Hogyan tanítsunk bizonyítékokon alapuló gyakorlatot?

Pontszám: 4,7/5 ( 38 szavazat )

Háttér
 1. A bizonyítékokon alapuló gyakorlat (EBP) az egészségügyi ellátásban elengedhetetlenné vált a betegbiztonság szempontjából. ...
 2. Az EBP oktatásához interaktív módszerekre van szükség, beleértve az interaktív előadásokat, kiscsoportos munkát, folyóiratklubokat, felolvasó vetélkedőket, klinikai ápolónő előadásokat, workshopokat és problémaalapú tanulást [2, 3].

Mik azok a bizonyítékokon alapuló tanítási stratégiák?

A bizonyítékokon alapuló tanítás magában foglalja a bizonyítékok felhasználását annak érdekében, hogy: (1) megállapítsák, hol tartanak a tanulók a tanulásban; (2) dönt a megfelelő tanítási stratégiákról és beavatkozásokról ; és (3) figyelemmel kíséri a tanulók fejlődését és értékeli a tanítás hatékonyságát. A „bizonyítékokon alapuló” kifejezés mára szilárdan beépült az oktatási lexikonba.

Melyek a bizonyítékokon alapuló gyakorlat 5 A-ja?

Ezért azt javasoljuk, hogy legyünk egyértelműbbek, és törekedjünk arra, hogy tisztázzuk a különbséget az EBP között az egyes páciensek és a betegek vagy gondozók egy csoportja számára az alábbi öt lépés megbeszélésével: kérdezzen, szerezzen, értékeljen, alkalmazzon és értékeljen [4].

Mi a 3 követelménye a bizonyítékokon alapuló gyakorlatnak?

A bizonyítékokon alapuló gyakorlat magában foglalja az elérhető legjobb bizonyítékok, a klinikai szakértelem, valamint a betegek értékeinek és körülményeinek integrálását a páciens- és ügyfélkezeléssel, a gyakorlatvezetéssel és az egészségpolitikai döntéshozatallal kapcsolatban . Mindhárom elem egyformán fontos.

Milyen példák vannak a bizonyítékokon alapuló tanítási gyakorlatokra?

Tegyen fel sok kérdést, és figyelje meg a tanulók válaszait ; kérdések lehetővé teszik a tanulók számára, hogy összekapcsolják az új anyagot a korábbi tanulással. Készítsen modelleket, például lépésről lépésre bemutató bemutatókat, vagy hangosan gondolkodjon a probléma megoldásához. Irányítsa a tanulók gyakorlatát jó kérdések feltevésével és visszajelzésekkel.

Bevezetés a bizonyítékokon alapuló gyakorlatba

36 kapcsolódó kérdés található

Milyen példák vannak a bizonyítékokon alapuló beavatkozásokra?

Bizonyítékokon alapuló információkat nyújt az orvosi technológiákról, kezelésekről és gondozási modellekről. Néhány példa: PSA-szűrés prosztatarákra, migrénkezelés és hepatitis C-kezelések . Egy nemzetközi kutatóhálózat, amely szisztematikus áttekintéseket készít a társadalmi beavatkozások hatásairól.

Miből áll a bizonyítékokon alapuló gyakorlat?

A bizonyítékokon alapuló gyakorlat a klinikai gyakorlat lelkiismeretes, problémamegoldó megközelítése, amely magában foglalja a jól megtervezett tanulmányok legjobb bizonyítékait, a betegek értékeit és preferenciáit, valamint a klinikus szakértelmét a páciens ellátásával kapcsolatos döntések meghozatalában.

Mi a legmagasabb minőségű bizonyíték?

Jellemzően a befejezett, magas színvonalú randomizált, kontrollált vizsgálatok szisztematikus áttekintése – például a Cochrane Collaboration által közzétett – a legmagasabb minőségű bizonyítéknak minősül a megfigyeléses tanulmányoknál, míg a szakértői vélemények és az anekdotikus tapasztalatok a bizonyítékok minőségének legalsó szintjén állnak.

Hogyan szerezhet bizonyítékokon alapuló gyakorlatot?

A keresőmezőbe írja be az Önt érdeklő ápolási témát, például szülészet vagy gyermekgyógyászat. Ezután írja be a „legjobb gyakorlat” vagy a „bizonyítékon alapuló” kifejezést, és tartsa az idézőjeleket a szavak körül. A bevált módszereket bizonyítékok alapozzák meg , ezért próbálja meg mindkettőt használni, hogy megtudja, hogyan hat a keresési eredményekre.

Mi a bizonyítékokon alapuló gyakorlat 3 területe?

A bizonyítékokon alapuló politika 3 kulcsfontosságú területét ismertetjük: (1) folyamat, a politika elfogadásának valószínűségét növelő megközelítések megértése; (2) tartalom, konkrét politikai elemek azonosítása, amelyek valószínűleg hatékonyak; és (3) eredmények a politika lehetséges hatásának dokumentálására .

Mi a legjobb bizonyíték a bizonyítékokon alapuló gyakorlatban?

A legjobb bizonyíték közé tartoznak a randomizált, kontrollált vizsgálatokból származó empirikus bizonyítékok ; egyéb tudományos módszerekből, például leíró és kvalitatív kutatásból származó bizonyítékok; valamint az esetjelentésekből, tudományos elvekből és szakértői véleményekből származó információk felhasználása.

Mi a különbség a bizonyítékokon alapuló gyakorlat és a legjobb gyakorlat között?

Itt van a különbség: A bizonyítékokon alapuló gyakorlat olyan kutatáson alapuló gyakorlat, amely szigorú tudományos értékelés révén bizonyult hatékonynak . A legjobb gyakorlatok jellemzően nem ugyanazon a tudományos értékelésen esnek át – azokon a kutatási folyamatokon, amelyeket a gyakorlat értékelésének vagy hatékonyságának érvényesítésére használnak.

Mi a bizonyíték alapú gyakorlat négy összetevője?

A bizonyítékokon alapuló gyakorlat (EBP) több, mint a legjobb kutatási bizonyítékok gyakorlati alkalmazása. A bizonyítékokon alapuló medicina (EBM), az EBP szülői tudományának hívei kijelentik, hogy az EBP-nek három, de esetleg négy összetevője van: a legjobb kutatási bizonyítékok, klinikai szakértelem, valamint a betegek preferenciái és kívánságai .

Mi az 5 tanítási stratégia?

5 hatékony tanítási stratégia a tanulók iskolai segítésére
 • Az információ vizualizálása. A vizualizáció nagyszerű módszer az órán tanított információk összegzésére vagy feldolgozására. ...
 • Diákok által vezetett osztálytermek. ...
 • Technológia megvalósítása az osztályteremben. ...
 • Különbségtétel. ...
 • Kérdőív alapú utasítás.

Az állványozás bizonyítékokon alapuló gyakorlat?

Az oktatási kompetenciák 5. kiadása atlétikai képzési programokat ír elő a bizonyítékokon alapuló gyakorlati technikák megtanításához. ... Az állványozás egy olyan oktatási technika, amelyet az összetett tevékenységek leegyszerűsítésére használnak a kognitív terhelés csökkentése és a tanulás fokozása érdekében.

Hány bizonyítékon alapuló gyakorlat létezik?

Mi az ABA? A 27 bizonyítékon alapuló gyakorlat közül számos közvetlenül az alkalmazott viselkedéselemzés (ABA) tudományából merít. Az ABA-t, az emberi viselkedés tanulmányozásának robusztus empirikus megközelítését, gyakran félreértelmezték. Lényegében a viselkedéselemzés tudományát az egyén életminőségének javítására használják.

Milyen példák vannak a bizonyítékokon alapuló gyakorlati eszközökre?

Bizonyítékokon alapuló gyakorlat: néhány eszköz a megtalálásához
 • Elkezdeni.
 • Cikkek keresése.
 • Szisztematikus áttekintések.
 • Cikkek áttekintése.
 • Éves értékelések.
 • Könyvek, e-könyvek stb.
 • A forrásaidra hivatkozva.
 • EBP állatorvosoknak.

Honnan tudhatom, hogy a cikkem bizonyítékokon alapul?

Általában megállapítható, hogy a címben szerepel-e a „folyóirat”, „review” vagy „quarterly” szavak, és a publikáció forrása tudományos forrásból (például egyetemi sajtóból) származik.

Milyen példák vannak az EBP forrásaira?

Ez az útmutató áttekintést nyújt a bizonyítékokon alapuló gyakorlat (EBP) forrásairól, beleértve:
 • források az EBP megismeréséhez.
 • klinikai gondozási eszközök.
 • gyakorlati irányelvek.
 • szisztematikus felülvizsgálatok.
 • irodalmi adatbázisok.
 • háttérforrások.

Mi a C szintű bizonyíték?

C: Az ajánlás szakértői véleményen és testületi konszenzuson alapul . X: Bizonyíték van arra, hogy a beavatkozás káros.

Mi a 3. szintű bizonyíték?

Szint III. Jól megtervezett, randomizálás nélküli (azaz kvázi-kísérleti) kontrollos vizsgálatokból nyert bizonyíték.

Melyik tanulmánytípus rendelkezik a legnagyobb bizonyítékkal?

A randomizált kontrollált vizsgálatok (RCT) és a bizonyítékokon alapuló gyakorlati iránymutatások szisztematikus áttekintése vagy metaanalízise tekinthető a legerősebb bizonyítéknak a gyakorlati döntések meghozatalához.

Miért alkalmazunk bizonyítékokon alapuló gyakorlatot?

Miért fontos a bizonyítékokon alapuló gyakorlat? Az EBP azért fontos, mert célja az elérhető leghatékonyabb ellátás biztosítása a betegek kimenetelének javítása érdekében. A betegek elvárják, hogy a rendelkezésre álló legjobb bizonyítékok alapján a leghatékonyabb ellátásban részesüljenek.

Milyen előnyei vannak a bizonyítékokon alapuló gyakorlatnak?

Milyen előnyei vannak a bizonyítékokon alapuló gyakorlatnak?
 • Javult a betegek eredményei. Az ellátás általános minőségének javítására fordított nagy hangsúly a betegek jobb eredményeihez és egészségi állapotához vezethet. ...
 • Alacsonyabb ellátási költségek. ...
 • Kiváló ápolói készségek.

Milyen példák vannak a beavatkozásokra?

Gyakoriság: A beavatkozás definíciója az, ami két dolog közé esik, vagy valami olyasmi, ami megváltoztatja valaminek a menetét. A beavatkozásra példa az a baráti társaság, aki szembesíti egy barátját kábítószer-használatával, és megkéri a barátját, hogy kérjen kezelést . A beavatkozás aktusa vagy folyamata.