Hogyan kerültek hozzánk a formosan termeszek?

Pontszám: 4,1/5 ( 27 szavazat )

A Formosan földalatti termeszek egy invazív faj, amely nem őshonos az Egyesült Államokban. Ezeket a termeszeket az 1940-es és 1950-es években telepítették be az Egyesült Államok szárazföldi területére. Elsődlegesen fertőzött ládákon és a Csendes-óceán déli részének második világháborús hadjáratából visszaérkezett rakományokon keresztül szállították őket .

Hogyan kerültek a termeszek Észak-Amerikába?

1965-re Formosan termeszek kolóniái jelentek meg a déli államokban. Az elmélet szerint a Délkelet-Ázsiából az Egyesült Államokba visszatérő katonák formózi termeszeket hoztak vissza magukkal, persze nem szándékosan. ... Kaliforniában is van néhány elszigetelt kolónia.

Hogyan kerültek a Formosan termeszek Louisianába?

A formosaiak nem Louisianában vagy az Egyesült Államokban honosak. Valójában úgy jutottak ide, hogy a második világháború után Ázsiából hazatérő felszereléseken utaztak . Napjainkban a 64 plébánia közül 42-ben megtalálhatók, a legtöbb Dél-Louisiana államban.

Hogyan kerültek a termeszek Louisianába?

A Formosan földalatti termesz, a Coptotermes formosanus a második világháború után Kelet-Ázsiából került be az Egyesült Államok kikötővárosaiba, például New Orleansba és Lake Charlesba, fertőzött fa rakodóládák és raklapok útján (La Fage 1987).

Mi a probléma a Formosan termeszekkel az Egyesült Államokban?

Méretének és agresszív táplálékkereső viselkedésének köszönhetően a Formosan termeszek kolóniája több kárt okoz, mint más egyesült államokbeli földalatti fajok egyedi kolóniái, és 6 hónapon belül jelentős szerkezeti károkat okozhatnak otthonában .

Hogyan lehet azonosítani a Formosan termeszeket

22 kapcsolódó kérdés található

Mi a legjobb kezelés a Formosan termeszek számára?

A Formosan termeszek kezelésének legjobb módja az, ha árkot ásunk az otthon körül, és a kezelést az árokban helyezzük el, hogy akadályként működjön. A Taurus SC a mi legnépszerűbb termékünk, mivel nem riasztó, amely anélkül, hogy tudnák, megöli a termeszeket.

Az év melyik szakában rajzanak a Formosan termeszek?

A rajzás általában az esti órákban következik be egy késő tavaszi vagy kora nyári meleg, esős napot követően. A formózi termeszek egyetlen kolóniája több mint 70 000 rajt bocsáthat ki.

A rajzó termeszek fertőzést jelentenek?

A rajzó termeszek fertőzést jelentenek? Ha egy raj megtörténik az otthonában, a legtöbb nem éli túl, hogy új kolóniát hozzon létre, de ez azt jelenti, hogy otthona valószínűleg fertőzött .

Hogyan akadályozhatod meg, hogy a termeszek rajzanak a házadban?

A rajzási időszakban az ajtókat és ablakokat lehetőleg zárva tartsuk. Éjszaka is ne kapcsolja le a kültéri lámpákat , mert vonzani fogják a rajzó termeszeket. Tartsa a tűzifát legalább 20 méter távolságra az otthonától, és a talajtól emelve. Tartsa a növényeket néhány méterre otthonától.

Mennyire rosszak a termeszek Louisianában?

A termeszek évente több száz millió dollár értékű kárt okoznak Baton Rouge területén, és ezrekbe is kerülhetnek, ha felügyelet nélkül maradnak. Valójában az LSU AgCenter tanulmánya szerint a termeszek minden más államnál jobban érintik Louisianát. Évente több mint 500 millió dolláros kárt képesek okozni!

Termesz vagy hangya?

Íme néhány módszer a különbségek azonosítására: A termeszek antennái majdnem egyenesek ott, ahol a hangya antennái könyökölve vannak. A termeszek szárnyai kétszer olyan hosszúak, mint a testük. A hangyák szárnyai rövidebbek és arányosabbak a testükhöz képest. A hangyák vékony derekuk miatt kifejezetten tagoltnak tűnnek.

Károkat okozhatnak a rajzó termeszek?

Nem. A termeszek rajok kellemetlenséget okoznak, különösen, ha a rajok beltéren fordulnak elő. Ezek azonban nem okoznak szerkezeti károsodást ; ezt a munkás termeszek csinálják egy kolóniában.

Meddig élnek a termeszek rajok?

Mennyi ideig tart a rajuk? A termeszek raj általában 30 és 40 percig tart, és a termeszek fényforrások, például ablakok vagy üvegajtók körül nyüzsögnek. Ha nem találnak talajt, néhány órán belül elpusztulnak.

Mit eszik a termeszek Észak-Amerikában?

A rovarok mellett a madár a legnépszerűbb észak-amerikai ragadozó a termeszek ellen. A termeszeket fogyasztó különféle állatok közül a madarak a legkitartóbbak a repülő termeszek raj elpusztításában, ha észrevesznek. Szinte minden madárfajta megeszi a termeszeket, ha észreveszi őket.

Melyik országban honosak a termeszek?

A termeszek az Antarktisz kivételével minden kontinensen megtalálhatók. A termeszfajok diverzitása Észak-Amerikában és Európában alacsony (Európában 10, Észak-Amerikában 50 faj ismert), Dél-Amerikában viszont magas, ahol több mint 400 fajt ismernek.

Megharaphatnak a termeszek?

Lényegében a termeszek határozottan megharapják a fát, és megtámadnak más rovarokat is, de nem harapnak meg embereket . Bár a fertőzést átélő lakástulajdonosoknak nem kell aggódniuk amiatt, hogy termeszek harapják, professzionális irtási módszereket kell keresni és alkalmazni az otthona szerkezetének védelme érdekében.

Miért jelentenek komoly bajt a repülő termeszek?

Miért jelent komoly bajt a repülő termeszek? A repülő termeszek az esetleges anyagi károk figyelmeztető jelei . A termeszek szerkezeti károsodást okoznak az ingatlanokban, ezáltal a faszerkezet meggörbül és felhólyagosodik. A termesz kolóniák általában körülbelül három-hat év alatt érnek be, és termelést folytatnak.

Mi okozza a repülő termeszeket a házában?

Rajzok akkor keletkeznek, amikor a kialakult kolóniák szaporodás céljából szárnyas hím és nőstény termeszeket termelnek. A párosodás után a megtermékenyített termeszek lehullatják szárnyaikat, és új kolóniákat hoznak létre. Az otthonban repülni látott termeszek egy kifejlett kolóniát jeleznek.

Aggódnom kell a repülő termeszek miatt?

Így ha legközelebb repülő termeszeket lát , nem kell pánikba esni, mert nem okoznak kárt otthonában. Ez csak azt jelzi, hogy termeszkolónia van a közelben. Ha ez történik otthonában vagy környékén, feltétlenül hívja fel a Terminixet egy ingyenes termeszvizsgálatra.

Mi vonzza a termeszeket a házban?

A házon belüli fa mellett a termeszeket a nedvesség , a ház alapjaival érintkező fa és az épületek külső repedései is behúzzák. E tényezők különböző kombinációi vonzzák a különböző fajokat. Ezenkívül a földrajzi elhelyezkedés szerepet játszik abban, hogy a lakástulajdonosok milyen valószínűséggel kezelik a fertőzést.

Mikor kell aggódnom a termeszek miatt?

A téli hónapokban, amikor a termeszek kevésbé aktívak, a fertőzés leggyakoribb jelei a következők: Sárcsövek a padlón vagy a falakon. Buborékos és/vagy repedezett festék – általában a repedésekből kilépő repedések. Besüllyedtnek vagy kráteresnek tűnő fafelületek.

Egész éjjel nyüzsögnek a formózai termeszek?

Mivel Floridában többféle termesz is aktív, a rajok különböző időpontokban fordulhatnak elő. A földalatti termeszek napközben nyüzsögnek, különösen csapadék után. Tavasszal a legaktívabbak. Az invazív formmosai termeszek éjszaka rajzanak, és általában késő tavasszal és nyáron érik el csúcspontjukat.

Az év melyik szakában rajzanak a termeszek?

A legtöbb földalatti termesz számára a tavasz a rajzási időszak. A legtöbb föld alatti termeszfaj a tavaszi és nyári hónapokban nyüzsög, jellemzően meleg napon, esőzés után szélcsendben.

A formózi termeszek esznek fát?

SZÍN: A Formosan rajzók sárgásbarnák. VISELKEDÉS: A formózi termeszek mindig éhesek, és fát esznek . Sok fa. Nem érdekli őket, hogy egy döglött fa a földön, egy élő fa az udvaron vagy a háza fa szerkezeti elemei.