használhatjuk a couldn't, couldn't, was/wide to kifejezést, amikor az „általános képesség a múltban” kifejezést írjuk le. ...
 3. Egy adott művelet sikeres végrehajtásának leírására a volt/tudtunk vagy sikerült (nem tudtunk) kifejezést használni:

Ki nem képes?

nem képes. nem rendelkezik a szükséges képességekkel, képesítéssel vagy erővel bizonyos meghatározott cselekmények vagy funkciók elvégzésére: Rendszergazdaként egyszerűen képtelen . közönséges képességek nélkül; alkalmatlan. egy teljesen inkompetens személy, különösen egy hibás mentalitású.

Mi a buta szó?

A buta néhány gyakori szinonimája a durva , sűrű, unalmas és ostoba.

Mit jelent a képes?

: képes megtenni valamit : rendelkezik azokkal a tulajdonságokkal vagy képességekkel, amelyek szükségesek valaminek a megtételéhez. : készséges valamiben : tud valamit jól csinálni. Tekintse meg a képes teljes definícióját az angol nyelvtanulók szótárában. képes.

Képtelen lehetsz a szerelemre?

Képtelen lehet valaki a szerelemre? A válasz igen, megtehetik . Az okok, amelyek miatt egyesek képtelenek a szerelemre, a negatív gyermekkori élményeikből, a múltbeli kapcsolati traumákból vagy akár a személyiségjegyeikből fakadhatnak.

Mi az analfabéta?

1 : kevés vagy egyáltalán nem iskolázott, különösen : nem tud írni vagy olvasni egy analfabéta lakosság. 2: zenei analfabéta egy adott tudományterület alapjainak ismeretének hiánya vagy hiánya. 3a : jóváhagyott beszéd- vagy írásmód megsértése.

Mit jelent az, hogy teljesen képtelen?

melléknév A szükséges képesség, kapacitás vagy hatalom hiánya. melléknév Nem képes megfelelően teljesíteni ; alkalmatlan.

Mit jelent közvetettnek lenni?

a(1) : közvetlen vonaltól vagy iránytól való eltérés : körforgalom. (2) : a lényegre nem térve közvetett vád. (3) : egy állítás vagy tétel bizonyítása vagy annak bizonyítása annak demonstrálásával, hogy tagadása abszurditáshoz vagy ellentmondáshoz vezet. b : nem egyenes és nyílt : álságos.

Mi a különbség a képtelenség és a képtelenség között?

Főnevekként az a különbség a képtelenség és a képtelenség között, hogy a képtelenség a képtelenség feltétele, míg a képtelenség a valami megtételére való képesség hiánya ; alkalmatlanság.

Mit jelent a képtelenség?

A cselekvőképtelenség definíciói. a képességtelenség minősége – fizikailag vagy szellemileg vagy jogilag . szinonimák: képtelenség. Antonímák: képesség, képesség. az alkalmasság minősége – fizikailag vagy intellektuálisan vagy jogilag.

Mi az okos szó a butára?

Szinonimák tanulmányozása Ezen az oldalon 59 szinonimát, antonimát, idiomatikus kifejezést és kapcsolódó szavakat fedezhet fel a buta kifejezésekre, mint például: buta, blokkfejű, debil , unalmas, értelmetlen, értelmetlen, ostoba, sűrű, gyengeelméjű, tudatlan és idióta.

A hozzá nem értés egy szó?

Képesség vagy kapacitás hiánya : képtelenség, alkalmatlanság, alkalmatlanság, alkalmatlanság, tehetetlenség.

Képtelen vagy képtelen?

Képtelen azonban a megfelelő és eredeti forma , ráadásul mindenki használja. Soha nem láttam használhatatlant. A hüvelykujjszabály a következő: Ha egy szó változatai közül választ, válassza ki a legszélesebb körben használt és legismertebb változatot. Tehát amikor választanod kell, válaszd a képtelent.

Lehetséges-e kifejezni a képességet?

A can, could és be able to modális igéket használjuk + igei infinitivitást, ha a képességről beszélünk . A can-t használjuk, amikor általános képességekről beszélünk a jelenben. A could-t használjuk, amikor a múltban általános képességekről beszélünk.

Hogyan fejezi ki a szükségességet?

A szükségesség kifejezése a 'to have' igével
 1. Ezt követi az infinitivus, a have kifejezi a szükségességet: dolgoznom kell. ...
 2. A kérdőív a do/does/did segédszó használatával készül: Nem kell öltönyt viselnie. ...
 3. A szükségesség gondolatának hangsúlyozására néha hozzá lehet tenni: Ezt a filmet meg kell nézni!

Mik azok a kötelezettség módozatai?

kell, muszáj, kell és kellene . A kötelezõ igéknek két típusa van; azok, amelyek elsősorban határozott kötelezettséget vagy szükségszerűséget fejeznek ki – kell és kell. azok, amelyek ajánlást vagy erkölcsi kötelezettséget fejeznek ki – kell és kell is.

Mi a képtelenség példája?

A képtelenség definíciója az az állapot, amikor nincs hatalmunk vagy nincs képességünk. A képtelenség egyik példája az, hogy nem értik a számítógép kezelését .

Lehet és nem lehet tevékenységeket?

9 szórakoztató tevékenység a képességekért
 • Lehet/nem lehet társasjáték. ...
 • Mondjon rá, hogy „Igen, tudom” / Mondjon „Nem, nem tudok” ...
 • Azt kell mondanom, hogy „Igen, tudom” / Ki kell mondanom: „Nem, nem tudok” ...
 • Lehet/nem lehet meghatározni a játékot. ...
 • 20 kérdés lehet/nem. ...
 • A pálcikám tud/nem tud. ...
 • Állati képességek blöff. ...
 • Tud ötletbörze.