Képesben vagy képtelenségben?

Pontszám: 5/5 ( 58 szavazat )

Melléknévként a különbség a képtelen és a képes között
is that incapable nem képes (valamit megtenni); nem képes, miközben képes képes és hatékony; adott feladathoz szükséges képességekkel; hajlandóság megtenni valamit; megenged, vagy fogékony valamire.

Melyik a helyes Képtelen vagy képtelen?

Melléknévként az a különbség a képtelen és a képtelen között, hogy a képtelen nem képes (valamit megtenni); unable while uncapable is (elavult) nem képes; képtelen.

Mit jelent az, hogy valamire képtelen?

1 : kapacitás, képesség vagy képesítés hiánya a cél vagy cél érdekében: mint pl. a : nem képes vagy nem alkalmas a tevékenységre vagy teljesítményre : alkalmatlan. b : nincs olyan állapotban, vagy olyan fajta, amelyet be kell vallani: nem fogékony.

Hogyan használod a képtelen kifejezést egy mondatban?

Képtelen mondatpélda
 1. Pierre elhallgatott, mert képtelen volt egy szót kiejteni. ...
 2. Ezúttal nem egy lázas férfi volt, aki képtelen volt megvédeni őt. ...
 3. Még akkor is, ha képtelen volt valódi fájdalmat érezni. ...
 4. Képtelen volt sem az empátiára, sem a megbánásra. ...
 5. Képtelen volt, makacs és tökéletesen önző.

Mit nevezel tehetetlen embernek?

Az alkalmatlan személy definíciói. valaki, aki nem kompetens hatékony cselekvésre. szinonimák: inkompetens. típusai: baklövés, botcsináló, bömbölő, bunkó, hentes, búbos, szomorú zsák, botcsináló.

Keyshia Cole – Képtelen (hivatalos videó)

15 kapcsolódó kérdés található

Mi a buta szó?

A buta néhány gyakori szinonimája a durva , sűrű, unalmas és ostoba.

Mi a mentális inkompetencia?

„Az a személy szellemileg alkalmatlan a bûncselekmény elkövetésére, ha a feltételezett cselekmény elkövetésének idején értelmi fogyatékos, és ennek következtében értelmi fogyatékos; a) nem ismeri annak jellegét. és a magatartás minősége; vagy b) nem tudja, hogy a magatartás helytelen; ...

Mi a másik szó arra, hogy nem képes?

1. Képtelen , alkalmatlan, nem hatékony, képtelen olyan személyre vagy dologra vonatkozik, amelyből hiányzik a képesség, a felkészültség vagy az erő, bármit is kell tenni.

Mit jelent a nem képes?

nem képes. nem rendelkezik a szükséges képességekkel, képesítéssel vagy erővel bizonyos meghatározott cselekmények vagy funkciók elvégzésére: Rendszergazdaként egyszerűen képtelen . közönséges képességek nélkül; alkalmatlan.

Az incapable szinonimája vagy antonimája?

Ezen az oldalon 41 szinonimát, antonimát, idiomatikus kifejezést és kapcsolódó szavakat találhat az alkalmatlan kifejezésekre, mint például: fogyatékos, alkalmatlan, alkalmatlan , feckless, incapacitated, independent, independent, insufficient, unequipped, inapt and ineffective.

Képtelen lehetsz a szerelemre?

Képtelen lehet valaki a szerelemre? A válasz igen, megtehetik . Az okok, amelyek miatt egyesek képtelenek a szerelemre, a negatív gyermekkori élményeikből, a múltbeli kapcsolati traumákból vagy akár a személyiségjegyeikből fakadhatnak.

Mi a képtelen szó gyökere?

képtelen (adj.) és közvetlenül a középkori latinból incapabilis " képtelen", in- "nem" szóból (lásd in- (1)) + capabilis "fogadó; képes megragadni vagy tartani" (lásd: képes).

Mi az analfabéta?

1 : kevés vagy egyáltalán nem iskolázott, különösen : nem tud írni vagy olvasni egy analfabéta lakosság. 2: zenei analfabéta egy adott tudományterület alapjainak ismeretének hiánya vagy hiánya. 3a : jóváhagyott beszéd- vagy írásmód megsértése.

Mi a különbség a képtelen és a képtelen között?

Melléknévként az a különbség a képtelen és az incapable között, hogy képtelen nem képes; egy bizonyos képesség hiánya, miközben képtelen, nem képes (valamit megtenni); képtelen.

Képtelen vagy nem?

Melléknévként az a különbség a képtelen és az inable között, hogy képtelen nem képes; egy bizonyos képesség hiánya, míg az inable képtelen, nem képes.

Mit jelent a képes?

: képes megtenni valamit : rendelkezik azokkal a tulajdonságokkal vagy képességekkel, amelyek szükségesek valaminek a megtételéhez. : készséges valamiben : tud valamit jól csinálni. Tekintse meg a képes teljes definícióját az angol nyelvtanulók szótárában. képes.

Hogyan jellemez egy tehetséges embert?

Valaki, aki képes arra , rendelkezik a szükséges képességekkel vagy tulajdonságokkal, hogy egy adott dolgot jól csináljon , vagy a legtöbb dolgot jól tudja csinálni. Nagyon tehetséges előadó.

Milyen a tehetséges ember?

Ha az emberek alkalmasak, képesek bármilyen feladatot megoldani , mint egy tehetséges tanár, aki el tudja magyarázni a nehéz fogalmakat, és szórakoztatóvá teszi. Azt is hallhattad, hogy valaki „nem képes” mondjuk bűncselekményt elkövetni, vagy valaki érzéseit megbántani.

Mi a képes szinonimája?

tapasztalt, alkalmas, tehetséges , hatékony, tehetséges, képes, teljesített, jártas, ügyes, jó, képzett, ügyes, hozzáértő, megfelelő, intelligens, alkalmazkodott, alkalmas, au fait, okos, rátermett.

Mi a példa egy képességre?

A képesség meghatározása olyasvalami, amit egy személy vagy dolog képes megtenni. Amikor valaki tud főzni , ez egy példa arra a helyzetre, amikor képes főzni. Amikor a számítógép meg tud nyitni egy fájlt, ez egy példa arra a helyzetre, amikor a számítógép képes megnyitni a fájlt.

Mire képes az ellenkezője?

( inkompetens ) Ellentétben az adott feladathoz szükséges készségekkel. alkalmatlan. alkalmatlan. alkalmatlan. képtelen.

Mi az elégtelen két szinonimája?

az elégtelen szinonimája
 • hiányos.
 • hiányzó.
 • csekély.
 • szegény.
 • szűkös.
 • vázlatos.
 • egyenlőtlen.
 • gyenge.

Hogyan bizonyítja be, hogy szellemileg alkalmatlan?

Egy személy mentálisan alkalmatlanná nyilvánításának folyamatát úgy kezdi meg, hogy hivatalos petíciót nyújt be az állama hagyatéki bíróságának helyi kerületéhez . Ezzel egyidejűleg egy személy értelmileg inkompetensnek nyilvánítása iránti kérelmet nyújt be, egyúttal a törvényes gyámjaként is beadja magát.

Hogyan bizonyíthatod be, hogy valaki mentálisan alkalmatlan?

Íme öt általános lépés, amelyet követni kell, ha valakit jogilag alkalmatlannak kell nyilvánítani:
 1. Gondnokság benyújtása. ...
 2. Forduljon ügyvédhez. ...
 3. Pszichológiai értékelés ütemezése. ...
 4. Az Értékelés benyújtása a Bírósághoz. ...
 5. Vegyen részt a meghallgatáson.

Kijelenthet valakit az orvos alkalmatlannak?

Az orvos alkalmatlannak nyilváníthat valakit, és egy ilyen nyilatkozat jogi következményei az egész életére kihathatnak. ... Az, hogy egy orvos inkompetensnek nyilvánítja, nem jelenti azt, hogy elveszíti minden képességét, hogy saját maga döntsön, de azt igen, hogy veszélyben van.