A formoterol szteroid?

Pontszám: 4,7/5 ( 31 szavazat )

Symbicort

Symbicort
A SYMBICORT mért dózisú inhalátorként kapható, amely budezonid (80 vagy 160 mcg) és formoterol (4,5 mcg) kombinációját tartalmazza inhalációs aeroszol formájában, a következő két erősségben: 80/4,5 és 160/4,5 . Minden adagolási erősség 60 vagy 120 működtetést tartalmaz tartályonként.
https://www.rxlist.com › symbicort-drug

Symbicort (budezonid és formoterol-fumarát-dihidrát)

(budezonid és formoterol-fumarát-dihidrát) egy szteroid és egy hosszú hatású hörgőtágító kombinációja, amelyet asztmás vagy krónikus obstruktív tüdőbetegségben (COPD) szenvedő betegek hörgőgörcsének megelőzésére használnak.

Milyen gyógyszercsoportba tartozik a formoterol?

A formoterol a hosszú hatású béta-agonistáknak (LABA-knak) nevezett gyógyszerek osztályába tartozik. Úgy fejti ki hatását, hogy ellazítja és megnyitja a légutakat a tüdőben, megkönnyítve a légzést.

A budezonidnak és a formoterolnak vannak szteroidjai?

A formoterol egy hosszú hatású hörgőtágító. A budezonid egy szteroid . A budezonid és a formoterol egy kombinált gyógyszer, amelyet az asztma tüneteinek kezelésére és megelőzésére használnak felnőtteknél és legalább 6 éves gyermekeknél.

Milyen mellékhatásai vannak a formoterolnak?

Mellékhatások Remegés (remegés), hányinger, fejfájás, szédülés, idegesség, szájszárazság, gyomorpanaszok, fáradtság, alvászavar vagy rekedtség fordulhat elő . Ha ezen hatások bármelyike ​​továbbra is fennáll vagy súlyosbodik, haladéktalanul értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

A formoterol biztonságos?

Következtetések: A budezonid/formoterol egyetlen inhalátorban ugyanolyan biztonságos és hatékony az asztma hosszú távú kezelésében, mint a budezonid és a formoterol külön inhalátorokon keresztül.

Az asztma megértése 3. rész: Szteroid gyógyszerek

29 kapcsolódó kérdés található

Mennyi idő alatt hat a formoterol?

A por alakú formoterol (az inhalációhoz használt) 3 percen belül kezd hatni, és a csúcshatás 80%-a 15 percen belül jelentkezik. A legtöbb embernél a hatás körülbelül 12 órán át tart.

A formoterol jó köhögésre?

Enyhítik a köhögést , a légszomjat és a légzési nehézségeket azáltal, hogy fokozzák a légáramlást a hörgőcsöveken keresztül. A formoterolt a testmozgás okozta nehézlégzés vagy sípoló légzés megelőzésére is használják (edzés által kiváltott bronchospasmus vagy EIB).

A formoterol okozhat magas vérnyomást?

Eredmények: Mind a szalmeterol, mind a formoterol a szívfrekvencia és a glükózkoncentráció korai dózisfüggő növekedését, valamint a diasztolés vérnyomás és a plazma káliumkoncentrációjának csökkenését okozta; A formoterol a szisztolés vérnyomás korai emelkedését is okozta.

A formoterol tachycardiát okoz?

A hosszú hatású béta2-adrenerg agonisták (LABA) gyógyszereinek gyakori mellékhatásai a következők: angina, magas vérnyomás vagy hipotenzió, tachycardia, aritmiák, idegesség, fejfájás, remegés, szájszárazság, szívdobogásérzés, izomgörcsök, hányinger, szédülés, fáradtság, rossz közérzet, hypokalaemia , hiperglikémia, metabolikus acidózis és álmatlanság.

Hogyan kell belélegezni a formoterolt?

A gyógyszer belélegzéséhez helyezze a szájrészt a szájába, majd kapcsolja be a kompresszort . Lélegezz be mélyen és egyenletesen, amíg már nem képződik köd a porlasztó tartályában. Használja a porlasztót körülbelül 9 percig, vagy amíg a gyógyszer el nem fogy a porlasztócsészében. Minden használat után tisztítsa meg a porlasztó minden alkatrészét.

A budezonid erős szteroid?

Háttér és célok: A budezonid (BUD) egy erős szteroid , amely kiterjedt first-pass metabolizmuson megy keresztül.

Rendben van-e a Symbicort naponta egyszer bevenni?

A Symbicort SMART lehetővé teszi, hogy a betegek egyetlen inhalátort, a budezonid-formoterol kombinációs inhalátort használjanak mind fenntartó, mind enyhítő terápia céljából. A fenntartó adag beállítható, de legalább napi két adagnak kell lennie, amely naponta egyszer két adagban vagy naponta kétszer egy adagban adható be.

Milyen mellékhatásai vannak a budezonidnak és a formoterolnak?

A budezonid/formoterol gyakoribb mellékhatásai a következők:
  • torok irritáció vagy fájdalom.
  • rigó (a száj és a torok fertőzése)
  • felső légúti fertőzések.
  • alsó légúti fertőzések, például hörghurut.
  • sinusitis (a sinus gyulladása)

Melyik inhalátor hasonlítható a Symbicorthoz?

A Symbicorthoz hasonló inhalátorok közé tartozik az Advair (flutikazon/szalmeterol) , a Dulera (mometazon/formoterol) és a Breo (flutikazon/vilanterol).

A Symbicort elnyomja az immunrendszert?

Tehát igen, az inhalációs kortikoszteroidok valóban elnyomják az immunrendszert – de csak a tüdejében, hogy segítsenek az asztma szabályozásában. Néha, különösen nagyobb dózisú inhalációs szteroidok esetén, a gyógyszer kis mennyisége felszívódhat a szervezetébe.

A formoterol remegést okoz?

A formoterol legmagasabb dózisa is több remegést eredményezett, mint a legnagyobb adag szalmeterol. A szívfrekvencia és a QT-intervallum növekedése hasonló volt a két gyógyszer esetében. Meg kell jegyezni, hogy a vizsgálatban alkalmazott dózisok magasabbak voltak az ajánlottnál.

A formoterol jobb, mint a szalmeterol?

A formoterol és a szalmeterol két hosszan ható β2-agonista inhalációval adva, amelyek hörgőtágító hatása legalább 12 órán át fennáll egyetlen beadás után. A formoterol gyorsabban kezdődik, mint a szalmeterol .

A formoterol teljes agonista?

Így a formoterol nagyobb belső aktivitással rendelkezik, mint a szalmeterol, ami azt jelenti, hogy teljes agonista , míg a szalmeterol részleges agonista a béta2-receptoron. A gyógyszerek fizikai-kémiai tulajdonságai magyarázatot adhatnak a hatás kezdete és időtartama közötti különbségekre.

A Symbicortban van szteroid?

A Symbicort (budezonid és formoterol-fumarát-dihidrát) egy szteroid és egy hosszú hatású hörgőtágító kombinációja, amelyet asztmás vagy krónikus obstruktív tüdőbetegségben (COPD) szenvedő betegek hörgőgörcsének megelőzésére használnak.

A Symbicort kitisztítja a nyálkát?

Az inhalációs kortikoszteroidok (ICS) csökkentik a gyulladást és a nyálkahártyát , segítve az asztmás tüneteket. Az inhalációs kortikoszteroidokat gyakran más gyógyszerekkel kombinálva szedik az asztma kezelésére.

A Symbicort befolyásolja az alvást?

Beszámoltak arról, hogy a Symbicort alvászavarokat okozott . Egyrészt a vizsgálatok kimutatták, hogy a formoterol, a Symbicort két hatóanyagának egyike, javíthatja az alvást. Az inhalált budezonid javíthatja az alvást az éjszakai asztmás tünetek csökkentésével.

Az asztma gyógyítható?

Annak ellenére , hogy az asztmára nincs természetes gyógymód , tünetei számos asztmagyógyszerrel kezelhetők és szabályozhatók. Az Ön célja az asztma kezelésében: Pontos asztmadiagnózis. Együtt dolgozzon orvosával, hogy dolgozzon ki egy asztma cselekvési tervet.

A Formoflo inhalátor szteroid?

A Formoflo 250 Transhaler két gyógyszer kombinációja: Formoterol és Fluticasone Propionate. A formoterol egy hosszú hatású hörgőtágító, amely úgy fejti ki hatását, hogy ellazítja a légutak izmait, és kitágítja a légutakat. A flutikazon-propionát egy szteroid .

Milyen gyakran szedheti a Salbutamolt?

Felnőttek és gyermekek szokásos módja az inhalátor használatának: 1 vagy 2 befújás salbutamol, amikor szüksége van rá . maximum 4 alkalommal 24 órán belül (függetlenül attól, hogy 1 vagy 2 befújás van egyszerre)