A kezem mondatában?

Pontszám: 4,2/5 ( 73 szavazat )

valaki vagy valami a kezében van
(A Have helyettesíthető hagyással vagy betéttel.) A kezemben vannak a szükséges eszközök, készen állok arra, hogy átadom őket, amikor szüksége van rájuk .

Hogyan használjuk a „kézben” kifejezést egy mondatban?

Kézben lévő mondatpélda
  1. Martha egy halom pelenkával a kezében tért vissza. ...
  2. Szendviccsel a kezében visszament a vonalba, és megtalálta az eltűnt lányt. ...
  3. Visszatérve a lakásba, megállt az ajtóban, a kulccsal a kezében. ...
  4. Cade az ajtóban állt, kávésbögrével a kezében.

A kezemben van értelme?

KÖZÖS Ha valami a kezedben van, akkor az a birtokodban van vagy az irányításod alatt van . Ez a lépés túl sok hatalmat hagy majd a pártvezetés kezében.

Mi a kéz a kézben mondat?

A kéz a kézben egy olyan idióma, amely azt jelenti, hogy két ember vagy dolog nagyon szorosan kapcsolódik egymáshoz. Íme néhány példamondat kéz a kézben: Egy filmben a képek és a hangok kéz a kézben járnak. A séf kéz a kézben dolgozik egy táplálkozási szakértővel.

A kezemen van vagy a kezemben?

post mod (csak angolul / latinul) Valamit tartok a „kezemben” – mondjuk. Ha valami „ a kezemen” van, az a kezed felületén van . Például előfordulhat, hogy egy madár rászáll a kezedre, vagy szennyeződés kerülhet a kezedre.

Vadbíró hagyja, hogy a babagyilkos véletlenül válassza ki a saját büntetését

37 kapcsolódó kérdés található

Mit jelent a kézben?

ha valami kézben van, már foglalkozol vele . Folyamatban van a munka az információigények azonosításán. Szinonimák és kapcsolódó szavak. Létező, megtörtént, vagy éppen foglalkozik vele.

Mit jelent ez a kézben?

hogy valami jól szervezett vagy ellenőrzés alatt legyen: A rendőrség kezében van a helyzet.

Milyen beszédfigura van kéz a kézben?

A beszéd alakja az Alliteráció .

A kéz a kézben idióma?

A kéz a kézben egy olyan idióma, amely azt jelenti , hogy két ember vagy dolog nagyon szorosan kapcsolódik egymáshoz . Az Ön mondata azt jelenti, hogy a tervezés és a tervezés szorosan összefügg, és ugyanannak a folyamatnak (az építésnek) részei.

Jelentése jó kezekben van?

: olyan személy vagy emberek gondozásában, akik jól tudnak gondoskodni valakiről vagy valamiről. Ez egy nagyszerű iskola , ahol tudod, hogy a gyerekeid jó kezekben vannak.

Mit jelent az, hogy a kezünkben van?

Az ember birtokában vagy gondozásában , gyakran felelősségként, hiszen Amíg három gyermeke volt a kezében, nem tudott túl sokat elérni, vagy volt két házuk a kezükben, mert az elsőt nem adták el. mozogni. Ezt a kifejezést először 1528-ban jegyezték fel.

Mit jelent az, hogy vadonatúj kézben?

Vadonatúj: A könyv új, olvasatlan, nem használt, hibátlan állapotban, hiányzó vagy sérült oldalak nélkül . A részletekért tekintse meg az eladó listáját. Mint az új: A könyv újszerűnek tűnik, de elolvasták. A huzaton nincs látható kopás, a kemény borítókhoz a porköpeny (ha van) mellékelve.

Mi a példa a kézre?

A kéz meghatározása az emberi testnek a kar végén lévő része. Példa a kézre az ujjakkal ellátott testrész .

Mi az a kézi munka?

: kézzel és nem géppel végzett munka : kézi munka.

Hogy hívják kéz a kézben?

1: összekulcsolt kézzel (mint az intimitásban vagy a szeretetben), kéz a kézben sétál. 2 : szoros kapcsolatban : együtt A séf kéz a kézben dolgozik egy táplálkozási szakértővel.

A kéz a kézben metafora?

Köszönjük kérdését a kéz szót használó kifejezésekkel vagy kifejezésekkel kapcsolatban. ... Mindazonáltal az Ön által említett két kifejezésnek, nevezetesen a „kéznél” és a „kézben” van, metaforikus jelentése van, nem pedig szó szerint. Ha van valami kéznél, van valami kényelmesen a közeledben.

Mit jelent a kézi kesztyű?

A kesztyűk olyan ruhadarabok, amelyek eltakarják a kezét és a csuklóját, és minden ujj számára külön részek vannak . Viseljen kesztyűt, hogy melegen vagy szárazon tartsa a kezét, vagy megvédje őket. ... egy pár fehér pamutkesztyű. Szinonimák: kesztyű, kesztyű, kesztyű További szinonimák: kesztyű. 2.

Adna nekem egy beszédfigurát?

"Add kölcsön a füledet" és "adj kezet"? Ezek a metonímia példái, mert valami olyasmit képviselnek, ami a szavukkal kapcsolatos. Nem a szó szerinti fülüket vagy kezüket kéri, csak a figyelmüket és a szolgálatukat.

Mit jelent kéz a kézben járni?

Ha két ember kéz a kézben van, akkor egymás legközelebbi kezét fogják, általában miközben együtt sétálnak vagy ülnek. Az emberek gyakran azért teszik ezt, hogy kifejezzék egymás iránti szeretetüket.

Milyen beszédforma az, hogy sok munkád van, úgyhogy segítek neked?

Nagyon sok dolgod van, úgyhogy segítek neked. A szél úgy szól, mintha képes lenne megérteni, ami ezt a verset az aposztróf példájává teszi. A metonímia használata lehetővé teszi az író számára, hogy más hasonló vagy kapcsolódó elemekre hivatkozva közvetetten leírjon valamit.

Szüksége van a kéz jelentésére?

A „Kézre van szüksége” akkor használatos, amikor valaki segítséget kér . Ha azt szeretné, hogy valaki segítsen, mondhatja, hogy „kézre van szüksége”. – Segítségre van szükségem ezekkel az aktákkal és dobozokkal! Ellenkezőleg, ha segíteni akarsz valakinek, akkor „nyújthatsz neki kezet”. Vagy „nyújthat valaki kezet”.

A felső kéz azt jelenti?

: az a pozíció, hogy hatalma van vagy irányít egy adott szituációt . Mindig előnyben kell részesítenie.

Mikor van valami kéznél?

Ha valami kéznél van, a közelben van, vagy a közelben van, akkor nagyon közel van a helyen vagy időben . Ha kéznél van a megfelelő felszerelés, az óriási segítség lesz.