A bpcl veszteséges volt?

Pontszám: 4,2/5 ( 27 szavazat )

Az egy évvel korábbi negyedévben a BPCL 1080,8 milliárd rúpiás egyszeri veszteséget szenvedett el a készletek leírása miatt, a 2020 márciusi globális nyersolajárak összeomlása helyett.

Veszteségben van a Bharat Petroleum?

MUMBAI: A Bharat Petroleum Corporation (BPCL) állami tulajdonú finomító ma 1819,6 milliárd ₹ konszolidált veszteséget könyvelt el a 2020 márciusával zárult negyedévben a készletveszteség és az alacsonyabb bruttó finomítási árrés miatt. A második legnagyobb üzemanyag-kiskereskedő 2051,4 milliárd ₹ nyereségről számolt be az előző negyedévben.

A Bharat Petroleum nyereséges?

Az állami tulajdonú Bharat Petroleum (BPCL) szerdán 17 319,8 milliárd rúpiás nettó nyereségről számolt be a március 31-én zárult pénzügyi év során, ami 372,5%-kal magasabb az egy évvel ezelőtti nyereségnél. Ez az olajfinomító és marketing cég által közölt legmagasabb éves nyereség.

Ki vásárol BPCL-t?

Az IGL-ben a BPCL új tulajdonosa 48,5 százalékos részvénycsomagot kap egy nyílt ajánlatot. A Petronetben a BPCL új tulajdonosa 38,5 százalékos részesedéssel rendelkezik, ami magasabb, mint a 37,5 százalékos együttes részesedés az IOC, az ONGC és a GAIL részvényeiben.

Mi a kőolaj profitja?

A Profit Petroleum a kormány által termelésmegosztási szerződés keretében odaítélt mezőkről származó nyers- és földgáztermelésből származó nyereség .

Az Air India, BPCL privatizációja | Dhruv Rathee elemzése

34 kapcsolódó kérdés található

Mi lesz a BPCL alkalmazottaival a privatizáció után?

Az eddig lebonyolított stratégiai befektetés-kivonási ügyletek egy éves bezárási időszakkal rendelkeznek a munkavállalók számára: a részvény adásvételi szerződés aláírását követő egy évig nem lesz lemondás/elbocsátás .

Mi a HPCL jelentése?

Hindustan Petroleum Corporation Limited (HPCL)

A Bharat Petroleum állami vállalat?

A BPCL közszektorbeli vállalkozás, amelynek 2017. szeptember 30-án az indiai kormány 54,93%-os részesedéssel rendelkezik. ... 1976. január 24-én a Burmah Shell vállalatcsoportot India kormánya átvette, és megalakította a Bharat Refineries Ltd-t. Augusztus 1-jén 1977-ben a céget átnevezték Bharat Petroleum Corporation Ltd-re.

Mennyi az ONGC nettó értéke?

Az ONGC India legnagyobb olaj- és gázkutató és kitermelő vállalata volt. A 2020-as pénzügyi évben közel kétbillió indiai rúpia nettó vagyonával az állami tulajdonban lévő vállalat az ország nyersolajának mintegy 70 százalékát és földgázának több mint 80 százalékát állította elő.

Ki a BPCL elnöke?

Arun Kumar Singh vette át a Bharat Petroleum Corporation Ltd (BPCL) új elnöki és ügyvezető igazgatói posztját - közölte szerdán a privatizációhoz kötött társaság. Vetsa Ramakrishna Gupta India második legnagyobb üzemanyag-értékesítő vállalatának új pénzügyi igazgatója.

A BPCL osztalékot ad?

BPCL 2021. évi osztalék: A Bharat Petroleum Corporation Ltd (BPCL) részvényenként 58 Rs végső osztalékot fizet a 2021. március 31-én végződő pénzügyi évre. A társaság szeptember 16-át tűzte ki az osztalék lejárati dátumaként. ... Az osztalék az éves közgyűlésen a részvényesek jóváhagyásához kötött.

Ki kap BPCL osztalékot?

Ha a részvény tulajdonosa a részvényeket az osztalékfizetés határideje előtt értékesíti , a magánszemély nem jogosult a társaságtól osztalékra. Míg ha a lejárat után eladják a részvényt, akkor is megkapják az osztalékot. A júniussal zárult negyedévben (Q1FY22) a BPCL 27,6%-os nettó profitcsökkenésről számolt be, 1501,65 ₹-ra.

A BPCL privatizációja jó vagy rossz?

Összességében a privatizáció jó döntés , de a kormánynak meg kell őriznie az átláthatóságot a tápegységek értékesítésének teljes folyamatában. Ezenkívül a kormánynak bizonyos szabályokat kellene előírnia az ügyfelek magáncégek általi kizsákmányolásának megakadályozására.

Ki a HPCL tulajdonosa?

2017. november 1-jén az uniós kabinet jóváhagyta az ONGC-t a HPCL (Hindustan Petroleum Corporation Limited) 51,11%-os többségi részesedésének megszerzésére. 2018. január 30-án az Oil & Natural Gas Corporation megszerezte a Hindustan Petroleum Corporation teljes 51,11%-os részesedését, így a vállalat promóterévé vált.

Ki a HPCL vezérigazgatója?

Shri Mukesh Kumar Surana , elnök és ügyvezető igazgató Shri Mukesh Kumar Surana 2016. április 1-jétől a Corporation elnöke és ügyvezető igazgatója. Ezt megelőzően a Prize Petroleum Company Limited vezérigazgatójaként dolgozott, egy 100%-os tulajdonú leányvállalat és upstream vállalatnál. a HPCL karja 2012 szeptembere óta.

Mi történt a BPCL privatizációjával?

A privatizációs folyamat részeként a BPCL eladta 61,65%-os részesedését az assami székhelyű Numaligarh Refinery Ltd-ben (NRL) 9875 milliárd ₹-ért az Oil India Ltd (OIL) és az Engineers India Ltd (EIL) konzorciumának (49%), valamint a a fennmaradó 13,65% az Assam-kormánynak jutott márciusban.

A BPCL dolgozói kapnak nyugdíjat?

Havi nyugdíj a tag és a házastárs közös élete során A jelölt azonban jogosult lenne a tőkemegtérülés összegére. Ezen összeg igényléséhez a jelöltnek az alábbi dokumentumokat kell benyújtania a vagyonkezelőhöz, a BPCL Nyugdíjpénztárhoz.

Mi lesz a BPCL alkalmazottaival?

A Bharat Petroleum Voluntary Retirement Scheme – 2020 július 23-án megnyílt és augusztusban zárul... A BPCL-nek, ahol a kormány eladja teljes 52,98%-os részesedését, körülbelül 20 000 alkalmazottja van. A tisztviselő szerint az alkalmazottak 5-10%-a választja a VRS-t . A BPCL megvásárlásával kapcsolatos érdeklődést július 31-ig kell jelezni.

Hogyan keresnek pénzt az olajmarketing-cégek?

Ezen árak alapján számítják ki a szükséges kiskereskedelmi árakat. ... Az olajértékesítő cégek jelenleg a finomítókból szerzik be termékeiket importparitáson, ami aztán önköltségi ára lesz. Az önköltségi ár és a realizált ár közötti különbség az OMC-k alulmegtérülését jelenti.”

Mennyibe kerül az olaj?

1. n. [Olaj- és gázüzletág] A megtermelt olaj azon része, amelyet az üzemeltető évente a termelésmegosztási szerződésben meghatározott költségek megtérítésére fordít .

Mi az a költségolaj és a profitolaj?

Siker esetén a vállalat használhatja a megtermelt olajból származó pénzt a tőke és a működési kiadások megtérülésére, amelyet "költséges olajnak" neveznek. A fennmaradó pénzt "profitolajnak " nevezik, és a kormány és a vállalat között osztják fel, általában körülbelül 80%-os arányban a kormánynál, 20%-os arányban a vállalatnál.

A BPCL részvény jó vétel?

A technikai elemző szerint a részvények jól néznek ki a technikai grafikonokon , és jól helyezkednek el ahhoz, hogy a jelenlegi szinthez képest felfelé nézzenek. ... A BPCL részvényárfolyam NSE 52 hetes csúcsa 496,50, amelyet 2021. szeptember 6-án ért el, míg az 52 hetes mélypont 325 Rs, amelyet ez a részvény 2020. október 15-én ért el.