Dominó effektus szinonimájaként?

Pontszám: 4,1/5 ( 51 szavazat )

a dominóeffektus szinonimája
 • oksági sorrend.
 • ok és okozat.
 • események láncolata.
 • fertőző hatás.
 • dominó elmélet.
 • kopogtattak.
 • kopogtató hatás.
 • gyűrűző hatás.

Mi a dominóeffektus ellentéte?

Antonímák. kezdet inconsequence jelentéktelenség szülő kimenő blokk felidézése. eredmény következmény kérdés eredményhatás.

Mi a másik szó a dominóeffektusra?

Ezen az oldalon 9 szinonimát, antonimát, idiomatikus kifejezést és kapcsolódó szavakat fedezhet fel a dominóeffektusra, mint például: , oksági sorrend , kopogtatás, , dominóelmélet, kopogás-effektus, hullámhatás, csúszós lejtő és fertőző hatás.

Hogyan használjunk dominó effektust egy mondatban?

A fővárosi lassulás máshol is dominóhatást váltana ki. A nyereménynek dominóhatása volt , mondja. Most már reális a dominóeffektus lehetősége a régióban. A kampányolók abban reménykednek, hogy ez dominóhatást indít el az egészségügyi vezetők körében.

Mi a másik szó a hullámzásra?

Ezen az oldalon 10 szinonimát, antonimát, idiomatikus kifejezést és kapcsolódó szavakat fedezhet fel a hullámos hatásokhoz, mint például: ok-okozati lánc , ráütés, ok-okozati sorrend, fertőző hatás, terjesztés, dominóhatás, túlterjedés, csúszós lejtő, terjeszkedés és szóródás.

Tell Em Slowed x The Domino Effect (30 perces verzió)

26 kapcsolódó kérdés található

Mi az a dominó vagy hullámzás?

dominóeffektus akkor lép fel, ha az egyik faj egyedszámának (vagy jelenlétének) jelentős változása további változást eredményez a közösség más fajainak fajösszetételében vagy relatív abundanciájában. más néven "hullámhatás" és "másodlagos kihalás".

Mi a különbség a pillangóeffektus és a dominóeffektus között?

Pillangó-effektus: Egy látszólag jelentéktelen eseménynek vagy eseménynek jelentős következményei lehetnek. 3. Dominóeffektus: Az események vagy események sorozatának mindegyike okozza a következő jelenségeket .

Mi a példa a dominóeffektusra?

A dominóeffektus kimondja, hogy ha megváltoztatunk egy viselkedést, az aktiválja a láncreakciót, és eltolódást okoz a kapcsolódó viselkedésekben is . Például, amikor reggel megveti az ágyát, másnap reggel megismételheti. ... Ráadásul a dominóeffektus a negatív szokásokra is érvényes.

A dominóeffektus idióma?

A dominóeffektus egy amerikai idióma, amelynek gyökerei a hidegháborúból erednek . ... A dominóeffektus egy olyan helyzetet ír le, amelyben az egyik esemény egy másik hasonló eseményt vált ki, majd egy másikat, amíg az események sorozata nem következik be, mindezt az első, kiváltó esemény miatt.

Hogyan használod a dominóeffektust?

Íme a Domino Effect három szabálya:
 1. Kezdje azzal a dologgal, amelyre a leginkább motivált. Kezdje egy kis viselkedéssel, és tegye azt következetesen. ...
 2. Fenntartja a lendületet, és azonnal lépjen a következő feladatra, amelyre motivált. ...
 3. Ha kétségei vannak, bontsa szét a dolgokat kisebb darabokra.

Mikor volt a dominóeffektus?

A dominóelmélet egy geopolitikai elmélet, amely az 1950-es évektől az 1980-as évekig volt kiemelkedő az Egyesült Államokban, amely azt feltételezte, hogy ha egy régióban egy ország a kommunizmus befolyása alá kerül, akkor a környező országok dominóeffektusban következnek be.

Hogy hívják azt, amikor egyik dolog a másikat okozza?

Ha egy dologról biztosan tudjuk, hogy egy másik dolgot okoz, akkor az első dolgot kauzálisnak nevezhetjük. ... Az ok az, ami megtörténik: a notebook átrepült a szobán, mert te eldobtad, tehát az eldobásod okozati volt. Ha egy villám felgyújtott egy szobrot, a villám okozta a tüzet.

Mi volt az úgynevezett dominó elmélet?

A dominóelmélet egy hidegháborús politika volt, amely azt sugallta, hogy az egyik nemzet kommunista kormánya gyorsan kommunista hatalomátvételhez vezet a szomszédos államokban , amelyek mindegyike úgy omlik össze, mint egy tökéletesen egymáshoz igazodó dominósor.

Mit jelent a dominóeffektus?

: kumulatív hatás, amely akkor jön létre, ha egy esemény hasonló események sorozatát indítja el – hasonlítsa össze a hullámzási hatást.

Ki alkotta meg a dominóeffektus kifejezést?

Dwight D. Eisenhower elnök az egyik leghíresebb hidegháborús mondatot fogalmazza meg, amikor azt sugallja, hogy a kommunisták francia Indokína bukása „dominó” hatást kelthet Délkelet-Ázsiában. A következő évtizedben az úgynevezett „dominóelmélet” uralta az Egyesült Államok Vietnámról való gondolkodását.

Hogyan lehet megállítani a dominóeffektust?

Sétáljon 15 percig. Végezzen 10 fekvőtámaszt . Ahogy erősödik és fittebb leszel, könnyebb lesz többet hozzáadni ahhoz, amit már csinálsz. És azon a napon, amikor beiratkozik egy órára vagy csatlakozik egy sétáló klubhoz, akkor kezdi látni a dominóhatást, amelyet a jó szokások hatással lehetnek az életére.

Milyen típusú energia a dominóeffektus?

A dominó függőleges helyzete potenciális energiát, vagy a helyzete alapján tárolt energiát ad neki. Amikor a dominó leesik, potenciális energiájának nagy része mozgási energiává vagy mozgási energiává alakul. Amikor a dominó leesik, potenciális energiájának nagy része mozgási energiává vagy mozgási energiává alakul.

Mi a dominó név jelentése?

Olasz: a Domino személynévből, a latin dominus 'úr' szóból, 'mester' , vagy azonos jelentésű becenév.

Miért rossz a pillangóeffektus?

A tudósok megcáfolták a „pillangó-effektust” kvantumszinten, cáfolva azt az elképzelést, hogy a múltban végrehajtott változtatásoknak súlyos következményei lennének a jelenbe való visszatéréskor . ... Ilyen hatás csak a kvantummechanikában, kvantumszámítógépeken keresztül végzett szimulációkban működik, mert az időutazás még nem lehetséges.

Mi a pillangóeffektus elmélet?

A pillangóeffektus az az elképzelés, hogy a kis dolgok nem lineáris hatással lehetnek egy összetett rendszerre . A koncepciót úgy képzelik el, hogy egy pillangó csapkodja a szárnyait, és tájfunt okoz. ... Az egyszerű rendszerek, kevés változóval, ennek ellenére kiszámíthatatlan és néha kaotikus viselkedést mutatnak…

Bizonyítható a pillangó hatás?

A pillangóeffektus leginkább az időjárás szempontjából ismert; könnyen kimutatható például szabványos időjárás-előrejelzési modellekkel .

A hullámzás hatás metafora?

A „hullámhatás” egy elvont metafora annak leírására, hogy tetteink (vagy nem-cselekvéseink) hogyan visszhangoznak a fizikai és társadalmi világban. Gyakori metafora a társadalomtudományi irodalomban, de soha nem határozták meg megfelelően és nem fejtették ki hasznos fogalomként a szófordulón túl.

Miért fontos a dominó elmélet?

Végül a dominóelmélet azért volt fontos , mert megmagyarázta az akkori amerikai külpolitikát, és látta, hogy az Egyesült Államok két nagy háborúba keveredett bele . Emellett mindkét háborúban az Egyesült Államok küzdött, és több ezer amerikai katona életébe került.

Mi az a hullámhatás-példa?

A ripple-effektust köznyelvben gyakran használják a makroökonómiában szorzót jelent. Például az egyén kiadásainak csökkentése mások jövedelmét és költési képességét csökkenti .